Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Ti mestre: Adda Djørup

09/02/2017 19:00 - 22:00

Novellen

bogmaerke-10-mestre-adda-djoerup

Novellegenren har længe levet en lidt skyggeagtig tilværelse i forhold til romanen, men de senere år er der udkommet en række fantastiske novellesamlinger (heriblandt Adda Djørups “Poesi og andre former for trods”), og mange nye læsere har fået øjnene op for, at novellen kan noget helt særligt – ikke mindst efter canadiske Alice Munro fik Nobelprisen i litteratur i 2014. Men hvad er det, novellen kan, som romanen ikke formår? Hvad er en god novelle, og hvordan skriver man den? Hvordan får man personerne til at leve i det forholdsvist korte format, og hvilke krav stiller genren til sproget? Hvilke fordele og ulemper er der ved at skrive noveller frem for at skrive i andre skønlitterære genrer?

Dette vil Adda Djørup forsøge at besvare, når hun gæster os som en af de “Ti mestre i Thiemers”.

 

ADDA DJØRUP , født 1972, er en eksperimenterende forfatter: debuterede i 2005 med Monsieurs monologer og har siden skrevet lyrik, prosa og dramatik. I 2007 udkom novellesamlingen Hvis man begyndte at spørge sig selv, og i 2009 romanen Den mindste modstand, som blev belønnet med EU’s Litteraturpris. I 2011 digtsamlingen 37 Postkort. Senest udkom i 2015 novellesamlingen Poesi og andre former for trods.

Om den skrev Politikens begejstrede anmelder: “Adda Djørup skriver så sprudlende, at det må vække selv den søvnigste, opmuntre selv den tristeste. Men også så uforskrækket om det tungeste, at selv stenen bliver bevæget.”

 

TI MESTRE I THIEMERS er et nyt spændende tilbud fra os til dig, der selv skriver eller drømmer om det: Gennem foråret 2017 tilbyder vi en række eksklusive masterclasses med ti af Danmarks bedste forfattere. Hver forfatter vil præsentere præcis dén genre, som han eller hun er ekspert i.

 

Der bliver tale om følgende forfattere og genrer:

 

12. januar: Børne- og ungdomsbogen – Kim Fupz Aakeson

26. januar: Krimien – Jesper Stein

9. februar: Novellen – Adda Djørup

23. februar: Billedbogen – Hanne Kvist

9. marts: Den historiske roman – Anne Lise Marstrand-Jørgensen

23. marts: Biografien – Tom Buk-Swienty

6. april: Digtet – Søren Ulrik Thomsen

20. april: Dramaet – Line Knutzon

4. maj: Samtidsromanen – Hanne-Vibeke Holst

18. maj: Den autofiktive/selvbiografiske roman – Peder Frederik Jensen

Projektet er støttet af Statens Kunstfond, og et samarbejde med Danmarks Radio sikrer, at alle ti masterclasses bliver optaget og sendt i redigeret form på P1 og senere bliver lagt ud som frit tilgængelige podcasts.

 

Pris: 450,- per masterclass, deltagelse i tre: 1200,-
Tilmelding: I Thiemers Magasin eller på mail til til@thiemersmagasin.dk

 

 

 

Detaljer

Dato:
09/02/2017
Tidspunkt:
19:00 - 22:00
Begivenhed Tags:
, ,

Sted

Thiemers Magasin
Tullinsgade 24
København V, 1618 Danmark
+ Google Map
Telefon:
+45 50595100