Ti mestre i Thiemers

Publiceret torsdag den 10. november 2016

skaermbillede-2016-11-10-kl-23-14-19

 

Thiemers Magasin har for længst slået sig fast som et sted, hvor man finder den mest interessante litteratur, de bedste forfattere og de mest nysgerrige læsere.
De sidste tre år har vi præsenteret aktuelle bøger og forfattere hver søndag, vi har læst bøgerne i vores bogklubber og arrangeret skrivekurser for dem, der har lyst til selv at skrive.

Nu er vi rigtig glade for at kunne præsentere et helt nyt spændende tilbud for dem, der selv skriver eller drømmer om det:

Fra efter nytår og gennem hele foråret 2017 tilbyder vi en række eksklusive masterclasses med ti af Danmarks bedste forfattere. Hver forfatter vil præsentere præcis dén genre, som han eller hun er ekspert i.

Der bliver tale om følgende forfattere og genrer

12/1: Børne- og ungdomsbogen – Kim Fupz Aakeson

26/1: Krimien – Jesper Stein

9/2: Novellen – Adda Djørup

23/2: Billedbogen – Hanne Kvist

9/3: Den historiske roman Anne Lise Marstrand-Jørgensen

23/3: Biografien – Tom Buk-Swienty

6/4: Digtet – Søren Ulrik Thomsen

20/4: Dramaet – Line Knutzon

4/5: Samtidsromanen – Hanne-Vibeke Holst

18/5: Den autofiktive/selvbiografiske roman – Peder Frederik Jensen

 

Projektet er støttet af Statens Kunstfond, og et samarbejde med Danmarks Radio sikrer, at alle ti masterclasses bliver optaget og sendt i redigeret form på P1 og senere bliver lagt ud som frit tilgængelige podcasts.

Vi har bedt forfatterne om at tale om emner som:

Hvordan adskiller din genre sig fra andre genrer? Hvilke særlige krav stiller den til forfatterens behandling af stoffet? Hvilke særlige muligheder giver den? Hvad er en god novelle/samtidsroman/billedbog etc?

I hvor høj grad mener de, at man bør holde sig til det, som genren dikterer? Kan man i en historisk roman pludselig nævne ting eller begivenheder fra en anden tid end den, romanen foregår i? Er der grænser for, hvad man kan skrive om for børn? Og hvad gør det ved teksten, hvis disse grænser overskrides?

De ti masterclasses, af hver tre timers varighed, bliver afholdt i Thiemers Magasins salon.

Det er et mindre rum, der giver plads til fordybelse, og der bliver derfor kun plads til 20 deltagere. Vi tror dog, at interessen for arrangementerne bliver stor, og derfor er vi superglade for samarbejdet med Danmarks Radio, så mange flere kan få glæde af forfatternes guldkorn.

Prisen for hver masterclass er 450 kr og 1200 kr for deltagelse i tre.

Hvis du er interesseret i at deltage i én eller flere, så skriv til os og hør, om der stadig er plads: til@thiemersmagasin.dk

Find mere om de enkelte masterclasses i kalenderen.