Tag-arkiv: søndagsevent

Søndagsevent: Kristian Bang Foss

Forfatter Kristian Bang Foss i samtale med boghandler Rikke Viemose

Entré: 60,- (50,- for medlemmer).

Hvis du vil være sikker på at få en plads, kan du tilmelde dig ved at sende en mail til til@thiemersmagasin.dk

 

 

Kristian Bang Foss’ nye roman tegner et portræt af to vidt forskellige familier i et dansk klassesamfund, hvor nogle flyder ovenpå som korkpropper, mens andre går til bunds:

Frank er vokset op i Hvidovre, moren var kontordame og faren den sørgelige skikkelse Rock Tage, som hver aften tog ind til Strøget med sin guitar for at få kylet mønter efter sig.

Frank forelsker sig i Thea, som er yngste generation i den stenrige Holmberg-familie – datter af champagnesocialisten André og den feterede tv-personlighed Ingelise. Til familiefrokosterne i sommerhuset i Skagen er der plads til alle, som de siger, men Frank har en nagende følelse af ikke at høre til, at der er sket en fejl, og at han snart vil blive afsløret som bedrager.

En dag forsvinder han under mystiske omstændigheder, og da han vender hjem, er det med en historie, der er meget svær at tro på.

 

Kristian Bang Foss, debuterede i 2004 med romanen Fiskens vindue. I 2008 fulgte romanen Stormen i 99 og i 2012 Døden kører Audi, der blev hans internationale gennembrud. Romanen er solgt til udgivelse i pt 17 lande.

Forfatteren har modtaget flere priser – bl.a. EU’s litteraturpris og Det danske Akademis Beatrice-pris.

 

 

Søndagsevent: Sara Maria Glanowski

Forfatter Sara Maria Glanowski i samtale med USA-ekspert David Trads om sin bog, “Skyggebokser”.

Entré: 60,- (50,- for medlemmer).

Hvis du vil være sikker på at få en plads, kan du tilmelde dig ved at sende en mail til til@thiemersmagasin.dk

 

 

“Det er en helt igennem imponerende bedrift, der er både medrivende, underholdende og oplysende. Bogen begynder ikke bare med et brag, men med en decideret krysantemumbombe af en fortælling om Glanowskis personlige – stærkt personlige – rejse ind i den amerikanske kvindebokseverden. Det er helt eminent skrevet, oplevet og beskrevet.”

Sådan beskrev Marcus Rubin forleden Sara Maria Glanowskis nye bog om USA, “Skyggebokser”, i Politiken.

I “Skyggebokser” tegner hun et voldsomt og rørende portræt af Amerika i kamp og forandring, fortalt gennem skæbner og miljøer, som det har krævet flere år at komme tæt på.

Hun begynder med sin meget personlige beretning fra en boksehal ved Brooklyns havnefront, hvor Muhammad Ali og Mike Tyson har trænet. Her møder vi den femdobbelte verdensmester og hendes klan af kvinder, der kæmper for at slå igennem i den mest maskuline sportsgren, der findes.

Vi er også med med helt inde bag politiets linjer og i hælene på den mand, der overvåger Amerikas mægtigste politistyrke, NYPD, med sit lille videokamera som vagtværn mod politivold i fattige sorte kvarterer. Forfatteren kommer tilmed tæt på en frafalden White Power-ekstremist og beskriver gennem ham, hvor hadet kommer fra.

Skyggebokser er en anderledes fortælling om Amerika, der slås mod sin egen skygge.

“Skyggebokser er en velfortalt og tankevækkende bog om et USA i kamp med sig selv – og »Ringrust« er noget af de bedste, jeg har læst om amerikansk boksning,” skrev Informations anmelder Tonny Vorm.

 

Sara Maria Glanowski er journalist og forfatter med fast base i New York. Hun dækker USA for både danske, amerikanske, arabiske og kinesiske medier og bruger op til flere år på sine historier for at komme helt tæt på mennesker og miljøer, de færreste nogensinde kommer i nærheden af. Hun er uddannet journalist og har desuden en mastergrad i amerikansk politik og fortællende, analytisk og undersøgende journalistik fra Columbia University i New York. Hun har tidligere været ansat på Politiken, DR og TV 2.

 

 

Søndagsevent: Dy Plambeck

 

Entré: 60,- (50,- for medlemmer).

Hvis du vil være sikker på at få en plads, kan du tilmelde dig ved at sende en mail til til@thiemersmagasin.dk

 

 

“Til min søster” er en roman om søstrene Aya og Andrea.

Aya føder en datter, Nola, efter at faren har forladt hende. Andrea forlader sin voldelige kæreste. I sit arbejde som historiker kommer Aya på sporet af J.P. Jacobsens ungdomskæreste Anna Michelsen.

Til min søster er en kraftfuld roman om vold og drifter, seksualitet og brutalitet, moderskab og galskab. Den handler om retten til at fortælle sin historie og få sin stemme hørt og om søstersolidaritet på tværs af tider.

Dy Plambeck er af anmeldere blevet kaldt en af sin generations mest talentfulde og originale forfattere. Hun er uddannet fra Forfatterskolen i 2004. Hun debuterede i 2005 med digtsamlingen Buresø-fortællinger, siden har hun skrevet romanerne Texas’ rose (2008), Gudfar (2011) og Mikael (2014) samt flere børnebøger.

Møder med Afrika

En anmelder skrev, at Thomas Boberg “giver Afrika en stemme” i sin nye rejseroman “Africana”. Sådan ser han det ikke selv. 

Han skriver om sine egne oplevelser i Afrika, om de mennesker, han møder, og de erfaringer og tanker han gør sig undervejs.

Sideløbende beskriver han også kæresten Rebeccas oplevelser, og deres fælles kærlighedshistorie er et omdrejningspunkt gennem hele bogen. 

Forfatteren var gæst ved vores spændende søndagsevent.

UDSOLGT Søndagsevent: Birgitte Possing

UDSOLGT

Entré: 60,- (50,- for medlemmer).

Hvis du vil være sikker på at få en plads, kan du tilmelde dig ved at sende en mail til til@thiemersmagasin.dk

 

 

I bogen “Argumenter imod kvinder” har Birgitte Possing samlet argumenter mod kvinders uddannelses-, stemme-, valg-, erhvervs-, leder-, forældremyndigheds- og selvbestemmelsesret i Danmark gennem 150 år.

Argumenterne har sat dybe spor i den offentlige debat og er blevet ført af højtplacerede mænd fra Johan Ludvig Heiberg i 1850’erne til Morten Messerschmidt i 2015. Der er også eksempler på kvinder, som har argumenteret imod kvinders evner og rettigheder. I bogen gennemgås og fortolkes argumenterne og mønstrene i dem. Tidsånden har eksempelvis ændret argumenternes retorik. Bogens citater er velresearchede og stammer fra artikler, breve og udtalel-ser fra politikere, embedsmænd, videnskabsmænd og kulturperson-ligheder.

Birgitte Possing, dr.phil., f.1952, er professor emerita i historie og antropologi. Hun er forfatter til værker om ikoner i dansk og europæisk kulturhistorie fra Natalie Zahle over Henrik Ibsen til Clara Zetkin. Birgitte Possing er medinitiativtager og forfatter til Dansk Kvindebiografisk Leksikon. Modtager af bl.a. Weekendavisens litteraturpris (1993) og Årets Danske Faglitterære Pris (2014).

Hun bliver interviewet af journalist og boghandler Rikke Viemose.

“Som at synge en arie”

At skrive en “short short” – en kort, koncentreret novelle – føles som at synge en arie. Den bliver skrevet ud i ét og kommer samme sted fra i kroppen, som hvis du synger , fortalte Dorthe Nors ved vores søndagsevent  den 9. september. Her fik vi også en smagsprøve fra hendes nyeste novellesamling, “Kort over Canada”, der netop er udgivet til oversættelse i USA.


Læs resten

Rørende event med Mathilde Walter Clark

Så er eventsæsonen skudt i gang!

Søndag den 26. augsut havde vi en skøn event med disse dejlige damer:

Journalist Merete Reinholdt interviewede Mathilde Walter Clark om hendes nye, stærke roman, “Lone Star”, der handler om hendes fraværende far.


Læs resten

Søndagsevent: Lotte Andersen & Amalie Kestler

Denne event er udsolgt, men hvis du vil på venteliste, så send en mail til til@thiemersmagasin.dk

Lotte Andersen og Amalie Kestler følger i “Carl & Marie” kunstnerparret Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens brevveksling i en unik fortælling om kærlighed og kunst i en brydningstid i danmarkshistorien. Forfatterne har udvalgt hundredvis af breve af høj kunstnerisk og historisk kvalitet, og de bliver sat ind i en større sammenhæng, der folder fortællingen om Carl og Marie ud og føjer nyt liv til historien om begge kunstnere.

Man kan blandt andet læse beretningen om, hvordan Anne Marie Carl Nielsen i marts 1908 vandt den anonyme konkurrence om den stort anlagte rytterstatue af Christian den IX:

Maries lille modelskitse triumferede i den anonyme konkurrence, og hun blev den første kvindelige billedhugger i verden, der fik til opgave at skabe en rytterstatue af en konge.
Arbejdet var svært, dyrt og prestigefyldt. Kronen på en billedhuggers livsværk. Men det 19 år lange arbejde med monumentet og ikke mindst slåskampene med Nationalkomiteen undervejs blev også den tungeste opgave i hendes karriere.

Forfatterne fortæller om bogen i samtale med journalist og boghandler Rikke Viemose.

 

Tilmelding: Hvis du vil være sikker på at få en plads, kan du tilmelde dig ved at sende en mail til til@thiemersmagasin.dk

Entré: 70,- (60,- for medlemmer).

Skriv også, hvis vi skal lægge en bog til side til dig.

Søndagsevent: Kristian Husted

Entré: 60,- (50,- for medlemmer).

Hvis du vil være sikker på at få en plads, kan du tilmelde dig ved at sende en mail til til@thiemersmagasin.dk

Skriv også, hvis vi skal lægge en bog til side til dig.

 

Foto: Mikkel Bache

 

Kristian Husted var på Lesbos i sommeren 2015, da en af de store bølger af flygtninge ankom. Tilbage i Danmark talte han med en ven, som er flygtet, og som forklarede ham, at han aldrig ville kunne forstå, hvad det vil sige at flygte. Kristian besluttede at prøve at nærme sig erfaringen så meget som muligt og tog tilbage til Grækenland for at foretage rejsen derfra til Danmark – som flygtningen Vahid.

Nu har han skrevet Vahids historie. Bogen har vakt stor opmærksomhed Weekendavisens anmelder skrev, at “den er et tankevækkende bidrag til debatten om, hvem vi gerne vil være”.

Forfatteren blvier interviewet af boghandler og journalist Rikke Viemose.

Søndagsevent: Camilla Stockmann og Janus Køster-Rasmussen

Entré: 60,- (50,- for medlemmer).

Hvis du vil være sikker på at få en plads, kan du tilmelde dig ved at sende en mail til til@thiemersmagasin.dk

Skriv også, hvis vi skal lægge en bog til side til dig.

 

 

 

Årets første søndagsevent i Thiemers Magasin bliver med besøg af Cavlingpris-vinderne Camilla Stockmann og Janus Køster-Rasmussen.

De to – der også danner par privat – har netop fået den prestigefyldte journalistiske pris for deres bog “Bullshit”.

I sin tale til forfatterne sagde Cavlingprisformanden blandt andet:

“Kilder, der har været tavse i 30 år har talt. Det har I fået dem til. Og i dag er vi anderledes klogere på den virkelige historie om Bullshit – en samling venner fra et lille område på Vestamager, der i ti år kæmpede og ultimativt tabte den første danske rockerkrig mod de på alle måder mere professionelle Hells Angels.
Ti mænd blev dræbt i de år. Otte af dem havde tegningen af en toilettrængende tyr på rygmærket. “Kolort,” som de blev kaldt af deres fjender.

Bullshit ER tabernes historie. Der er historien om et forudsigeligt nederlag, og I fremstiller både medrivende og nøgternt forråelsens vej fra simple tyverier af ananasfrugter til drab, hvor liget efterfølgende blev rullet ind i et tæppe, kørt rundt i byen i nogle dage og derefter indstøbt i cement under et gulv på Christiania.

Det er en respektfuldt fortælling om nederlagets anatomi uden på nogen måde at romantisere handlingerne undervejs. I fortæller, I viser og I forklarer, hvordan sammenholdet i gruppen betød alt – uden at bortforklare volden.”

Forfatterne bliver interviewet af journalist Camilla Lindemann.