Reception for “fremragende bog”

Publiceret torsdag den 13. februar 2020

Den 7. februar holdt vi reception for udgivelsen af “Amerika, hvor er du?”, hvori David Trads beskriver, hvordan USA er forandret igennem de 35 år, han har rejst og boet i landet. 

Midt i festen dukkede den første anmeldelse op: DRs tidligere USA korrespondent, Johannes Langkilde kalder bogen for “fremragende” og skriver bl. a.: 

”Bogen giver på underholdende vis svaret på, hvad der har formet Donald Trump som person og magtkriger, og hvorfor han i dag med stor succes benytter sig af de gadedrengetricks, han lærte på Manhattan.
(..)
‘Amerika, hvor er du?’ er som bagsideteksten antyder, en hæsblæsende fortælling, og man fornemmer, hvordan bogen tydeligvis har spiret hos forfatteren i mange år, og hvordan den er et kondensat af 35 års kærlighed til og forundring over Amerika.
Når fortællingen strækker sig fra Christoffer Columbus ankomst til det nye land over Vietnamkrigen og 80’ernes pro wrestling-shows til valget af Donald Trump, og når bogen samtidig er spækket med litterære citater, sangtekster, stærkt personlige historier, reportager, anekdoter og interviews, så er det tydeligt, at Trads vil virkelig meget med sin bog. (…)
Trads lykkes flot med at få det hele til at smelte sammen, så man ikke blot forstår, hvorfor Donald Trump blev valgt som præsident, men også hvad det er, der har skabt og defineret den amerikanske folkesjæl og landets DNA.”