Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Søndagsevent: Merete Pryds Helle

15/09/2019 15:00 - 16:00

Forfatter Merete Pryds Helle taler med boghandler Rikke Viemose om sin nye roman “Nora”.

Entré: 60,- (50,- for medlemmer).

Hvis du vil være sikker på at få en plads, kan du tilmelde dig ved at sende en mail til til@thiemersmagasin.dk

 

 

Der findes få kvinder i teaterhistorien, som er lige så berømte som fru Nora Helmer fra Henrik Ibsens drama “Et dukkehjem”.

I “Et dukkehjem” udfolder Noras udvikling sig i tre akter: fra den særlige juletid, hvor hendes mand, Torvald Helmer, er blevet forfremmet til bankdirektør, over afsløringen som bedrager og den vilde taranteldans, til indsigten i den illusion, hun lever i, og efterfølgende handlekraft. Vi møder hende her først som en tilsyneladende underdanig kvinde i et forlorent ægteskab og ser hende ændre sig til en kvinde, der går sin egen vej.

I Merete Pryds Helles roman følger vi Noras vej frem til denne indsigt, ikke over tre akter, men gennem hele hendes liv.

 

MERETE PRYDS HELLE debuterede i 1990 med novellesamlingen ‘Imod en anden ro’, som hun skrev, mens hun gik på Forfatterskolen. Hendes gennembrud kom i 2000 med romanen ‘Fiske i livets flod’. Hun har skrevet i en lang række genrer og former:  radiospil, computerspil, sms- og iPad-romaner, essays og krimier.

I 2016 udgav hun, med udgangspunkt i sin egen slægts historie, romanen ‘Folkets Skønhed’, som hun modtog i De Gyldne Laurbær for i 2017, og som gjorde hende til en af Danmarks mest læste forfattere. I 2018 kom romanen ‘Vi kunne alt’ – en selvstændig efterfølger til ‘Folkets skønhed’.

Denne event er støttet af Statens Kunsfond.

Detaljer

Dato:
15/09/2019
Tidspunkt:
15:00 - 16:00
Begivenhed Kategori:
Begivenhed Tags: