Inspireret i Rom

Publiceret torsdag den 25. januar 2018

 

Vi har naturligvis åbent i hele januar, men jeg har valgt at henlægge min læsning og planlægning til Rom, mens de andre passer butikken.

Forleden fandt jeg således en “Bibliobar” nær Peterspladsen, hvor jeg kunne nye en cappucino, mens jeg læste vores næste bog i Thiemers læseklub, Sara Omars chokerende roman, “Dødevaskeren”.

Jeg har også læst Leonora Christina Skovs nye roman, “Den, der lever stille”, og den var virkelig gribende!

Nu er jeg i gang med Italo Calvinos “Hvis en vinternat en rejsende”. Min mand og jeg har besluttet at vi – når vi rejser – skal læse mindst én bog skrevet af en forfatter fra det sted, vi er.
David har lige læst Ciceros “How to Win an Election” (i engelsk oversættelse) om Quintus Tullius Ciceros råd til storebror om, hvordan man bliver politisk valgt. Det er noget med at love vælgerne hvad som helst, selvom du umuligt kan indfri løfterne. Du kan læse mere om det i hans klumme i Politiken fra i onsdags.

“Hvis en vinternat en rejsende” er vel nok Italo Calvinos mest kendte roman og et hovedværk inden for postmodernistisk litteratur. Hovedpersonen er både bogens forfatter og hans egen læser, og gennem flere lag og skiftende fortællinger følges læsningen af en roman og fuldendelsen af en kærlighedshistorie. Den er meget fascinerende.

Ind i mellem får vi så også tid til at tjekke de mange små boghandler og antikvariater.