Tag-arkiv: søndagsevent

UDSOLGT Søndagsevent: Birgitte Possing

UDSOLGT

Entré: 60,- (50,- for medlemmer).

Hvis du vil være sikker på at få en plads, kan du tilmelde dig ved at sende en mail til til@thiemersmagasin.dk

 

 

I bogen “Argumenter imod kvinder” har Birgitte Possing samlet argumenter mod kvinders uddannelses-, stemme-, valg-, erhvervs-, leder-, forældremyndigheds- og selvbestemmelsesret i Danmark gennem 150 år.

Argumenterne har sat dybe spor i den offentlige debat og er blevet ført af højtplacerede mænd fra Johan Ludvig Heiberg i 1850’erne til Morten Messerschmidt i 2015. Der er også eksempler på kvinder, som har argumenteret imod kvinders evner og rettigheder. I bogen gennemgås og fortolkes argumenterne og mønstrene i dem. Tidsånden har eksempelvis ændret argumenternes retorik. Bogens citater er velresearchede og stammer fra artikler, breve og udtalel-ser fra politikere, embedsmænd, videnskabsmænd og kulturperson-ligheder.

Birgitte Possing, dr.phil., f.1952, er professor emerita i historie og antropologi. Hun er forfatter til værker om ikoner i dansk og europæisk kulturhistorie fra Natalie Zahle over Henrik Ibsen til Clara Zetkin. Birgitte Possing er medinitiativtager og forfatter til Dansk Kvindebiografisk Leksikon. Modtager af bl.a. Weekendavisens litteraturpris (1993) og Årets Danske Faglitterære Pris (2014).

Hun bliver interviewet af journalist og boghandler Rikke Viemose.

“Som at synge en arie”

At skrive en “short short” – en kort, koncentreret novelle – føles som at synge en arie. Den bliver skrevet ud i ét og kommer samme sted fra i kroppen, som hvis du synger , fortalte Dorthe Nors ved vores søndagsevent  den 9. september. Her fik vi også en smagsprøve fra hendes nyeste novellesamling, “Kort over Canada”, der netop er udgivet til oversættelse i USA.


Læs resten

Rørende event med Mathilde Walter Clark

Så er eventsæsonen skudt i gang!

Søndag den 26. augsut havde vi en skøn event med disse dejlige damer:

Journalist Merete Reinholdt interviewede Mathilde Walter Clark om hendes nye, stærke roman, “Lone Star”, der handler om hendes fraværende far.


Læs resten

Søndagsevent: Lotte Andersen & Amalie Kestler

Denne event er udsolgt, men hvis du vil på venteliste, så send en mail til til@thiemersmagasin.dk

Lotte Andersen og Amalie Kestler følger i “Carl & Marie” kunstnerparret Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens brevveksling i en unik fortælling om kærlighed og kunst i en brydningstid i danmarkshistorien. Forfatterne har udvalgt hundredvis af breve af høj kunstnerisk og historisk kvalitet, og de bliver sat ind i en større sammenhæng, der folder fortællingen om Carl og Marie ud og føjer nyt liv til historien om begge kunstnere.

Man kan blandt andet læse beretningen om, hvordan Anne Marie Carl Nielsen i marts 1908 vandt den anonyme konkurrence om den stort anlagte rytterstatue af Christian den IX:

Maries lille modelskitse triumferede i den anonyme konkurrence, og hun blev den første kvindelige billedhugger i verden, der fik til opgave at skabe en rytterstatue af en konge.
Arbejdet var svært, dyrt og prestigefyldt. Kronen på en billedhuggers livsværk. Men det 19 år lange arbejde med monumentet og ikke mindst slåskampene med Nationalkomiteen undervejs blev også den tungeste opgave i hendes karriere.

Forfatterne fortæller om bogen i samtale med journalist og boghandler Rikke Viemose.

 

Tilmelding: Hvis du vil være sikker på at få en plads, kan du tilmelde dig ved at sende en mail til til@thiemersmagasin.dk

Entré: 70,- (60,- for medlemmer).

Skriv også, hvis vi skal lægge en bog til side til dig.

Søndagsevent: Kristian Husted

Entré: 60,- (50,- for medlemmer).

Hvis du vil være sikker på at få en plads, kan du tilmelde dig ved at sende en mail til til@thiemersmagasin.dk

Skriv også, hvis vi skal lægge en bog til side til dig.

 

Foto: Mikkel Bache

 

Kristian Husted var på Lesbos i sommeren 2015, da en af de store bølger af flygtninge ankom. Tilbage i Danmark talte han med en ven, som er flygtet, og som forklarede ham, at han aldrig ville kunne forstå, hvad det vil sige at flygte. Kristian besluttede at prøve at nærme sig erfaringen så meget som muligt og tog tilbage til Grækenland for at foretage rejsen derfra til Danmark – som flygtningen Vahid.

Nu har han skrevet Vahids historie. Bogen har vakt stor opmærksomhed Weekendavisens anmelder skrev, at “den er et tankevækkende bidrag til debatten om, hvem vi gerne vil være”.

Forfatteren blvier interviewet af boghandler og journalist Rikke Viemose.

Søndagsevent: Camilla Stockmann og Janus Køster-Rasmussen

Entré: 60,- (50,- for medlemmer).

Hvis du vil være sikker på at få en plads, kan du tilmelde dig ved at sende en mail til til@thiemersmagasin.dk

Skriv også, hvis vi skal lægge en bog til side til dig.

 

 

 

Årets første søndagsevent i Thiemers Magasin bliver med besøg af Cavlingpris-vinderne Camilla Stockmann og Janus Køster-Rasmussen.

De to – der også danner par privat – har netop fået den prestigefyldte journalistiske pris for deres bog “Bullshit”.

I sin tale til forfatterne sagde Cavlingprisformanden blandt andet:

“Kilder, der har været tavse i 30 år har talt. Det har I fået dem til. Og i dag er vi anderledes klogere på den virkelige historie om Bullshit – en samling venner fra et lille område på Vestamager, der i ti år kæmpede og ultimativt tabte den første danske rockerkrig mod de på alle måder mere professionelle Hells Angels.
Ti mænd blev dræbt i de år. Otte af dem havde tegningen af en toilettrængende tyr på rygmærket. “Kolort,” som de blev kaldt af deres fjender.

Bullshit ER tabernes historie. Der er historien om et forudsigeligt nederlag, og I fremstiller både medrivende og nøgternt forråelsens vej fra simple tyverier af ananasfrugter til drab, hvor liget efterfølgende blev rullet ind i et tæppe, kørt rundt i byen i nogle dage og derefter indstøbt i cement under et gulv på Christiania.

Det er en respektfuldt fortælling om nederlagets anatomi uden på nogen måde at romantisere handlingerne undervejs. I fortæller, I viser og I forklarer, hvordan sammenholdet i gruppen betød alt – uden at bortforklare volden.”

Forfatterne bliver interviewet af journalist Camilla Lindemann.

 

 

 

Søndagsevent: Hanne-Vibeke Holst

 

 

Den danske læge Karoline Branner er nyansat i  WHO’s afdeling for pandemibekæmpelse, da en ny og ekstremt dødelig influenza bryder ud. Først i Danmark, siden kloden rundt. Medicinalindustrien tøver af økonomiske grunde med at udvikle en vaccine. Senere tyder det på, at folk med afrikansk afstamning er mest modtagelig for smitten og derfor bør vaccineres først. Hvad gør vi så i Europa?

Hanne-Vibeke Holst skriver medrivende om vigtige og aktuelle emner. Hun mestrer plottet og holder os fanget på kanten af stolen med cliffhangere, samtidig med, at hun kalder “Som pesten” for “aktivistisk litteratur”.

Hun har noget på hjerte og vil med denne roman gerne have os til at tænke over, om vi træffer de rigtige (etiske) valg.

Mød hende i Thiemers søndag den 26. november kl. 15, hvor hun interviewes om sin nye roman af journalist Camilla Lindemann.

 

Entré: 60 kr. (50 kr. for medlemmer af Thiemers Magasin).

Skriv en mail til Thiemers Magasin, hvis du vil reservere plads: til@thiemersmagasin.dk

Søndagsevent: Anita Furu

Anita Furu på Bogforum

Anita Furus debutroman, “Mit halve liv”, er så ny, at kun Fyens Stiftstidende og Kristeligt Dagblad har nået at anmelde den (rigtig godt, 5 ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️!), men det er en virkelig god og rørende historie, som den 55-årige debutant har skrevet.

Den handler om den jødiske pige Ruth, der kom til Danmark som forældreløs flygtning fra Kijev i 1902, og historien er inspireret af forfatterens farmors historie.

Entré: 50,- (40,- for medlemmer).

Hvis du vil være sikker på at få en plads, kan du tilmelde dig ved at sende en mail til til@thiemersmagasin.dk

 

En ordentlig mundfuld

Lone Hørslev præsenterede “En ordentlig mundfuld” ved vores søndagsevent 9. april.

Hun læste op fra novellesamlingen og fortalte blandt andet, at hun holder af alle sine personer uanset hvor kiksede de er.

Søndagsevent: Nancy Borowick

 

About to start new rounds of chemotherapy treatment, Dad and Mom took a last minute trip to Florida. Life was about to change dramatically for the Borowick family, and one quick escape from reality was necessary for the mind and body. In the face of their own deaths, they felt that living was important.

 

Da den amerikanske fotojournalist Nancy Borowicks forældre begge blev diagnosticeret med kræft i stadie IV, gjorde hun dét, hun kunne: hun dokumenterede det. Ved at vende kameraet mod familiens liv i den mest sårbare tid, lærte hun meget om sig selv, sin familie og om relationer generelt.

Nancy Borowicks far døde i 2013, og hendes mor fulgte 364 dage efter. Dét hun lærte af sine forældre Howie og Laurel var meget. Blandt andet altid at ringe, når flyet er landet, aldrig sige nej til et stykke blåbærtærte, og – vigtigst af alt – at familien er kærlighed.

 

Nancy Borowick (f. 1985) er antropolog og uddannet fotograf fra International Center of Photography i New York. Hun fotograferer blandt andet for The New York Times, Time Magazine, Stern Magazine, Washington Post og The International Herald Tribune.

I 2016 vandt hun 2. prisen i World Press Photo i kategorien the Long Term Projects category for “Cancer Family, Ongoing”, der er baggrunden for den bog, hun præsenterer ved vores event, og som udkommer i maj.

 

Nancy Borowick: The Family Imprint
A Daughter’s Portrait of Love and Loss
Published by Hatje Cantz
Edited with text by Nancy Borowick. Introduction by James Estrin.

“Bogen er mere historien om liv og kærlighed end om kræft og død. På en måde er den en slags scrapbog. Den er fyldt med årtiers kærlighedsbreve, gemte ting og andre tegn på vores liv og udvider dermed den historie, jeg allerede har fotograferet gennem nogle år,” forklarer Nancy Borowick.

“Jeg udgiver bogen, fordi jeg efter at have mistet mine forældre følte, jeg også lærte meget undervejs. Fra de lange snakke om liv og død, til den enorme støtte og kærlighed jeg modtog fra helt fremmede mennesker overalt i verden,” fortæller hun.

 

Se mere om hendes projekt her: http://nancyborowick.com/tfi/t he-family-imprint/ 

 

Nancy Borowick bliver interviewet af Politikens fotochef Thomas Borberg.

Denne event foregår på engelsk.

Entré: 50,- (40,- for medlemmer).

Hvis du vil være sikker på at få en plads, kan du tilmelde dig ved at sende en mail til til@thiemersmagasin.dk

Skriv også, hvis vi skal lægge en bog til side til dig.

 

 

 

“So my philosophy on life is, it’s a gift, and any amount of years is a gift- and nobody promised me longevity. No one promised me success. Nobody promised me love. Nobody promised me good friends. Nobody promised me a great career. And yet, I’ve had all these. So, I’m way ahead in the balloting and in accounting. So I have no regrets because without any guarantees of those things, I’ve been able to achieve them and I’ve been blessed with them for a long long time.”- Dad