Om Thiemers Magasin


Thiemers Magasin er en delikatesseboghandel. En oase, der giver plads til litterær fordybelse og samfundsdebat med gode bøger i smukke omgivelser og med en god kop te eller kaffe.

Vi lægger salon til mange litterære events: Vi er kendte for vores søndagsvents med med tidens bedste og mest aktuelle forfattere – både skønlitterære og samfundsdebattører.
I hverdagene har vi skrivegrupper og læseklubber. Og vi har skiftende udstillinger på væggene. Tjek kalenderen, hvis du har lyst til at være med.

 

Historien bag

Thiemers Magasin blev åbnet af Christina Thiemer Grønborg i 2002, og stedet blev hurtigt populært blandt bogelskere i København.

I september 2013 blev boghandlen overtaget og udvidet af en anden litterær ildsjæl, Rikke Viemose, der fører stedet videre i samme ånd, som det er skabt.

Rikke kom hjem efter 5 år som journalist i USA, hvor hun havde dækket amerikansk litteratur for en række aviser og tidsskrifter.

Hun interviewede her blandt andet en række amerikanske forfattere overalt i USA til “Stemmer fra Amerika”, en serie på P1 om USA op til præsidentvalget i 2012:

Jonathan Lethem og Daniel Woodrell fortalte om skellet mellem storbyen og Midtvesten; Richard Russo og Sara Paretsky fortalte om middelklassens krise, Sapphire og Julie Otsuka om minoriternes rolle i Amerika, mens Amy Waldmann og David Ignatius beskrev USAs rolle i verden efter 9/11.

På sine rejser i USA og som nabo til den fantastiske boghandel Politics and Prose i Washington DC oplevede Rikke litterære oaser, hvor forfattere og læsere mødtes og blev klogere på både skriften og livet, og det var intentionen om at skabe sådan et sted, der fik hende til at købe Thiemers Magasin, da hun vendte tilbage til Danmark.

 

Boghandlerne

 

 

Louise Rømeling

Skærmbillede 2016-06-24 kl. 15.34.18Louise er cand. mag. i Dansk og skrev speciale om bl.a. Knausgaard, Malmros og eksistentialisme.

Derudover pusler hun med podcasts og kortfilm og er også med til at afvikle søndagsevents i Thiemers.

Louise har fredag som sin faste Thiemers-dag.

Yndlingsbøger: Thomas Manns “Buddenbrooks”, Vladimir Nabokovs “Lolita” og Stine Pilgaards “Min mor siger”.

 

 

 

 

 

 

 

 

Nina Ulrich Østergaard

Nina er cand.mag. i Dansk og Moderne Kultur & Kulturformidling og har læst som besat, siden hun var barn.

Når hun ikke arbejder hos Thiemers, redigerer hun tekst, skriver om musik og læser korrektur for forlag og magasiner.

Du kan møde hende fast i Thiemers på onsdage. Hun er også med til at afvikle events.

Yndlingsbøger:

Tomas Espedal: Året
Marcel Proust: På sporet af den tabte tid
F.P. Jac: Viadukten under Allerøds himmel

 

 

 

Anna Trads ViemoseSkærmbillede 2014-09-05 kl. 18.22.29

Anna læser statskundskab og en masse romaner på både dansk og engelsk.

Efter næsten fem år i USA (ja, hun er Rikkes datter) taler og læser hun flydende på engelsk.

Hun hjælper til bag disken ved events og på andre travle dage. Hun pakker også gavebøgerne rigtig flot ind!

Yndlingsbøger:
George Orwells “1984”, Donna Tartts “The Goldfinch” (dansk: “Stillidsen”)

 

 

 

 

 

Rikke Viemose

Rikke ejer Thiemers Magasin, er uddannet journalist og har en BA i litteraturvidenskab.

Hun købte boghandlen efter fem år som journalist i USA. Før det var hun i mange år journalist og kommunikationsrådgiver, underviser på Danmarks Mediehøjskole, og forfatter til to undervisningsbøger om journalistik.

Før det var hun i tre år korrespondent i Moskva. Og før det skabte hun litteraturtidsskriftet Ildfisken i Århus sammen med lyrikeren Carsten René Nielsen.

Bøger, der har gjort særligt indtryk:
Mange, men blandt andre Jonathan Safran Foers “Extremely Loud and Incredibly Close”, Delphine de Vigans “Alt må vige for natten”, Asta Olivia Nordenhofs digtsamling “Det nemme og det ensomme”.