Tag-arkiv: søndagsevent

Aflyst UDSOLGT Søndagsevent: Malou Aamund

 

 

Malou Aamund bliver interviewet af journalist og boghandler Rikke Viemose.

Entré: 60,- (50,- for medlemmer).

Hvis du vil være sikker på at få en plads, kan du tilmelde dig ved at sende en mail til til@thiemersmagasin.dk

Malou Aamund debuterer som forfatter med romanen “Maria”.

“Maria” er en roman om de livsvalg, vi træffer i feltet mellem ungdom, familie og karriere, og hvordan de former os som mennesker.
Vi følger to kvinder på deres 40-års fødselsdag, deres tanker om den runde dag og de uundgåelige og svære beslutninger, de hver især står overfor. For denne morgen afleverer Maria og Maria deres børn i institutioner og går en uvis fremtid i møde. Den ene Maria har netop fundet ud af, at hendes mand er hende utro. Den anden Maria er lige blevet degraderet fra sin høje stilling og kan ikke finde ud af at fortælle det til sin mand, som netop beundrer hende så meget for hendes succes. Skal de håbe på det bedste, eller skal de satse alt og tage konsekvenserne af de valg, de træffer? På én dag udfoldes det panorama af håb, erindringer, nederlag og fortrængninger, som tilsammen har udgjort deres liv indtil nu.

AFLYST Søndagsevent: Kvindekamp og Karin Michaëlis

Denne event er desværre aflyst.

Julie Maj Jakobsen og Jannie Schjødt Kold bliver interviewet af journalist og boghandler Rikke Viemose.

Entré: 80,- (70,- for medlemmer).

Hvis du vil være sikker på at få en plads, kan du tilmelde dig ved at sende en mail til til@thiemersmagasin.dk

 

 

I Thiemers Magasin fejrer vi Kvindernes Kampdag ved at hive en næsten glemt verdensforfatter frem i lyset!

Karin Michaëlis (1872 – 1950) fik sit gennembrud med skandaleromanen “Den farlige alder” i 1910, der omhandler en kvinde på 42 år, der flytter fra sin mand og stadig har seksuelle lyster. Bogen blev blandt andet filmatiseret med Asta Nielsen.

Forfatteren husede flygtninge under 2. verdenskrig og blev kaldt ”Europas samvittihed.”

Alligevel er hun næsten glemt i Danmark.

Det gør BaggårdTeatrets anmelderroste forestilling ”Jagten på det gode menneske” med musik af KATINKA op med. Manuskriptet til forestillingen udgives sammen med Katinka Bjerregaards sangtekster og syv essays af blandt andre Amalie Langballe, Bo Tao Michaëlis og litteraturforsker Anna Wegener m.fl. den 6. marts. Der er ikke tale om litterære afhandlinger, men personlige indgange til et mangeartet, vildt og eksperimenterende værk og liv. Det er alt andet end støvet.

Ved vores event kan du møde Reumert-vindende dramatiker Julie Maj Jakobsen, der har skrevet manus til stykket samt journalist Jannie Schjødt Kold, der har skrevet forord til bogen.

Kom og bliv klogere på en stor forfatter og humanist, der stadig er kendt rundt om i Europa, men næsten glemt i Danmark. Hør, hvad der rører sig i ny dansk dramatik og om, hvordan man ved at sammentænke genrerne kan give dramatikken flere læsere og længere levetid.

Julie Maj Jakobsen, dramatiker. Vandt Reumert som årets dramatiker i 2018 for ”Aftenlandet” på Aalborg Teater.

Jannie Schjødt Kold, kommunikationschef BaggårdTeatret, journalist og forfatter.
Har blandt andet skrevet ”Langeland – øen bag alle broer”.

 

Søndagsevent: Kaspar Colling Nielsen

 

Forfatter Kaspar Colling Nielsen interviewes af journalist og boghandler Merete Reinholdt om sin bog “Dengang dinosaurerne var små”

Entré: 60,- (50,- for medlemmer).

Hvis du vil være sikker på at få en plads, kan du tilmelde dig ved at sende en mail til til@thiemersmagasin.dk

 

 

 

Med ”Dengang dinosaurerne var små” vender Kaspar Colling Nielsen tilbage til de fortællinger, der gjorde ham til en sjælden stjerne på den danske litterære himmel.

Universet i hans fortællinger er lige så mangfoldigt og foranderligt som tidligere, og derfor bliver læseren både klogere på dinosaurernes oprindelse og på nye arter inden for varpeslægten, på globaliseringens konsekvenser for skibsfarten og overvågningsdronernes betydning for det enkelte menneske.

I flere fortællinger guider Kaspar Colling Nielsen os igennem verdenshistorien og alt det, vi troede, vi vidste, og alt det, vi ikke begriber. Eksempelvis det faktum, at fisser kan tale, spise ostepops og bliver temmelig aggressive i infight. At VVS-manden kan bruge sine erfaringer fra et tidligere liv som indianer, når han skal reparere et lokum. Og at voldsinstinktet kan blive tændt i den mest fredelige familiefar på en sommerdag i København.

I fortællingerne er der ingen grænser for, hvordan identitet kan moduleres, alle forvandlinger er mulige, og både helvede og paradis synes inden for rækkevidde.

Denne event er støttet af Statens Kunstfond.

 

Akavet i klassesamfundet

Vi bilder os ind i Danmark, at vi er et homogent samfund, hvor vi er næsten lige – især de mest privilegerede af os. 
Det mener Kristian Bang Foss, der i sin vildt underholdende roman, “Frank vender hjem” peger på privilegieblindheden, så man både griner og får ondt i maven over de akavede situationer, der opstår. 
Den 22. sete,ber havde vi besøg af forfatteren, der fortalte om sine tanker og gav os smagsprøver fra bogen.

Søndagsevent: Kristian Bang Foss

Forfatter Kristian Bang Foss i samtale med boghandler Rikke Viemose

Entré: 60,- (50,- for medlemmer).

Hvis du vil være sikker på at få en plads, kan du tilmelde dig ved at sende en mail til til@thiemersmagasin.dk

 

 

Kristian Bang Foss’ nye roman tegner et portræt af to vidt forskellige familier i et dansk klassesamfund, hvor nogle flyder ovenpå som korkpropper, mens andre går til bunds:

Frank er vokset op i Hvidovre, moren var kontordame og faren den sørgelige skikkelse Rock Tage, som hver aften tog ind til Strøget med sin guitar for at få kylet mønter efter sig.

Frank forelsker sig i Thea, som er yngste generation i den stenrige Holmberg-familie – datter af champagnesocialisten André og den feterede tv-personlighed Ingelise. Til familiefrokosterne i sommerhuset i Skagen er der plads til alle, som de siger, men Frank har en nagende følelse af ikke at høre til, at der er sket en fejl, og at han snart vil blive afsløret som bedrager.

En dag forsvinder han under mystiske omstændigheder, og da han vender hjem, er det med en historie, der er meget svær at tro på.

 

Kristian Bang Foss, debuterede i 2004 med romanen Fiskens vindue. I 2008 fulgte romanen Stormen i 99 og i 2012 Døden kører Audi, der blev hans internationale gennembrud. Romanen er solgt til udgivelse i pt 17 lande.

Forfatteren har modtaget flere priser – bl.a. EU’s litteraturpris og Det danske Akademis Beatrice-pris.

Denne event er støttet af Statens Kunstfond.

 

Søndagsevent: Sara Maria Glanowski

Forfatter Sara Maria Glanowski i samtale med USA-ekspert David Trads om sin bog, “Skyggebokser”.

Entré: 60,- (50,- for medlemmer).

Hvis du vil være sikker på at få en plads, kan du tilmelde dig ved at sende en mail til til@thiemersmagasin.dk

 

 

“Det er en helt igennem imponerende bedrift, der er både medrivende, underholdende og oplysende. Bogen begynder ikke bare med et brag, men med en decideret krysantemumbombe af en fortælling om Glanowskis personlige – stærkt personlige – rejse ind i den amerikanske kvindebokseverden. Det er helt eminent skrevet, oplevet og beskrevet.”

Sådan beskrev Marcus Rubin forleden Sara Maria Glanowskis nye bog om USA, “Skyggebokser”, i Politiken.

I “Skyggebokser” tegner hun et voldsomt og rørende portræt af Amerika i kamp og forandring, fortalt gennem skæbner og miljøer, som det har krævet flere år at komme tæt på.

Hun begynder med sin meget personlige beretning fra en boksehal ved Brooklyns havnefront, hvor Muhammad Ali og Mike Tyson har trænet. Her møder vi den femdobbelte verdensmester og hendes klan af kvinder, der kæmper for at slå igennem i den mest maskuline sportsgren, der findes.

Vi er også med med helt inde bag politiets linjer og i hælene på den mand, der overvåger Amerikas mægtigste politistyrke, NYPD, med sit lille videokamera som vagtværn mod politivold i fattige sorte kvarterer. Forfatteren kommer tilmed tæt på en frafalden White Power-ekstremist og beskriver gennem ham, hvor hadet kommer fra.

Skyggebokser er en anderledes fortælling om Amerika, der slås mod sin egen skygge.

“Skyggebokser er en velfortalt og tankevækkende bog om et USA i kamp med sig selv – og »Ringrust« er noget af de bedste, jeg har læst om amerikansk boksning,” skrev Informations anmelder Tonny Vorm.

 

Sara Maria Glanowski er journalist og forfatter med fast base i New York. Hun dækker USA for både danske, amerikanske, arabiske og kinesiske medier og bruger op til flere år på sine historier for at komme helt tæt på mennesker og miljøer, de færreste nogensinde kommer i nærheden af. Hun er uddannet journalist og har desuden en mastergrad i amerikansk politik og fortællende, analytisk og undersøgende journalistik fra Columbia University i New York. Hun har tidligere været ansat på Politiken, DR og TV 2.

 

 

Søndagsevent: Dy Plambeck

 

Entré: 60,- (50,- for medlemmer).

Hvis du vil være sikker på at få en plads, kan du tilmelde dig ved at sende en mail til til@thiemersmagasin.dk

 

 

“Til min søster” er en roman om søstrene Aya og Andrea.

Aya føder en datter, Nola, efter at faren har forladt hende. Andrea forlader sin voldelige kæreste. I sit arbejde som historiker kommer Aya på sporet af J.P. Jacobsens ungdomskæreste Anna Michelsen.

Til min søster er en kraftfuld roman om vold og drifter, seksualitet og brutalitet, moderskab og galskab. Den handler om retten til at fortælle sin historie og få sin stemme hørt og om søstersolidaritet på tværs af tider.

Dy Plambeck er af anmeldere blevet kaldt en af sin generations mest talentfulde og originale forfattere. Hun er uddannet fra Forfatterskolen i 2004. Hun debuterede i 2005 med digtsamlingen Buresø-fortællinger, siden har hun skrevet romanerne Texas’ rose (2008), Gudfar (2011) og Mikael (2014) samt flere børnebøger.

Møder med Afrika

En anmelder skrev, at Thomas Boberg “giver Afrika en stemme” i sin nye rejseroman “Africana”. Sådan ser han det ikke selv. 

Han skriver om sine egne oplevelser i Afrika, om de mennesker, han møder, og de erfaringer og tanker han gør sig undervejs.

Sideløbende beskriver han også kæresten Rebeccas oplevelser, og deres fælles kærlighedshistorie er et omdrejningspunkt gennem hele bogen. 

Forfatteren var gæst ved vores spændende søndagsevent.

UDSOLGT Søndagsevent: Birgitte Possing

UDSOLGT

Entré: 60,- (50,- for medlemmer).

Hvis du vil være sikker på at få en plads, kan du tilmelde dig ved at sende en mail til til@thiemersmagasin.dk

 

 

I bogen “Argumenter imod kvinder” har Birgitte Possing samlet argumenter mod kvinders uddannelses-, stemme-, valg-, erhvervs-, leder-, forældremyndigheds- og selvbestemmelsesret i Danmark gennem 150 år.

Argumenterne har sat dybe spor i den offentlige debat og er blevet ført af højtplacerede mænd fra Johan Ludvig Heiberg i 1850’erne til Morten Messerschmidt i 2015. Der er også eksempler på kvinder, som har argumenteret imod kvinders evner og rettigheder. I bogen gennemgås og fortolkes argumenterne og mønstrene i dem. Tidsånden har eksempelvis ændret argumenternes retorik. Bogens citater er velresearchede og stammer fra artikler, breve og udtalel-ser fra politikere, embedsmænd, videnskabsmænd og kulturperson-ligheder.

Birgitte Possing, dr.phil., f.1952, er professor emerita i historie og antropologi. Hun er forfatter til værker om ikoner i dansk og europæisk kulturhistorie fra Natalie Zahle over Henrik Ibsen til Clara Zetkin. Birgitte Possing er medinitiativtager og forfatter til Dansk Kvindebiografisk Leksikon. Modtager af bl.a. Weekendavisens litteraturpris (1993) og Årets Danske Faglitterære Pris (2014).

Hun bliver interviewet af journalist og boghandler Rikke Viemose.

“Som at synge en arie”

At skrive en “short short” – en kort, koncentreret novelle – føles som at synge en arie. Den bliver skrevet ud i ét og kommer samme sted fra i kroppen, som hvis du synger , fortalte Dorthe Nors ved vores søndagsevent  den 9. september. Her fik vi også en smagsprøve fra hendes nyeste novellesamling, “Kort over Canada”, der netop er udgivet til oversættelse i USA.


Læs resten