Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Søndagsevent: Jens Andersen og Jette Glargaard

3. februar 15:00 - 16:00

 

Entré: 70,- (60,- for medlemmer).

Hvis du vil være sikker på at få en plads, kan du tilmelde dig ved at sende en mail til til@thiemersmagasin.dk

 

 

I oktober 1953 mødte Astrid Lindgren i Berlin den to år ældre tyske Louise Hartung, og et nært venskab udviklede sig. De to kvinder skrev over 600 breve til hinanden i de følgende 11 år, indtil Hartung døde, og ud af disse breve har Jens Andersen og Jette Glargaard skrevet erindringsbogen ”Jeg har også levet!”, der udkommer i midten af januar.

Jens Andersen er bl.a. forfatteren bag den prisbelønnede Astrid Lindgren-biografi ”Denne dag, et liv” og senest den anmelderroste Kim Larsen-biografi ”Mine unge år”. Han og Jette Glargaard er nu dykket et skridt længere ned i den helt særlige og dybt interessante samtale, som udviklede sig mellem Lindgren og Hartung om kunst, kærlighed, litteratur, hverdag, venskab, drømme, nytten af kultur og Europas situation i årene efter 2. Verdenskrig.

Brevene viser en mindre kendt intellektuel og politisk side af den verdensberømte svenske forfatterinde, der i Hartung – som i øvrigt så en lighed mellem Pippi og Goethes Faust -havde den bedst tænkelig sparringspartner, konsulent og rådgiver til sin litteratur.

Mød Jens Andersen og Jette Glargaard i en samtale med journalist og boghandler Merete Reinholdt.

 

Detaljer

Dato:
3. februar
Tidspunkt:
15:00 - 16:00
Begivenhed Kategori: