Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Ti Mestre: Peder Frederik Jensen

18/05/2017 19:00 - 22:00

Den autofiktive/selvbiografiske roman

1-bogmaerke-10-mestre-peder-frederik

 

Hvad er autofiktion og hvad er en god autofiktiv roman? Begrebet er noget af det mest omdiskuterede i dansk litteratur i de senere år, men er det ikke bare et andet ord for en selvbiografisk roman? Peder Frederik Jensens seneste roman “Vold” er ikke autofiktion, men måske alligevel: Hovedpersonen hedder Simon, men ind imellem skifter stemmen til et “jeg”, der minder om Jensen.

Simon har desuden en lang række oplevelser og betragtninger tilfælles med forfatteren. Så hvornår er fiktion autofiktion – og betyder det noget? Hvordan kan man bruge sig selv, sit liv, i fiktionen og omdanne det til god litteratur? Hvilke fordele er det ved det? Og hvad skal man vare sig for, hvis man gør det?

Dette vil Peder Frederik Jensen forsøge at besvare, når han gæster os som en af de “Ti mestre i Thiemers”.

 

PEDER FREDERIK JENSEN (f. 1978) er uddannet på Forfatterskolen, men er også uddannet bådebygger. Han debuterede med romanen “Her står du” (2007) og har siden udgivet “Læretid” (2012), novellesamlingen “Banedanmark” (2014) og romanen “Vold” (2016). I februar udgiver han endnu en bog, “Skullfucking”. I 2016 modtog han Otto Gelsted-prisen.

Romanen “Vold” fik overvældende ros af anmelderne og blev kaldt “sæsonens mest markante udgivelse”. Året før havde forfatteren i et debatindlæg efterlyst en mindre snobbet og mere verdensvendt romankunst, en litteratur, som i etisk eller politisk henseende ikke er frelst, og som med hans egne ord ikke “ender oppe i røven på sig selv”.

Forfatterens eget kunstneriske bud på det, er “Vold”, der ifølge en anmelder “tydeligvis også er en slags selvbiografi (…) Og det befriende ved dette selvportræt er, at det også er en selvkritik, en selvudlevering.”

 

 

TI MESTRE I THIEMERS er et nyt spændende tilbud fra os til dig, der selv skriver eller drømmer om det: Gennem foråret 2017 tilbyder vi en række eksklusive masterclasses med ti af Danmarks bedste forfattere. Hver forfatter vil præsentere præcis dén genre, som han eller hun er ekspert i.

 

Der bliver tale om følgende forfattere og genrer:

 

12. januar: Børne- og ungdomsbogen – Kim Fupz Aakeson

26. januar: Krimien – Jesper Stein

9. februar: Novellen – Adda Djørup

23. februar: Billedbogen – Hanne Kvist

9. marts: Den historiske roman – Anne Lise Marstrand-Jørgensen

23. marts: Biografien – Tom Buk-Swienty

6. april: Digtet – Søren Ulrik Thomsen

20. april: Dramaet – Line Knutzon

4. maj: Samtidsromanen – Hanne-Vibeke Holst

18. maj: Den autofiktive/selvbiografiske roman – Peder Frederik Jensen

 

Projektet er støttet af Statens Kunstfond, og et samarbejde med Danmarks Radio sikrer, at alle ti masterclasses bliver optaget og sendt i redigeret form på P1 og senere bliver lagt ud som frit tilgængelige podcasts.

 

Pris: 450,- per masterclass, deltagelse i tre: 1200,-
Tilmelding: I Thiemers Magasin eller på mail til til@thiemersmagasin.dk

 

 

 

 

Detaljer

Dato:
18/05/2017
Tidspunkt:
19:00 - 22:00
Begivenhed Kategori:
Begivenhed Tags:
, ,

Sted

Thiemers Magasin
Tullinsgade 24
København V, 1618 Danmark
+ Google Map
Telefon:
+45 50595100