Om Thiemers Magasin


Thiemers Magasin er en delikatesseboghandel. En oase, der giver plads til litterær fordybelse og samfundsdebat med gode bøger i smukke omgivelser og med en god kop te eller kaffe.

Vi lægger salon til mange litterære events: Vi er kendte for vores søndagsvents med med tidens bedste og mest aktuelle forfattere – både skønlitterære og samfundsdebattører.
I hverdagene har vi skrivegrupper og læseklubber. Og vi har skiftende udstillinger på væggene. Tjek kalenderen, hvis du har lyst til at være med.

Historien bag

Thiemers Magasin blev åbnet af Christina Thiemer Grønborg i 2002, og stedet blev hurtigt populært blandt bogelskere i København.

I september 2013 blev boghandlen overtaget og udvidet af en anden litterær ildsjæl, Rikke Viemose, der fører stedet videre i samme ånd, som det er skabt.

Rikke kom hjem efter 5 år som journalist i USA, hvor hun havde dækket amerikansk litteratur for en række aviser og tidsskrifter.

Hun interviewede her blandt andet en række amerikanske forfattere overalt i USA til “Stemmer fra Amerika”, en serie på P1 om USA op til præsidentvalget i 2012.

På sine rejser i USA og som nabo til den fantastiske boghandel Politics and Prose i Washington DC oplevede Rikke en række boghandler, hvor forfattere og læsere mødes og bliver klogere på både skriften og livet, og det var intentionen om at skabe sådan et sted, der fik hende til at købe Thiemers Magasin, da hun vendte tilbage til Danmark.

Boghandlerne

 

 

 

Filip Vest

Filip går på kunstakademiet i Malmö. Hans kunstpraksis ligger i forlængelse af bøgernes verden og undersøger vidensproduktion og narrativitetsteori gennem installationer, videoer og performances.

Ved siden af studierne og arbejdet i Thiemers Magasin er Filip med til at drive et udstillingssted i Malmø, hvor han kuraterer udstillinger og events. Han har tidligere arbejdet i Arnold Busck og i boghandlen på SMK, samt arbejdet frivilligt i formidlingsafdelingen i SMK, hvor han har været med til at organisere kunstformidlingsprojekter for unge.

Yndlingsbøger:
Georges Perec – Livet en brugsanvisning
Virginia Woolf – Orlando
Roberto Bolaño – De Vilde Detektiver,
Anne Carson – Autobiography of Red
+ alt af Italo Calvino

 

 

 

 

 

Cecilie Bødker

Cecilie er fotograf og art director fra Danmarks Medie- & Journalisthøjskole. Hun har desuden gået på Gladiators ét-årige forfatterskole og er ved at skrive en roman. I sin kunstneriske praksis undersøger hun, hvordan man kan fortælle historier gennem ord og billeder, ofte med temaer der omhandler krop, køn og identitet.

Cecilie er tidligere redaktør på det feministiske magasin Friktion, og hun var fotografen bag Emma Holtens projekt om at fortælle en ny historie om sin krop, efter at hun var udsat for digitale krænkelser oftest omtalt som hævnporno.

Cecilie er også yogalærer.

3 bøger der har givet en særlig læseroplevelse:

“Mørkt forår” af Unica Zürn
“Azorno” af Inger Christensen
“Celestine” af Olga Ravn

 

 

Andreas Kragh Jacobsen


Andreas er bachelor i dansk og læser nu kandidaten i litteraturvidenskab.
Han har sat sig for at læse bøger på en lidt særlig måde, idet han skiftevis læser en bog i kronologisk rækkefølge fra 1849 og frem i tid og i  omvendt kronologisk rækkefølge fra 2017 og tilbage i tid.

Hans personlige mål for 2018 er at læse 52 romaner på denne måde, og dermed slå 2017’s 45 romaner!

Udover studiet og læsning har han et sommerjob som rundviser og koordinator på Fredensborg Slot. Han skriver også boganmeldelser for Personalhistorisk Tidsskrift.

Yndlingsbøger i skrivende stund:
Nathan Hill – The Nix/Niksen
J.G. Ballard – The Unlimited Dream Company
Cormac McCarthy – The Road/Vejen

 

 

 

Rikke Viemose

Rikke ejer Thiemers Magasin, er uddannet journalist og har en BA i litteraturvidenskab.

Hun købte boghandlen efter fem år som journalist i USA. Før det var hun i mange år journalist og kommunikationsrådgiver, underviser på Danmarks Mediehøjskole, og forfatter til to undervisningsbøger om journalistik.

Før det var hun i tre år korrespondent i Moskva. Og før det skabte hun litteraturtidsskriftet Ildfisken i Århus sammen med lyrikeren Carsten René Nielsen.

Bøger, der har gjort særligt indtryk:
Mange, men blandt andre Jonathan Safran Foers “Extremely Loud and Incredibly Close”, Delphine de Vigans “Alt må vige for natten”, og Inger Christensens “Det”.