Tag-arkiv: Tom Buk-Swienty

Ti mestre: Tom Buk-Swienty

Skriv en biografi

bogmaerke-10-mestre-tom-buk-swienty-sh

Hvad er en god biografi, og hvordan skriver man den? Kan man skrive om hvem som helst? Hvad kræver det af research? Hvordan strukturer man stoffet, hvor lægger man snittet for et liv? Hvordan kan man egentlig tillade sig at fortælle en andens historie, som man ser den? Må man digte eller forestille sig noget? Hvilke greb kan man bruge for at skabe en spænding, og hvor går grænsen for dramatikken?

Dette vil Tom Buk-Swienty forsøge at besvare, når han gæster os som en af de “Ti mestre i Thiemers”.

 

TOM BUK-SWIENTY, født 1966, er dansk forfatter og journalist, cand.mag. i historie og amerikanske studier. Han debuterede som forfatter med AMERIKA MAXIMA fra 1999 om et roadtrip gennem USA og har siden bl.a. skrevet flere ekstremt roste og læste biografier, først DEN IDEELLE AMERIKANER fra 2005 om fotografen Jacob A. Riis. I 2008 udkom hans SLAGTEBÆNK DYBBØL, der bl.a. modtog prisen som Årets historiske udgivelse. Herefter fulgte DOMMEDAG ALS. I 2013 udgav han KAPTAJN DINESEN – ILD OG BLOD, og i 2014 KAPTAJN DINESEN – TIL DØDEN OS SKILLER, en biografisk fortælling om eventyreren, officeren, politikeren og forfatteren Wilhelm Dinesen. Nu er han aktuel med TOMMY OG TANNE – om de to søskende, Thomas Dinesen og Karen Blixen .

 

TI MESTRE I THIEMERS er et tilbud til dig, der selv skriver eller drømmer om det: Gennem foråret 2017 tilbyder vi en række eksklusive masterclasses med ti af Danmarks bedste forfattere. Hver forfatter vil præsentere præcis dén genre, som han eller hun er ekspert i.

 

Der bliver tale om følgende forfattere og genrer:

 

12. januar: Børne- og ungdomsbogen – Kim Fupz Aakeson

26. januar: Krimien – Jesper Stein

9. februar: Novellen – Adda Djørup

23. februar: Billedbogen – Hanne Kvist

9. marts: Den historiske roman – Anne Lise Marstrand-Jørgensen

23. marts: Biografien – Tom Buk-Swienty

6. april: Digtet – Søren Ulrik Thomsen

20. april: Dramaet – Line Knutzon

4. maj: Samtidsromanen – Hanne-Vibeke Holst

18. maj: Den autofiktive/selvbiografiske roman – Peder Frederik Jensen

Projektet er støttet af Statens Kunstfond, og et samarbejde med Danmarks Radio sikrer, at alle ti masterclasses bliver optaget og sendt i redigeret form på P1 og senere bliver lagt ud som frit tilgængelige podcasts.

Pris: 450,- per masterclass, deltagelse i tre: 1200,-
Tilmelding: I Thiemers Magasin eller på mail til til@thiemersmagasin.dk

 

 

 

 

Blixen-familiens gode historier

Karen Blixens bror, Tommy, var en fascinerende mand, der tidligt indgik en pagt med sin søster om at søge “det store i livet”.
Det drev ham til at deltage i verdenskrigen og til en række kærlighedseventyr i mange lande.

Tommys hidtil ukendte dagbøger og breve danner grundlag for Tom Buk-Swientys nye bog,”Tommy og Tanne”, som han fortalte medrivende om ved vores event søndag.

Tom Buk-Swienty er en fantastisk fortæller, der har et utroligt blik for den gode historie – og dem er der mange af i Blixen-familien.

tom-buk-i-thiemers

Søndagsevent: Tom Buk-Swienty

skaermbillede-2016-09-26-kl-19-50-07

 

Tom Buk-Swienty formidler historie som ingen anden. Han høster priser på stribe og læserne elsker ham. Med god grund.

Han har bl.a. skrevet DEN IDEELLE AMERIKANER (2005) om fotografen Jacob A. Riis. I 2008 udkom Tom Buk-Swientys SLAGTEBÆNK DYBBØL om slaget ved Dybbøl, der bl.a. modtog prisen som Årets historiske udgivelse. I forlængelse af den udkom DOMMEDAG ALS. Begge bøger dannede forlæg for DRs store dramaserie 1864.
Siden har han udgivet KAPTAJN DINESEN – ILD OG BLOD og KAPTAJN DINESEN – TIL DØDEN OS SKILLER, en biografisk fortælling om eventyreren, officeren, politikeren og forfatteren Wilhelm Dinesen.

Nu er hans nye store biografi udkommet: TOMMY OG TANNE – om to af Wilhelm Dinesens børn, sønnen Thomas Dinesen (Tommy) og datteren Karen Blixen (kaldet Tanne i familien).

Søndag den 6. november kommer han og fortæller om den i samtale med Thiemers’ Rikke Viemose.

Entré: 50,- (40,- for medlemmer).

Hvis du vil være sikker på at få en plads, kan du tilmelde dig ved at sende en mail til til@thiemersmagasin.dk

Skriv også, hvis vi skal lægge en bog til side til dig.