Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

Manuskriptskrivning – første masterclass for forfattere

3. oktober - 4. oktober

Manuskriptskrivning – tre masterclasses for forfattere

Streamingtjenesterne boomer, og behovet for tv-serier og film af høj kvalitet er tilsyneladende umætteligt. Det er et behov, som alle i branchen er enige om kun vil blive større, og derfor sukker produktions- og tv-selskaber efter flere gode manuskriptforfattere.

Disse tre masterclasses er for forfattere, der allerede skriver godt, men som mangler redskaberne til at skrive til tv og film.
Dramatik er noget helt andet end at skrive digte eller romaner. Det er et særligt håndværk, der kræver indgående kendskab til de greb og teknikker, der kendetegner dramaet for både teater, film og tv.

Vi har derfor allieret os med tre af Danmarks dygtigste manuskriptforfattere, som hver især vil stå for en intensiv og eksklusiv masterclass over en weekend for max. 10 deltagere.

Hver masterclass kan stå for sig selv, men de tre mestre går i dybden med hver deres temaer, så det vil give god mening at følge dem alle.

 

Ida Maria Rydén (Foto: Stine Heilmann)

1. masterclass:  Grundlæggende dramaturgi, idé- og karakterudvikling v/ Ida Maria Rydén

I denne masterclass vil Ida Maria Rydén undervise i den grundlæggende dramaturgi med tre-akt strukturen for den filmiske fortælling.
Gennem teoretiske oplæg, praktiske opgaver og diskussioner vil hun over de to dage gøre dig klogere på, hvordan man udvikler en idé, der holder til skærmen.
Derudover vil du også skulle arbejde intensivt med karakteropbygning. Hvordan skaber du interessante og flerdimensionelle karakterer, og tilrettelægger deres udvikling igennem fortællingen. Det mestrer Ida Maria Rydén i dén grad  – i den store DR-satsning, ”Når støvet har lagt sig” (2020), som hun skrev sammen med Dorthe Høgh, følger man i ti afsnit hele otte hovedkarakterer.

Ida Maria Rydén er cand mag i dansk og uddannet som manuskriptforfatter på Den Danske Filmskole 1998. Siden har hun skrevet både tv, film og teater. Blandt andet “Jul i Valhal”, tre sæsoner af TV2s ”Dicte”, musicalen ”Elsk mig i nat”  og senest DR-serien, ”Når støvet har lagt sig”. Ida Maria Rydén har desuden undervist i dramaturgi på Den Danske Filmskole gennem mange år. For øjeblikket er hun ved at  udvikle et projekt til TV2.

Sted: Thiemers Magasin, Tullinsgade 24, 1618 København V.
Pris:
2450,- for én masterclass/6.000 for alle tre. Prisen er inklusiv forplejning.
Tid: 3. oktober 10-16.30 samt 4. oktober 12-17. Man skal regne med, at der bliver skriveopgaver hjemme mellem de to moduler.
Tilmelding: Hvis du er interessseret i at deltage, så send en side om dig selv og dine tidligere udgivelser til Lotte Andersen: lottea@mail.tele.dk

2. masterclass foregår 24.-25. oktober med Jenny Lund. Læs mere om den her.
3. masterclass foregår 7.-8. november med Nikolaj Scherfig. Læs mere om den her.

 

Arrangører: Skuespiller og forfatter Lotte Andersen og journalist Rikke Viemose, ejer af Thiemers Magasin.

Projektet er støttet af Statens Kunstfond.

 

Detaljer

Start:
3. oktober
Slut:
4. oktober
Begivenhed Kategori:
Begivenhed Tags: