Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Puk Damsgård i Thiemers

14/10/2015 16:00 - 17:00

Puk og Daniel1

 

 

Tirsdag udkommer Puk Damsgårds nye bog: “Ser du månen, Daniel”, og allerede onsdag kl. 16 har du mulighed for at møde forfatteren i Thiemers Magasin!

Hun vil fortælle om bogen i en samtale med journalist David Trads.

Der er et meget begrænset antal pladser, så skynd dig at tilmeld dig, hvis du vil med. Det gør du ved at sende en mail til til@thiemersmagasin.dk. Du kan max. reservere 2 billetter, og du skal være der senest 30 minutter før eventen. Husk også at skriv, om vi skal lægge bogen til side til dig.

“Ser du månen, Daniel” er den dramatiske historie om den danske fotograf Daniel Rye, der sad som gidsel i 398 dage hos terrororganisationen Islamisk Stat i Syrien. Beretningen er et lille stykke danmarkshistorie midt i verdenshistorien.

I samarbejde med Daniel Rye, hans familie og andre med nært kendskab til historien fortæller DR’s mellemøstkorrespondent Puk Damsgård her for første gang om den danske fotografs kidnapning. Om de 13 måneder i fangenskab og det nu verdensberømte Islamisk Stat-fængsel i den syriske by Raqqa, hvor 24 vestlige gidsler sad under kontrol af deres fangevogter, briten bedst kendt som Jihadi John.

Daniel Rye var det sidste gidsel, der forlod fængslet i live i juni 2014. Herefter begyndte IS at dræbe de tilbageværende vestlige gidsler – Daniels medfanger. En af dem var den amerikanske journalist James Foley, som også var blevet Daniels ven. Den danske fotograf overbragte det sidste rørende brev til James Foleys familie, da han blev løsladt.

Puk Damsgård går også helt tæt på islamisk Stat og skildrer gennem interview med et tidligere IS-medlem terrororganisationen, der på kort tid er vokset til at være en regulær hær, som har erobret landområder og større byer, de administrerer som en stat i staten. Hun prøver at finde svar på, hvilken betydning Islamisk Stat har for udviklingen i Syrien og Irak, hvor Danmark deltager i krigen mod IS. Samt ikke mindst hvorfor Daniel Rye og andre gidsler blev forhandlet fri, mens andre aldrig kom hjem.

Ser du månen, Daniel giver et sjældent indblik i, hvordan mennesker overlever tortur, skaber venskaber og bevarer håbet under ekstreme forhold – og hvordan familien derhjemme håndterer frygten for, at deres søn aldrig kommer hjem.

Entré: 60,- (50,- for medlemmer).

Detaljer

Dato:
14/10/2015
Tidspunkt:
16:00 - 17:00
Begivenhed Tags: