Om Thiemers Magasin


Thiemers Magasin er en delikatesseboghandel. En oase, der giver plads til litterær fordybelse og samfundsdebat med gode bøger i smukke omgivelser og med en god kop te eller kaffe.

Vi lægger salon til mange litterære events: Vi er kendte for vores søndagsvents med med tidens bedste og mest aktuelle forfattere – både skønlitterære og samfundsdebattører.
I hverdagene har vi skrivegrupper og læseklubber. Og vi har skiftende udstillinger på væggene. Tjek kalenderen, hvis du har lyst til at være med.

Historien bag

Thiemers Magasin blev åbnet af Christina Thiemer Grønborg i 2002, og stedet blev hurtigt populært blandt bogelskere i København.

I september 2013 blev boghandlen overtaget og udvidet af en anden litterær ildsjæl, Rikke Viemose, der fører stedet videre i samme ånd, som det er skabt.

Rikke kom hjem efter 5 år som journalist i USA, hvor hun havde dækket amerikansk litteratur for en række aviser og tidsskrifter.

Hun interviewede her blandt andet en række amerikanske forfattere overalt i USA til “Stemmer fra Amerika”, en serie på P1 om USA op til præsidentvalget i 2012.

På sine rejser i USA og som nabo til den fantastiske boghandel Politics and Prose i Washington DC oplevede Rikke en række boghandler, hvor forfattere og læsere mødes og bliver klogere på både skriften og livet, og det var intentionen om at skabe sådan et sted, der fik hende til at købe Thiemers Magasin, da hun vendte tilbage til Danmark.

.

.

.

.

Boghandlerne

.

.

.

Maj Kalfod

Maj har læst dansk og kunsthistorie og er uddannet lærer. Hun er nu ved at tage en kandidatuddannelse i kulturformidling.

Hun har stort kendskab til børne- og ungdomslitteratur og har styr på både de danske klassikere og især nyere dansk og skandinavisk litteratur. Hun interesserer sig meget for kunst og kultur i den bredeste forstand.

Et par bøger, der har gjort stort indtryk:
Pär Lagerquists “Dværgen”, Naja Maria Aidts “Har døden taget noget fra dig, så tag det tilbage”, Anne Lise Marstrand Jørgensens “Hildegaard I og II” samt Morten Papes “Planen”.

.

.

.

.

Filip Vest

Filip går på kunstakademiet i Malmö. Hans kunstpraksis ligger i forlængelse af bøgernes verden og undersøger vidensproduktion og narrativitetsteori gennem installationer, videoer og performances.

Ved siden af studierne og arbejdet i Thiemers Magasin er Filip med til at drive et udstillingssted i Malmø, hvor han kuraterer udstillinger og events. Han har tidligere arbejdet i Arnold Busck og i boghandlen på SMK, samt arbejdet frivilligt i formidlingsafdelingen i SMK, hvor han har været med til at organisere kunstformidlingsprojekter for unge.

Yndlingsbøger:
Georges Perec – Livet en brugsanvisning
Virginia Woolf – Orlando
Roberto Bolaño – De Vilde Detektiver,
Anne Carson – Autobiography of Red
+ alt af Italo Calvino

.

.

.

Merete Reinholdt


Merete  er uddannet journalist og har læst litteraturvidenskab.

Hun er tidligere Frankrigs-korrespondent for både Information og Weekendavisen, hvor hun siden blev debatredaktør, kulturjournalist og vikarierende litteraturredaktør.

Sideløbende med arbejdet i Thiemers anmelder Merete litteratur i Berlingske.

Hun er desuden forfatter til den historiske roman, ”Flora Tristan” og har bidraget med tekster til antologierne ”Du kan bare vente dig” og ”New words”.

.

.

.

Sofie Lein Sadeghi 

Sofie har en MA i litteraturvidenskab og er særligt interesseret i børnelitteratur, skandinavisk litteratur og såkaldt “migrantlitteratur”. Hun har beskæftiget sig en del med skønlitterære tekster, bl.a. som redaktør for litteraturmagasinet Ordkonst.

Når hun ikke er i Thiemers Magasin, studerer hun det persiske sprog i håb om at kunne introducere mere persisk litteratur for skandinaviske læsere. Og så er hun involveret i højskoleverden, hvor hun bl.a. underviser på sommerkursus i litteratur.

Yndlingsbøger: Svært at vælge, men har en svaghed for kortprosa og langdigte, som eks. Peter-Clement Woetmanns “Bag bakkerne, kysten”. Er desuden vild med slægtsromaner og norsk litteratur, herunder Herbjørg Wassmo, Lars Mytting og Geir Gulliksens bøger.

.

.

.

Rikke Viemose

Rikke ejer Thiemers Magasin, er uddannet journalist og har en BA i litteraturvidenskab. Hun sidder i juryen for BogForums Debutantpris, og hun sad en kort overgang i bestyrelsen for litteraturfestivalen København Læser (der blev nedlagt i begyndelsen af 2019).

Rikke købte boghandlen i 2013 efter fem år som journalist i USA. Før det var hun i mange år journalist og kommunikationsrådgiver, underviser på Danmarks Mediehøjskole, og hun har skrevet to undervisningsbøger om journalistik.

Før det var hun i tre år korrespondent i Moskva. Og før det skabte hun litteraturtidsskriftet Ildfisken i Århus sammen med lyrikeren Carsten René Nielsen.

Bøger, der har gjort særligt indtryk:
Mange, men blandt andre Jonathan Safran Foers “Extremely Loud and Incredibly Close”, Delphine de Vigans “Alt må vige for natten”, og Inger Christensens “Det”.