Sofie anbefaler sommerferiebøger:

Publiceret torsdag den 27. juni 2019

Sofie Lein Sadeghi fra Thiemers Magasin anbefaler:

En god sommerbog er for mig også én, jeg kan have med i tasken, når skal på tur eller på stranden. Så jeg har fundet tre bøger i et lille format men med meget på hjerte. Og så matcher de.

Geir Gulliksen: “Historie om et ægteskab”

“Historie om et ægteskab” er egentlig en fortælling om en skilsmisse. Det lyder ikke videre opmuntrende, men Gulliksen har virkelig sproget i sin magt og skriver med nænsomhed og skrøbelighed om ægteskabet, der lige pludselig ikke er der længere. Om både håbet, jalousien og bitterheden og om den kærlighed, der ikke er så nem at slippe af med.

Tove Jansson: “Sommerbogen”

Man kender hende sikkert bedst som Mumidalens moder, men Tove Janssons voksenlitteratur er mindst lige så magisk. I “Sommerbogen” kommer vi med barnet Sophia og hendes farmor ud på en lille ø i den finske skærgård. Sproget er enkelt, præcist og til tider vildt poetisk, når Jansson vender både livet, døden, den barske natur og den endnu barskere verden, der ligger udenfor øen. 

Shahrnush Parsipur: “Kvinder uden mænd”

“Kvinder uden mænd” er en slags magisk realisme på persisk. I bogen følger vi fem kvinder, der i deres rejse mod frigørelsen fra mænd overskrider grænserne for, hvor det virkelige slutter og det overnaturlige begynder. Parsipur stiller skarpt på temaer som jomfruelighed, moderskab og seksualitet, mens hun opløser grænserne for liv og død, menneske og natur. Sproget er lettilgængeligt, men bogen er alligevel smækfyldt med poesi, kritik og sort humor. Og så er det også bare en vildt smuk fortælling.