Thiemers Magasin er til salg

Publiceret torsdag den 23. januar 2020

Efter næsten 7 år som ejer af Thiemers Magasin har jeg (Rikke Viemose) besluttet, at det er tid til at prøve noget nyt, og derfor sætter jeg nu boghandlen til salg. Jeg håber naturligvis, at der er nogle, der kan se, hvor fantastisk et sted, den er og har lyst til at drive den videre.

Det har været nogle utroligt spændende år for mig: 

Fra jeg kom hjem fra en tilværelse som journalist i USA i 2013 med en drøm om at skabe en indie-boghandel lig dem, jeg kendte fra San Fransisco, Los Angeles, New York og Washington DC til faktisk at føre den drøm ud i livet:

Thiemers Magasin er i dag en litterær oase. Vi sælger gode bøger, og vi er samtidig et omdrejningspunkt i København for alle, der elsker god litteratur. Et litterært centrum for læseklubber, forfatterevents, skrivekurser, bogreceptioner mm. Et sted, hvor den gode litteratur er i centrum.

Thiemers Magasin har fået en kæmpe og trofast kundekreds (eller nærmere: fanskare), der ved, hvad vi står for og elsker os for det, vi er. De mere end 1000 solgte medlemsskaber vidner om det. Vi har skabt rum for ugentlige møder mellem forfattere og læsere, for litterære diskussioner og samfundsdebat. De bedste danske forfattere og samfundsdebattører stiller ofte og gerne op til interviews og diskussioner i vores salon, og vi har også haft flere internationale stjerneforfattere omkring.

Økonomisk er det samtidig gået virkelig godt: På de første fem år fik jeg vendt et underskud til et overskud, ansat en håndfuld gode mennesker og mere end fordoblet omsætningen. 

Der er stadig et kæmpe potentiale for at udvikle Thiemers Magasin og gøre det til en endnu større succes, og jeg tror på, at de rigtige arvtagere findes derude til at løfte stedet til nye højder. Det gør jo heller ikke noget, at boghandlen ligger i et af de fedeste kvarterer i København.

Jeg sælger nu, fordi det er tid for mig at komme videre – og måske også vende tilbage til journalistikken, som jeg savner.

Men jeg har ikke travlt, og boghandlen fortsætter ufortrødent, til jeg har fundet en køber.