Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Søndagsevent: Høvring og Minor

23/04/2017 15:00 - 16:00

 

 

Dette bliver en dobbeltevent med to fremragende forfattere, der er blevet sammenlignet med hinanden – og som begge er blevet sammenlignet med Francois Sagans klassiker “Bonjour Tristesse”:

Caroline Albertine Minor har netop fået et gennembrud med sin novellesamlingen “Velsignelser”, der af Informations anmelder er blevet kaldt “stilfærdigt fremragende”.

»Tre et halvt år efter den roste debutroman er der endelig fremragende nyt fra Caroline Albertine Minor,« skrev Politikens anmelder, mens Weekendavisens anmelder også var begejstret for forfatterens anden bog: »Caroline Albertine Minors vellykkede noveller undersøger bæreevnen i menneskelige forhold.«

Velsignelser er historier om sorg og venskab. To dage før jul hænger Anso sig i et figentræ i sin australske værtsfamilies tørre have. Helena rejser til Pyrenæerne for at komme tættere på en døende far, der ikke ønsker hendes selskab. Franciska hægter sig på et kollektiv og forsøger at stoppe hullet i sit bryst med to østrigske udvekslingsstuderende, mens Ingeborgs mor bare længes efter det øjeblik, hvor hendes datter overgiver sig til søvnen.

Mona Høvring en veletableret forfatter i Norge både som lyriker og romanforfatter. Hun har udgivet seks digtsamlinger og tre romaner, og i 2014 var hun nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris for romanen “Camillas lange netter”.

Hun roses ofte for sine fortættede og poetiske billeder af unge kvinders indre liv, tab og spirende seksualitet.

Romanen ’Noget der hjælper’ udkom i Norge i 2004 og er den første af Mona Høvrings bøger, der er oversat til dansk. Romanen er en art coming-of-age-roman som i et klart og afdæmpet sprog tegner et fint et portræt af en sårbar ung kvinde, som oplever tab, venskabers betydning og hvis seksualitet spirer, alt imens hun finder sin egen vej til selvstændighed.

’Noget der hjælper’ fik en rigtig fin modtagelse blandt anmeldere og flere har sammenlignet den med Francois Sagans Bonjour Tristesse.

De to forfattere mødes her for første gang. De interviewes af Nina Ulrich Østergaard fra Thiemers Magasin.

Entré: 50,- (40,- for medlemmer).

Hvis du vil være sikker på at få en plads, kan du tilmelde dig ved at sende en mail til til@thiemersmagasin.dk

Skriv også, hvis vi skal lægge en bog til side til dig.

Detaljer

Dato:
23/04/2017
Tidspunkt:
15:00 - 16:00
Begivenhed Tags:
,

Sted

Thiemers Magasin
Tullinsgade 24
København V, 1618 Danmark
+ Google Map
Telefon:
+45 50595100