Tag-arkiv: Mette Holm

Søndagsevent: Mette Holm om japansk litteratur

Entré: 75,- (65,- for medlemmer).

Hvis du vil være sikker på at få en plads, kan du tilmelde dig ved at sende en mail til til@thiemersmagasin.dk

 

 

Mette Holm er en af vores ypperste oversættere – hun mestrer japansk som få.

Hun bor for tiden i Japan, men kommer til Danmark på en kortere visit, og gæster i den forbindelse Thiemers Magasin. Hun vil fortælle om japansk litteratur med udgangspunkt i sine sine tre nyeste oversættelser af nogle af Japans største forfattere:

  • Haruki Murakamis ’Det mystiske bibliotek’.
  • Hiromi Kawakamis novellaer ’At træde på en slange & Forsvindinger’.
  • Sayaka Muratas ’Døgnkioskmennesket

Haruki Murakamis ‘Det mystiske bibliotek’ fra 1982 har opnået kultustatus, og udkommer nu endelig på dansk. Fortællingen er udgivet i en række lande med forskellige illustrationer. Kamila Slocinska har illustreret den danske udgave.

Hiromi Kawakami er kendt for sine poetiske fortællinger. På dansk er tidligere udkommet ‘Senseis mappe’ og ‘Kvinden ved havet’. De to nye novellaer ‘At træde på en slange & Forsvindinger’  kredser om forvandlinger og hemmeligheder.

Saya Muratas ‘Døgnkioskmennesket’ er blevet tildelt Japans mest prestigefyldte litterære pris, Akutagawa-prisen. Den har solgt mere end en million eksemplarer i Japan og er blevet oversat til over tyve sprog.

 

 

Murakami-hype

Butikken var fuld af fine bogbloggere torsdag aften, fordi Forlaget Klim og oversætter Mette Holm holdt super arrangement om Murakamis “Mordet på kommandanten 1”, der udkommer den 24. maj.

Søndagsevent: Mongoliet – stemmer fra steppen

 

Skærmbillede 2015-07-26 kl. 18.07.09

 

I år er det 25 år siden, studenter stillede sig i spidsen for mongolernes fredelige opgør med sovjetkommunismen.

I intet andet land har overgangen til demokrati fundet sted så fredeligt som i Mongoliet, men landet er presset af magtfulde naboer og friheden er ikke en given ting.

I “Mongoliet – stemmer fra steppen” beskriver Mette Holm og Søren Zeuth i tekst og billeder, hvordan mongolerne, langt dygtigere end noget andet folk, har tilbageerobret deres tilværelse.

Fokus er på mongolerne, deres opgør med fortiden, hverdag, drømme og visioner; hvordan de holder fast i traditionerne i en verden i forandring og samtidig tilpasser sig de nye tider.

Journalist og forfatter Mette Holm har i årtier rapporteret fra og om Asien.
Bogens mange farverige fotos er taget af udlandsfotograf Søren Zeuth.

Forfatternes foredrag ved denne søndagsevent vil blive illustreret med billeder fra bogen.

Entré: 50,- (40,- for medlemmer).

Hvis du vil være sikker på at få en plads, kan du tilmelde dig ved at sende en mail til til@thiemersmagasin.dk

Søndagsevent: Mette Holm om Murakami

Denne event er desværre udsolgt Mette Holm

Haruki Murakami har samlet 7 noveller fra de seneste år i “Mænd uden kvinder”.

Ingen af dem har tidligere været oversat til dansk, men fem af dem har tidligere været bragt i amerikanske tidsskrifter som The New Yorker.

Murakami har for nylig udtalt i et interview i selvsamme tidsskrift, at han med samlingen har forsøgt at samle en række historier der behandler ensomhed og isolation og forsøger at få fat på, hvad disse tilstande – som de fleste jo kender til – betyder på det følelsesmæssige plan.

I alle novellerne optræder mænd, som er blevet forladt af deres kvinder. Stilmæssigt breder Murakami sig som vanligt over et stort felt: fra det realistiske til det kafkask groteske. Som et eksempel på sidstnævnte kan nævnes novellen ”Samsa in love”, hvor en person vågner op en morgen og er blevet til den berømte Gregor Samsa fra Kafkas fortælling ”Forvandlingen”.

Murakami har igen stjålet titelidé fra en af sine gamle amerikanske helte. Denne gang er det dog ikke Raymond Carver (som i Hvad jeg taler om når jeg taler om at løbe – der var en leg med Carvers titel Hvad vi taler om når vi taler om kærlighed), men i stedet Ernest Hemingway, der i 1927 udgav en novellesamling med samme titel.

Vi får besøg af oversætter og Murakami-ekspert Mette Holm to dage før udgivelsen og har fået lov at sælge bogen ved samme lejlighed.

Man kan bestille både bogen og billet til eventen (eller bare en af delene) ved at skrive til: til@thiemersmagasin.dk

Entré: 60,- (50,- for medlemmer af Thiemers Magasin)

 

 

Søndagsevent: Mette Holm og Murakami

Mette Holm den farveløse

Den farveløse Tsukuru Tazakis pilgrimsrejse er Haruki Murakamis nyeste roman fra 2013, som udkom på dansk sidste efterår. Det er en af Murakamis meget realistiske romaner, en udviklingsroman om den farveløse Tsukuru Tazaki, der lider af komplekser over for sine fire farvestrålende venner. Romanen begynder næsten som en kriminalroman, man haster gennem siderne for at få svar, men siden går den over i en mere beskrivende og tænksom fase.

Mette Holm fortæller om romanens særlige temaer: farver, musik og togdrift, og om hvordan det har været at oversætte netop denne roman.

Entré: 40,- (30,- for medlemmer)

Hvis du vil være sikker på at få en plads, kan du tilmelde dig ved at sende en mail til til@thiemersmagasin.dk

Denne event er støttet af Statens Kunstfond.

Søndagsevent: Mette Holm om “Hardboiled Wonderland”

Mette Holm Hardboiled event1

 

Haruki Murakamis danske oversætter Mette Holm trækker ofte fulde huse, når hun fortæller om den japanske forfatters bøger. En mere levende fortæller skal man lede længe efter, og en mere vidende Murakami-kender findes ikke i Danmark.

Nu har Mette Holm oversat Murakamis “Hardboiled Wonderland og verdens ende” til dansk, og ifølge hende er det hans måske bedste bog.

Til vores søndagsevent fortæller Mette Holm om bogen og om oversættelsen af den.
Boghandler og journalist Rikke Viemose interviewer.

Tilmelding:
Hvis du vil være sikker på at få en plads, så send en mail til til@thiemersmagasin.dk

Entré inkl. kaffe/te for ikke-medlemmer: 50,-
Entré inkl. kaffe/te for medlemmer af Thiemers Magasin: 40,-

Eventen er støttet af Statens Kunstfond.

Kunstfonden_LOGO_small_sort_baggrund

 

 

En blodig affære

Vi sad tæt, men det gjorde det bare endnu mere hyggeligt i aftes, da 2x Mette Holm fortalte om de to store asiatiske forfattere, kinesiske Mo Yan og japanske Haruki Murakami.

Foredraget var ellers en ret blodig affære og burde måske have haft mærkatet “uegnet for børn og sarte sjæle”. Oplæsningen af 2x menneskeflåning fik flere af os til at rykke nervøst på os i stolene. Spændende var det!

2xm1 Læs resten

Foredrag: Mo Yan og Murakami

Mo:Murakami

Navnesøstrene Mette Holm og Mette Holm sætter i dette foredrag fokus på samtidens måske to største asiatiske forfattere: kinesiske Mo Yan (modtager af Nobels Litteraturpris 2012) og japanske Haruki Murakami (Trækopfuglen, 1Q84-trilogien).

Mo Yans bog, “Hvidsløgsballaderne” er netop udkommet på dansk og har fået fantastiske anmeldelser. “Det er kinesisk virkelighed, når den er værst og bedst, skildret af en syrligt drømmende socialrealist,” skrev Jyllands-Posten, mens Ekstra Bladet kalder bogen for “stinkende god”.

Journalist og Kina-ekspert Mette Holm vil i foredraget fortælle om Mo Yans forfatterskab og hvordan det forholder sig til det kinesiske samfund.

Haruki Murakami er – modsat Mo Yan – allerede kendt af mange danske læsere takket være (den anden) Mette Holms kyndige oversættelser.

Både Mo Yan og Haruki Murakami kalder sig apolitiske, men i dette foredrag vil Mette Holm og Mette Holm pege på, hvordan de to forfattere kritisk behandler både politiske og samfundsmæssige temaer i deres bøger.

Foredraget foregår i Thiemers Salon, hvor pladsen er begrænset.

Billetter koster 100 kroner og kan købes i Thiemers Magasin.

 

Seks hjerter til Mo Yan

Mo Yan seks stjerne

Nobelprismodtager Mo Yans første bog på dansk, “Hvidløgsballaderne”, fik SEKS HJERTER af Politikens anmelder i går.
Torsdag aften kl. 19 har vi foredrag i Thiemers Salon om netop Mo Yan og hans Hvidløgsballader – OG om Haruki Murakami. De to kompetente navnesøstre Mette Holm og Mette Holm fortæller.
Vi har stadig billetter, men pladsen er begrænset, så kom ind (eller skriv eller ring) og reserver en billet, hvis du vil være sikker på plads!