Tag-arkiv: reception

Bogreception: Agnete Braad

Skærmbillede 2016-08-30 kl. 20.51.18

“En anden kvinde end mig” er Agnete Braads anden roman.

Den handler om den knap 40-årige kunsthistoriker Julie, der slikker sårene efter mange år med sin livsforskrækkede filosofkæreste Rune.

Hun finder sig til rette i sin egen lejlighed, arbejder på galleriet Lennart Frost og skriver på en ph.d.-ansøgning om samtidskunst.

Hun undrer sig over, at man ustandseligt skal involvere sig med kunstværket, og hun undrer sig i det hele taget over at folk hele tiden involverer sig med hinanden. Selv Rune er videre med en ny kvinde. De har fået en køkken-ø og en baby, og nu skal de giftes. Det kan Julie ikke se for sig. Hun er mere tilbøjelig til at knalde med en gift mand eller gå i dvale som den lotusblomst, hun ser i Landbohøjskolens Have.

En anden kvinde end mig er en roman om at finde sin egen vej, om parforhold, kunst og kærlighed og om at modsætte sig samfundets generelle udviklingstvang.

 

 

 

 

 

 

 

Reception for “Slå den røde dronning”

Skærmbillede 2016-08-30 kl. 10.40.24I 1994 blev Humphrey Lau første gang sendt til Kina for Novo Nordisk, og selv om han er født i Kina, er han opvokset på Amager. Med den udefrakommendes, men dog indfødtes, øjne kigger han på Kina, på landets mægtige størrelse og ufattelige muligheder, på de interne forskelligheder i landet og på de kulturelle særheder, der gør det svært at komme fra Vesten og opbygge virksomheder.

Humphrey Lau fortæller om, hvorfor det kan betale sig at glemme alt om janteloven, forstå hvad ”godt nok” egentlig betyder i Kina – og om hvordan gårsdagens, dagens og morgendagens perspektiver sagtens kan eksistere side om side, når bare landet er stort nok.
Han fortæller om oplevelser og erfaringer med at etablere og lede en dansk virksomhed i Kina, om at udvikle og implementere den rigtige strategi, om at vinde markeder og mennesker i et spændingsfelt mellem forskellige kulturer og virkelighedsopfattelser.

Bogens forord er skrevet af Steen Riisgaard, bestyrelsesformand og tidligere administrerende direktør for Novozymes A/S.

 

 

 

 

Bogreception: ReDesign Kids

Reception for bogen “Redesign Kids”, der viser dig, hvordan du let og hurtigt kan omdanne aflagt voksentøj til cool tøj til børn.

Skærmbillede 2015-09-22 kl. 18.43.38Bogen er spækket med letforståelige trin-for-trin guides til at sy, teknikker til at lave print på tekstiler, simple mønstre og meget mere.

I Danmark køber vi rigtig meget tøj. Vores forbrug af tøj er næsten fordoblet siden 1990’erne, og gennemsnitligt køber hver dansker 16 kilo tøj om året. En stor del af det tøj, vi køber, havner hurtigt bagest i skabet. Når vi er færdige med at bruge tøjet, bliver det som regel givet til genbrug eller smidt ud til forbrænding. Når man tænker over, hvor mange ressourcer det kræver at producere tekstiler, er det et kæmpe spild, at det har så kort levetid.

Denne bog viser dig, hvordan du let og hurtigt kan omdanne aflagt voksentøj til cool tøj til børn. Bogen er spøkket med letforståelige trin-for-trin guides til at sy, teknikker til at lave print på tekstiler, simple mønstre og meget mere.

Om forfatterne:
Tilde Grynnerup (f.1973) er uddannet tekstilformidler fra Håndarbejdets Fremmes Seminarium, Professionsh.jskolen UCC.

Aya Gantriis (f. 1974) er uddannet skodesigner fra Cordwainers College i London.

De har begge arbejdet med forskellige former for bæredygtig mode og genbrug igennem de seneste 15 år i både København og London. De mødtes gennem et redesign-projekt for en større organisation i 2012.

 

 

 

Bogreception: Line Toftsø

 

 

line

Reception for Line Toftsø i anledning af udgivelsen af hendes debut, digtsamlingen “Jeg bevæger kun øjnene”.

Digtene i “Jeg bevæger kun øjnene” er kendetegnet ved deres nørdede optagethed af at beskrive farver og tingenes fremtræden. De beskriver fx fugle, møder, at komme hjem en sen aften, Snehvide på en bænk, men mest af alt er digtene optaget af at fortabe sig i detaljer; skaden, der falder ned fra træet og lander på sine ben.

Line Toftsø er billedkunstner og digter. “Jeg bevæger kun øjnene” er hendes første bog.

Alle er velkomne.

I anledning af receptionen vil digtsamlingen kunne købes til 80 kr. (normalpris 120 kr.) på dagen.

 

 

 

Søndagsevent: Aidt, Moestrup og Knutzon

Skærmbillede 2014-05-07 kl. 21.56.48

Dette bliver en søndagsevent ud over det sædvanlige:

Forfatterne Mette Moestrup, Line Knutzon og Naja Marie Aidt udgiver 28. maj en fælles bog: “Frit flet”, som de alle kommer og præsenterer til vores søndagsevent.

“Frit flet” er både et digt og en debatbog. De tre forfattere har lavet den for at bidrage til debatten om køn og feminisme i Danmark. De oplever debatten herhjemme som forstenet, forældet og kedsommelig.

“Frit flet” er en kollage om frihed og køn blandt andet på baggrund af personlige livserfaringer. De kommer rundt om temaer som venskab, ensomhed, latter, moderskab, kærlighed, sex, magt og penge.

De tre forfattere er venner privat – Line Knutzon og Naja Marie Aidt helt tilbage fra barndomsårene. De har arbejdet på bogen siden 2009. Udover FRIT FLET har de tre forfattere det til fælles, at de kom til verden ved komplicerede fødsler. De er alle tre deres forældres førstefødte. De har alle tre søstre. De har alle tre siddet i elevråd. De har alle tre født børn, da de var i 20’erne. De har alle tre sønner. De har alle tre en eller flere skilsmisser bag sig. De har alle tre delebørn. De har alle tre boet alene i lange perioder/bor alene – sådan præsenterer de sig selv i bogen.

Under pseudonymerne A, B og C har de tre komponeret tekster i forskellige genrer, bl.a. interview, logbøger, lege, sange, smser, lister, digte og breve. FRIT FLET har mange fotos fra privatsfæren. Fotos er blandt andet af x-forfatter med søster, med mor, med gravid mave, som brud, alene osv. FRIT FLET er en vild og sjov kollage, fx er bogforsiden de tre kvinders hår flettet sammen, der er skrevet anonymt og kollektivt.

Tilmelding: Kom ind og køb en billet eller få reserveret en plads ved at sende en mail til: til@thiemersmagasin.dk

Entré: 60,-
Entré for medlemmer: 50,-

Eventen er støttet af Statens Kunstfond.

Kunstfonden_LOGO_small_sort_baggrund