Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Søndagsevent: Daniel Dencik

21/10/2018 15:00 - 16:00

 

Entré: 70,- (60,- for medlemmer).

Hvis du vil være sikker på at få en plads, kan du tilmelde dig ved at sende en mail til til@thiemersmagasin.dk

 

 

I arbejdet med sin nye roman, “Nordisk vildt”, har forfatter og filminstruktør Daniel Dencik brugt en slags “method acting” fra filmens verden: Han har levet sig ind i hovedpersonen Silas’ liv ved (delvist) at at leve som ham: Han er blevet afhørt af politiet som Silas, han har ladet sig mentalundersøge, mens han “var” Silas. Han har også brugt iscenesættelse og skuespil for at blive klogere på karaktererne.

Bogens Silas har valgt et ensomt og hårdt liv som skiftevis soldat i det danske forsvar og professionel narkoman. Elias har valgt Sara, kernefamilien og et roligt liv, hvor den jødiske mystik, Kabbala, går hånd i hånd med kvantefysik. Men på en bukkejagt sker der en ulykke, der fører brødrene tættere sammen end nogensinde.

Daniel Dencik (f. 1972) debuterede i 1998 med digtsamlingen Lyn på en motorvej. Han har siden udgivet sørgesangen Via katastroferne (2012), romanen Anden person ental (2014), novellesamlingen Grand Danois (2016) og senest essayene Sportshjerte (2017). Daniel Dencik har også instrueret filmene Moon Rider (2012), Ekspeditionen til verdens ende (2013), portrætfilmen Tal R: The Virgin samt spillefilmen Guldkysten (2015).

Daniel Dencik bliver interviewet af journalist Knud Brix, der har været jæger hele sit liv, og som har hjulpet forfatteren undervejs. For tre- fire år siden kontaktede Daniel Dencik ham og spurgte, om han måtte komme med på jagt, fordi han researchede på en ny bog, der blandt andet skulle handle om jagt. Sammen har de været på jagt mange morgener i skovene ved Juelsminde, hvor Knud Brix kommer fra, og forfatteren har i bogen ladet sig inspirere af familiens skrøner og jagthistorier.

 

 

Detaljer

Dato:
21/10/2018
Tidspunkt:
15:00 - 16:00
Begivenhed Tags: