Tag-arkiv: Sara Maria Glanowski

Søndagsevent: Sara Maria Glanowski

Forfatter Sara Maria Glanowski i samtale med USA-ekspert David Trads om sin bog, “Skyggebokser”.

Entré: 60,- (50,- for medlemmer).

Hvis du vil være sikker på at få en plads, kan du tilmelde dig ved at sende en mail til til@thiemersmagasin.dk

 

 

“Det er en helt igennem imponerende bedrift, der er både medrivende, underholdende og oplysende. Bogen begynder ikke bare med et brag, men med en decideret krysantemumbombe af en fortælling om Glanowskis personlige – stærkt personlige – rejse ind i den amerikanske kvindebokseverden. Det er helt eminent skrevet, oplevet og beskrevet.”

Sådan beskrev Marcus Rubin forleden Sara Maria Glanowskis nye bog om USA, “Skyggebokser”, i Politiken.

I “Skyggebokser” tegner hun et voldsomt og rørende portræt af Amerika i kamp og forandring, fortalt gennem skæbner og miljøer, som det har krævet flere år at komme tæt på.

Hun begynder med sin meget personlige beretning fra en boksehal ved Brooklyns havnefront, hvor Muhammad Ali og Mike Tyson har trænet. Her møder vi den femdobbelte verdensmester og hendes klan af kvinder, der kæmper for at slå igennem i den mest maskuline sportsgren, der findes.

Vi er også med med helt inde bag politiets linjer og i hælene på den mand, der overvåger Amerikas mægtigste politistyrke, NYPD, med sit lille videokamera som vagtværn mod politivold i fattige sorte kvarterer. Forfatteren kommer tilmed tæt på en frafalden White Power-ekstremist og beskriver gennem ham, hvor hadet kommer fra.

Skyggebokser er en anderledes fortælling om Amerika, der slås mod sin egen skygge.

“Skyggebokser er en velfortalt og tankevækkende bog om et USA i kamp med sig selv – og »Ringrust« er noget af de bedste, jeg har læst om amerikansk boksning,” skrev Informations anmelder Tonny Vorm.

 

Sara Maria Glanowski er journalist og forfatter med fast base i New York. Hun dækker USA for både danske, amerikanske, arabiske og kinesiske medier og bruger op til flere år på sine historier for at komme helt tæt på mennesker og miljøer, de færreste nogensinde kommer i nærheden af. Hun er uddannet journalist og har desuden en mastergrad i amerikansk politik og fortællende, analytisk og undersøgende journalistik fra Columbia University i New York. Hun har tidligere været ansat på Politiken, DR og TV 2.