Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Søndagsevent: Mette Holm om Murakami

06/09/2015 15:00 - 16:00

Denne event er desværre udsolgt Mette Holm

Haruki Murakami har samlet 7 noveller fra de seneste år i “Mænd uden kvinder”.

Ingen af dem har tidligere været oversat til dansk, men fem af dem har tidligere været bragt i amerikanske tidsskrifter som The New Yorker.

Murakami har for nylig udtalt i et interview i selvsamme tidsskrift, at han med samlingen har forsøgt at samle en række historier der behandler ensomhed og isolation og forsøger at få fat på, hvad disse tilstande – som de fleste jo kender til – betyder på det følelsesmæssige plan.

I alle novellerne optræder mænd, som er blevet forladt af deres kvinder. Stilmæssigt breder Murakami sig som vanligt over et stort felt: fra det realistiske til det kafkask groteske. Som et eksempel på sidstnævnte kan nævnes novellen ”Samsa in love”, hvor en person vågner op en morgen og er blevet til den berømte Gregor Samsa fra Kafkas fortælling ”Forvandlingen”.

Murakami har igen stjålet titelidé fra en af sine gamle amerikanske helte. Denne gang er det dog ikke Raymond Carver (som i Hvad jeg taler om når jeg taler om at løbe – der var en leg med Carvers titel Hvad vi taler om når vi taler om kærlighed), men i stedet Ernest Hemingway, der i 1927 udgav en novellesamling med samme titel.

Vi får besøg af oversætter og Murakami-ekspert Mette Holm to dage før udgivelsen og har fået lov at sælge bogen ved samme lejlighed.

Man kan bestille både bogen og billet til eventen (eller bare en af delene) ved at skrive til: til@thiemersmagasin.dk

Entré: 60,- (50,- for medlemmer af Thiemers Magasin)

 

 

Detaljer

Dato:
06/09/2015
Tidspunkt:
15:00 - 16:00
Begivenhed Kategori:
Begivenhed Tags:
,