Tag-arkiv: udstilling

Søndagsevent: Fernisering “Palimpsest”

Palimpsest

v. Andreas Vermehren HolmPalimpset1

Vi åbner udstillingen Palimpsest med originale billeder fra bogen af samme navn, samt nye værker i samme serie.

Digter, oversætter og ophavsmand til forlaget Virkelig, Andreas Vermehren Holm, beskriver og viser i billederne sit møde med litteraturens verden.

Ved åbningen vil han fortælle om bogen og udstillingen i samtale med kunsthistoriker Nina Wøhlk.

2. oplag af Palimpsest vil være til salg i Thiemers Magasin alene i hele udstillingsperioden.

Udstillingen er at finde i Thiemers Salon fra d. 19.10.15-03.01.16.

Gratis entré.

 

 

 

En palimpsest er et manuskript, pergamentrulle eller bog, der er blevet renset (skrabet, raderet) og brugt igen. Ordet kommer gennem latin fra to græske rødder (palin (igen) + psên (skrabe)). Romerne skrev på voksbeklædte tavler, der kunne genbruges, og Cicero bruger ordet palimpsest om dem.

 

 

 

 

 

 

 

 

Udstillingsreception i salonen

submarine

Kunstnerne Christina Bredahl Duelund og Lena Ignestam udstiller “pop-up-kunst” i Thiemers Salon i november og december.

Fredag den 31. oktober 14-16.30 holder vi åbningsreception, hvor du har mulighed for at møde kunstnerne.

Lørdag 15. november udbyder vi desuden et kursus i at lave pop-up-bøger med Lena Ignestam som instruktør. Læs mere om det her.

Lena Ignestams nye popup artist books skildrer islandskaber, men handler også om ændringer og forskydninger i klima og samfund. De er historier om en verden af is, om forandring og forurening, overlevelse og fællesskab. Det er et billede af, hvordan folk forholder sig til hinanden, vores ressourcer og fremtid.

Lena Ignestam arbejder som kunstner med skulptur, tegning, animation og kunst i det offentlige rum. Hun er uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi i København, og bor i Malmø.

www.lenaignestam.com

Med foto/tegningkollager og pop up artist books har Christina Bredahl Duelund med sin generelle interesse for tid denne gang taget afsæt i eventyret om Alice i Eventyrland og ”Tiden”, et digt af Benny Andersen. Begge tekster er på en gang personlige, men siger også noget generelt om, hvor vigtig en faktor tid er i livet.

I både kollager og artist books optræder Christina som en gennemgående karakter, der ligesom Alice og Benny forundres af de scenarier, livet bringer os.

Christina Bredahl Duelund arbejder som kunstner med skulptur, foto, tegning, video, animation og kunst i det offentlige rum. Hun er uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi i København.

www.bredahlduelund.com

Popup kursus1

Reception på udstilling: Tid og Is

Fredag den 31. oktober kl. 14-16.30 holder vi reception for vores nye udstilling “Tid og is” af kunstnerne Lena Ignestam og Christina Bredahl Duelund. Alle er velkomne til at komme og se udstillingen, få et lille glas og hilse på kunstnerne.

Se mere om udstillingen her.

Udstilling tid og is

Udstlling tid og is

Fernisering med musik, digte og ordkager

photo 10

Søndag den 6. havde vi fernisering på en ny udstilling med billedkunstner Bine Jo Mortensens billeder. Udstillingen er blevet til i et samarbejde med forfatter Christina Englund, der læste sine digte op til musik af Rasmus Todbjerg Larsen, mens der blev serveret ordkager bagt af kagekunstner Helle Rimmer.
Udstillingen vil kunne ses i salonen til begyndelsen af juni.

Læs resten

Søndagsevent: “Der stjæles arme og ben”. Fernisering

 

Bines billede– et møde i ord, billeder, musik … og kage.

Billedkunstneren Bine Jo Mortensen og forfatteren Christina Englund har igennem længere tid udvekslet ord og billeder, ladet sig inspirere af hinandens værker og skabt nyt.

I Thiemers udstilles nu for første gang resultatet af dette intime samarbejde.

Søndag d. 6. april kl. 13 er der fernisering.

Her er alle velkomne til at se udstillingen af billeder og tekst, og til at købe kaffe og ordkager, som de to har udviklet sammen med bageekvilibristen Helle Rimmer.

Kl. 13.30 vil der være en minikoncert, hvor Christina Englund læser sine tekster, tilsat guitaristen Rasmus Todbjerg Larsens elektroniske univers.

 

Søndagsevent: Reportagefotos fra konflikter

BM

I 2011 vandt Mads Nissen priserne for ‘Årets Fotograf’, ‘Årets Pressefoto’, ‘Årets Portræt’, ‘Årets Reportage Udland’ og ‘Årets Nyhed Udland’. Blandt andet for sine billeder fra Libyen (ovenfor).

Dokumentarfotograf Mads Nissen er en af Danmarks mest markante yngre fotografer. Han har vundet en række danske og internationale priser for sine fotografier – i fotojournalistkredse blev 2011 døbt “Mads Nissen-året”, fordi han løb med ikke færre end fem af årets pressefotografpriser – heriblandt prisen for Årets Pressefoto og som Årets Pressefotograf.

Mads Nissen mestrer de fleste genrer, og han har udgivet flere bøger – “Amazonas” og “De faldne”.

Ved denne event handler det om Berlingske-fotografens billeder fra konfliktområder som Libyen, Colombia og Afghanistan. Sammen med journalist David Trads, der blandt andet har dækket krigen i Tjetjenen, vil han diskutere udfordringerne og de etiske dilemmaer, der kan opstå, når man rapporterer fra krig og væbnede konflikter.

Eventen holdes i forbindelse med en udstilling af Mads Nissens billeder i Thiemers Salon.

Eventen er gratis.

BM

Otto Dickmeiss udstiller i Thiemers Salon

photo 2

Børnebogs- og bladtegneren Otto Dickmeiss udstiller nu nogle af sine smukke tryk i Thiemers Magasin.

Han har slået sit navn fast som unik fortolker af H. C. Andersens eventyr, men også som illustrator i nogle af de bedste nye børnebøger. Han lader surrealismen blomstre i støvede farver og fine penselstrøg. Det er smukke, men også foruroligende billeder.

Otto Dickmeiss maler sine billeder i akvarel. Trykkene, der udstilles – og sælges – i Thiemers Magasin, er nummererede og signerede digitale print i 8-farvers lysægte tryk på 100 procent bomuldspapir.

Du kan se billederne indtil 24. januar.

Læs mere om tegneren på hans egen hjemmeside her.

photo 1