Næste bog i læseklubben

Publiceret søndag den 27. november 2016

Medlemmerne af Thiemers Læseklub kan vælge næste måneds bog mellem fem store romaner.

Se her hvilke:

 

Bog nr 1

Lars Saabye Christensen: Magnetskaermbillede-2016-11-27-kl-15-59-21

Mammutromanen “Magnet” er en stor, humoristisk roman om kærlighed og kunst, og forfatteren blev tildelt den norske Bragepris for den i fjor. Den handler om Jokum, der studerer litteratur, men dumper til eksamen, fordi han påstår, at Kafkas processen kan læses humoristisk. Vi følger Jokum og kæresten Synne, fra Oslo over København og til San Francisco, hvor Jokum etablerer sig som fotograf. Historien er fortalt af fortælleren Amper, bogens tredje hovedperson.
“Magnet” er blevet kaldt Lars Saabyes comeback, efter hans store succes “Halvbroderen”, som han vandt Nordisk Råds Litteraturpris for i 2002.

 

 

 

Bog nr 2

Orhan Pamuk: Dette fremmede i mig skaermbillede-2016-11-27-kl-16-00-01

Bekymrer du dig også for, hvor Tyrkiet er på vej hen efter kupforsøget i juli? Så er det oplagt at læse den tyrkiske nobelprismodtager Orhan Pamuks nye store, spraglede roman, der giver os et indblik i Tyrkiets historie fra 50erne til nutiden. Den fortæller om gadesælgeren Mevlut, som lever det meste af sit liv i Istanbuls gader. Hans skæbne og eventyrlige liv knytter sig tæt til Tyrkiets historie, og romanen bliver også en kærlighedserklæring til Istanbul – byen, hvor øst møder vest, og hvor religiøs tradition hele tiden støder sammen med sekulariseret modernitet.

 

 

 

Bog nr 3

Josefine Klougart: New Forest skaermbillede-2016-11-27-kl-16-00-53

Udkom i torsdags og har fået følgende med fra Informations anmelder i weekenden: “New Forest er ikke kun Josefine Klougarts bedste roman siden debuten, det er en af de bedste romaner – punktum.”
Hun kommer desuden i Thiemers 15. januar.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bog nr 4

Hanya Yanagihara: Et lille liv  skaermbillede-2016-11-27-kl-15-59-39

Forlaget skriver:
“Et lille liv er en af den slags romaner, der fortæller en menneskehistorie, man aldrig glemmer. Da fire studiekammerater flytter til New York for at finde vej ind i voksenlivet uden en klink på lommen, drives de frem af deres venskab og ambitioner. Langsomt samler fortællingen sig om Jude, der på en gang er en af New Yorks mest succesrige advokater og et nedbrudt menneske. Med formfuldendt, nærmest overdådig prosa har Hanya Yanagihara skabt et mesterligt portræt af hjertesorg og et mørkt indblik i overgrebets væsen.”
Rigtig mange taler meget varmt om den, men det er vist også en, man græder sig igennem.

 

 

 

Bog nr 5

Jonathan Safran Foer: Her er jeg  skaermbillede-2016-11-27-kl-16-00-19

Forlaget skriver blandt andet:
“Hvordan lever vi op til vores modstridende forpligtelser som far, husbond og søn; kone og mor; barn og voksen? Jøde og amerikaner? Hvordan gør vi krav på vores egen identitet, når vores liv er så tæt forbundne med andres? Det er de spørgsmål, der udgør kernen i Jonathan Safran Foers første roman i elleve år – en ekstraordinært vidtfavnende bog præget af en hjerteskærende intimitet.
Hen over fire tumultariske uger i vores tids Washington fortæller Her er jeg historien om en kriseramt familie i opløsning.”