RIGTIG GODT NYTÅR OG TAK FOR DET GAMLE!

Publiceret onsdag den 2. januar 2019

Vi i Thiemers håber, at I alle kom godt ind i det nye år.

Det har været et rigtig godt år for os, som vi faktisk er ret stolte af.
Vi har fejret de første fem år som “delikatesse-boghandel” (det blev markeret med en Thiemers-fest i september), og vi kan se tilbage på både rørende, dybe, spændende, oprørende, provokerende og engagerende events.

 

 

Vi har for længst slået os fast som et fysisk omdrejningspunkt for forfattersamtaler, for læseklubber, for bogreceptioner, for skrivekurser og alverdens andre møder mellem litteraturelskere. Heldigvis er der rigtig mange (jer), der bakker os op og er lige så glade for de litterære fællesskaber, som vi selv er.

 

 

Derfor har vi i år kunnet tilbyde skrivekurser for både børn og voksne med Christina Englund og Malene Ravn – og der er allerede nye i kalenderen. Både et for børn og et for voksne.

 

 

Læseklubben er også virkelig populær:
Der er mere end 200 på læseklub-listen, og vi har haft 33 læseklubmøder i løbet af året, hvor vi har diskuteret en lang række forskellige, men alle aktuelle, bøger. Højdepunktet var nok vores møde om Virginia Woolfs “Orlando”, der – takket være Maria Mejnertsen fra læseklubben – blev fulgt op af en fælles teatertur, hvor vi så Betty Nansen Teatrets opsætning af romanen.

 

 

Det er svært at fremhæve højdepunkter fra vores forfatterbesøg, for vi har været så privilegerede at kunne præsentere nogle (de fleste) af årets vigtigste forfattere.
En af årets første events var med Leonora Christina Skov, hvis bog “Den der lever stille”, lige var udkommet. Hun blev jo en af de helt store (forfatter)navne i 2018. Hun har vundet flere priser for bogen – blandt andet De Gyldne Laurbær – og interessen for hende og hendes bog har været enorm.
I februar havde vi også besøg af Kristian Husted, der har skrevet reportage-romanen “Vahid” om, hvordan han – som en anden Günter Wallraf – går undercover som flygtning op gennem Europa. Debutanten Sara Omar skabte også enorm debat med sin roman “Dødevaskeren”, og der var fyldt i salonen, da hun præsenterede den under København Læser-festivalen.

 

Før sommerferien nåede vi desuden at få besøg af så gode danske forfattere som Kim Leine, Naja Marie Aidt, Olga Ravn, Helle Helle, Thomas Korsgaard og Pia Juul, der alle havde nye bøger at præsentere.

 

Bogregnen fortsatte i efteråret, hvor der blev udgivet en stribe nye, store danske romaner af forfattere, der også fik tid til at gæste os: Morten Pape, Mathilde Walter Clark, Merete Pryds Helle, Daniel Dencik, Malene Ravn og Karen Fastrup.

 

 

Vi fik også novellesamlingen “Kort over Canada” præsenteret af “Danmarks internationale forfatterstjerne” Dorthe Nors, vi fik indblik i Murakamis univers af oversætter Mette Holm,og Caspar Eric læste op fra og fortalte om sin nyeste digtsamling, “Alt hvad du ejer”.

 

 

Selvom vi har flest besøg af skønlitterære forfattere, blev der også plads til andre:
Cavlingprisvinderne Camilla Stockmann og Janus Køster-Rasmussen fortalte om deres bog “Bullshit”.

TV-Dokumentarist og forfatter Mette Korsgaard skabte debat, da hun med sin nye bog præsenterede ideen om, at vi alle er mandschauvinister. Skuespiller Lotte Andersen og journalist Amalie Kestler tog os med ind i Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens stuer, da de læste op fra deres bog med kunstnerparrets korrespondance. Og vi diskuterede fredsprocessen efter narkokrigen i Colombia, da en af verdens bedste fotografer, Mads Nissen, præsenterede sin smukke og foruroligende fotobog om samme.
Kort før jul var vi også så heldige at få besøg af forfatter Lone Hørslev og kunstner Julie Nord, der har arbejdet sammen om digtsamlingen “Dagene er data”.

 

2018 var også året, hvor Thiemers ejer, Rikke Viemose, blev nomineret til Blixen Prisen som årets boghandler. Hun vandt desværre ikke, for konkurrencen er hård (det var Boghandlerforeningens tidligere formand, Marianne Møller, der vandt).
Til gengæld var Rikke selv med til at uddele en pris: Hun sidder i juryen af Bogforums Debutantpris og var med til at tildele Anita Furu prisen for sin roman “Mit halve liv”.

Vi er taknemmelige for alle, der har gjort det muligt, hjulpet og støttet os og fået så meget til at ske: forfatterne, forlagene, medlemmerne, gæsterne, kunderne – alle jer, der gør Thiemers Magasin til det, vi er.
Nu glæder vi os til snart at præsentere jer for de nye, tankevækkende bøger og forfattere, som 2019 helt sikkert også bliver fyldt med.

Godt nytår!

Kærlig hilsen
Sofie, Filip, Maja, Merete og Rikke