Om Thiemers Magasin


Thiemers Magasin er en delikatesseboghandel. En oase, der giver plads til litterær fordybelse og samfundsdebat med gode bøger i smukke omgivelser og med en god kop te eller kaffe.

Vi lægger salon til mange litterære events: Vi er kendte for vores søndagsevents med med tidens bedste og mest aktuelle forfattere – både skønlitterære og samfundsdebattører.
I hverdagene har vi skrivegrupper og læseklubber. Tjek kalenderen, hvis du har lyst til at være med.

Historien bag

Thiemers Magasin blev åbnet af Christina Thiemer Grønborg i 2002, og stedet blev hurtigt populært blandt bogelskere i København.

I september 2013 blev boghandlen overtaget af en anden litterær ildsjæl, Rikke Viemose. Hun førte stedet videre i samme ånd, men udvidede med en litterær salon, der blev ramme om ugentlige forfatterevents, skrivekurser og læseklubber.

Den 1. august 2020 overtog Michael Bjørn Nellemann Thiemers Magasin med intentionen at forandre uendelig lidt. Byens hyggeligste boghandel skal bevares, som han har kendt den som trofast stamkunde gennem alle årene.

Boghandlerne

.

.

.

Michael Bjørn Nellemann

Tidligere har Michael været kultur- og presseråd på den danske ambassade i Paris, museumsdirektør på Nivaagaards Malerisamling, hofchef for HKH Prins Henrik og senest fondsdirektør for Det Obelske Familiefond. For Michael gælder det om at bevare Thiemers Magasin som Københavns hyggeligste boghandel. Gennem årene har han købt et væld af bøger netop her uden nogensinde at forestille sig selv skulle stå i spidsen for boghandlen. Livet er forunderligt og foranderligt. Michael kan i den grad spejle sig i Rikkes Viemoses kuraterede udvalg af bøger men har dog føjet nogle vigtige titler til udbuddet.

Der er klassikere en boghandel SKAL have, for eksempel Paul Austers Samtaler med fremmede, Inger Christensens Alfabet, Søren Ulrik Thomsens En hårnål klemt inde bag panelet, Camus´ Pesten og Karen Blixens samlede værker. Men noget af det sjove ved at drive Thiemers Magasin er også at være med til at definere, hvad der fremover bliver klassikerne. Jeg tror på Kristina Stolz´s Cahun, Tine Høeg og Stine Pilgaard er på vej med mere allerede og en stor del af Kirsten Thorups værk har også allerede klassikerstatus. I sommer har Michael læst Vuongs Vi er kortvarigt smukke her på jorden og Tove Janssons Sommerbogen. Michaels børn er vokset op i Frankrig og som nabo til Den Franske Skole er det naturligt at præsentere et mindre men godt udvalg af nyere fransk litteratur på fransk.

.

.

.

Nina Poulsen

Nina er uddannet antropolog. Hun arbejder med kunst, kultur og kommunikation, skriver tekster, kunstnerinterviews, kronikker og debatindlæg om økonomi, kulturpolitik, kærlighed og hvad hun nu ellers har på hjerte og arrangerer udstillinger, koncerter og workshops på sit eget lille museum MAMO:Museet for Andre Menneskers Overskud. Om sommeren forlader hun stenbroen og leger kromutter på Tunø.

For tiden ligger bogen ”Kom godt i gang med sejlads” øverst i bunken på natbordet. Det er ikke ligefrem en stor litterær oplevelse, så for at få den til at glide ned (i forhåbning om at få duelighedsbevis til sejlbåd) har den selskab af andre bøger om fiskeri og vand og hav f.eks. Åleevangeliet, Havbogen og Havbrevene.

Nogle af de mest definerende, betydningsfulde, tankevækkende og inspirerende litterære oplevelser i Ninas liv har Rilke, Inger Christensen, Anais Nin, Tove Jansson, Karl Ove Knausgaard, og Herta Müller leveret.

.

.

.

Filip Vest

Filip skal til at tage afgang fra kunstakademiet i Malmö. Gennem performance, installation, video og tekst undersøger han hvordan og hvor viden bliver produceret og hvad det vil sige at bygge ting og fiktioner. Hans projekter omhandler ofte de skulpturelle processer der finder sted mellem mennesker og menneskeskabte ting – hvordan vi skaber arkitektur og objekter i vores eget billede, og hvordan de siden begynder at forme og påvirke os.

Ved siden af studierne og arbejdet i Thiemers Magasin er Filip med til at drive et lille udstillingssted i Malmø. Han har tidligere arbejdet som boghandler i Arnold Busck og SMK og været visuel redaktør for ungdomsmagasinet SEIN.

Filips yndlingsforfattere er:

Anne Carson

Clarice Lispector

Rachel Cusk

Maggie Nelson

og Lydia Davis

.

.

.

Rikke Viemose

Rikke ejede Thiemers Magasin 2013-2020. Hun er uddannet journalist og har en BA i litteraturvidenskab. Hun har siddet i juryen for BogForums Debutantpris og i bestyrelsen for litteraturfestivalen København Læser.

Rikke købte boghandlen i 2013 efter fem år som journalist i USA. Før det var hun i mange år journalist og kommunikationsrådgiver, underviser på Danmarks Mediehøjskole, og hun har skrevet to undervisningsbøger om journalistik. I 2020 solgte Rikke Thiemers Magasin til Michael.

Før det var hun i tre år korrespondent i Moskva. Og før det skabte hun litteraturtidsskriftet Ildfisken i Århus sammen med lyrikeren Carsten René Nielsen.

Bøger, der har gjort særligt indtryk:
Mange, men blandt andre Jonathan Safran Foers “Extremely Loud and Incredibly Close”, Delphine de Vigans “Alt må vige for natten”, og Inger Christensens “Det”.