Maj anbefaler sommerferiebøger

Publiceret mandag den 24. juni 2019

Maj Kalfod fra Thiemers Magasin vil læse disse romaner på sin ferie:

Sayaka Murata: “Døgnkioskmennesket”

Jeg har været vild med mange af de japanske forfattere og hende her har virkelig vakt opsigt i hjemlandet. Jeg tror, den er både sjov, quirky og rammer noget i tidsånden om, hvad det vil sige at være menneske og ikke følge de gængse normer.

Vigdis Hjorth: “Lærerindens sang”

Jeg var vældig glad for hendes første roman, familiedramaet “Arv og miljø”, som var en barsk, men også morsom familiefortælling. Jeg er allerede gået i gang med denne her og det tegner til, at lærerinden, der ellers er tilfreds med sit liv og sig selv, i den grad får udfordret sin egen selvforståelse – og måske sit liv? – af den unge dokumentarist, der følger hende med sit kamera og sin egen tilstedeværelse som en del af sit afgangsprojekt.

Per Petterson: “Mænd i min situation”

“Jeg ville være som et bål, men der var mere aske i mit bål nu, end der var flammer”. En mand i opløsning og på kanten af sig selv. Petterson har tidligere vist, hvor smukt han kan skrive med både (mands-)mod og hjerte, og jeg ser frem til at læse om Arvid, hvis liv langt fra er blevet, som han ønskede.