Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Søndagsevent: Lotte Andersen & Amalie Kestler

29/04/2018 15:00 - 16:00

Denne event er udsolgt, men hvis du vil på venteliste, så send en mail til til@thiemersmagasin.dk

Lotte Andersen og Amalie Kestler følger i “Carl & Marie” kunstnerparret Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens brevveksling i en unik fortælling om kærlighed og kunst i en brydningstid i danmarkshistorien. Forfatterne har udvalgt hundredvis af breve af høj kunstnerisk og historisk kvalitet, og de bliver sat ind i en større sammenhæng, der folder fortællingen om Carl og Marie ud og føjer nyt liv til historien om begge kunstnere.

Man kan blandt andet læse beretningen om, hvordan Anne Marie Carl Nielsen i marts 1908 vandt den anonyme konkurrence om den stort anlagte rytterstatue af Christian den IX:

Maries lille modelskitse triumferede i den anonyme konkurrence, og hun blev den første kvindelige billedhugger i verden, der fik til opgave at skabe en rytterstatue af en konge.
Arbejdet var svært, dyrt og prestigefyldt. Kronen på en billedhuggers livsværk. Men det 19 år lange arbejde med monumentet og ikke mindst slåskampene med Nationalkomiteen undervejs blev også den tungeste opgave i hendes karriere.

Forfatterne fortæller om bogen i samtale med journalist og boghandler Rikke Viemose.

 

Tilmelding: Hvis du vil være sikker på at få en plads, kan du tilmelde dig ved at sende en mail til til@thiemersmagasin.dk

Entré: 70,- (60,- for medlemmer).

Skriv også, hvis vi skal lægge en bog til side til dig.

Detaljer

Dato:
29/04/2018
Tidspunkt:
15:00 - 16:00
Begivenhed Kategori:
Begivenhed Tags:

Sted

Thiemers Magasin
Tullinsgade 24
København V, 1618 Danmark
+ Google Map
Telefon:
+45 50595100