Filip anbefaler sommerferiebøger

Publiceret mandag den 24. juni 2019

Filip Vest fra Thiemers Magasin anbefaler:

Lina Wolff : “De polyglotte elskere”

Hvad får man hvis man krydser Nicole Krauss og Erlend Loe?… Lina Wolff’s “De Polyglotte Elskere”. Bogen er 50% velorkestreret parallelhistorie om et mystisk manuskript og 50% satire over kunstnermyter og moderne parforhold. En sjov bog med bid og ambition, der er både intertekstuel og plat i samme åndedrag.

Rachel Cusk : “Omrids”

En umiddelbart udramatisk historie om en kvinde, der skal til Athen og undervise i Creative Writing, men selvom der ikke sker meget sidder man naglet til siderne. Hele historien udspiller sig mellem linjerne i ti samtaler, den næsten fraværende hovedperson er en del af. Hver samtale føles som et punkt i en prik til prik tegning. Det er op til læseren selv at forbinde punkterne og tegne omridset af den enigmatiske hovedperson. 

Maggie Nelson: “Argonauterne “

En fantastisk smuk bog om queerness, kunst og moderskab. Maggie Nelson skriver om queer kærlighed og familiekonstellationee, om at være mor, og om hvordan morens stemme altid bliver underkendt og affejet i litteratur og kunst. Der bliver refereret til højre og venstre til Barthes og Butler, men på en så elegant måde, så hele teksten bare flyder og man ikke føler sig fremmedgjort, men tværtimod lukket ind i meget intimt rum af lige dele akademia og kropslighed. 

Samantha Schweblin: “Fugle i Munden

En tidsløs samling noveller om mennesket i dyret og dyret i mennesket. Syrede historier med magisk realisme, Kafkaske parabler og psykologiske portrætter. Novellerne er korte, konsise og perfekte til busturen.