Tag-arkiv: Lone Hørslev

En ordentlig mundfuld

Lone Hørslev præsenterede “En ordentlig mundfuld” ved vores søndagsevent 9. april.

Hun læste op fra novellesamlingen og fortalte blandt andet, at hun holder af alle sine personer uanset hvor kiksede de er.

Søndagsevent: Lone Hørslev

 

7. april udkommer Lone Hørslevs nye bog,  novellesamlingen “En ordentlig mundfuld”. Tyve noveller fra dér hvor livet bliver lidt for meget. Eller lidt for lidt.

Det er den mulige fortælling, når man åbner døren, og det er HAM! der står derude. Det er skilsmissen, der har sat sig som rande under øjnene. Og det er en berusende, frisættende afklædthed i en sommerhushave en skrigende grøn forårsdag, fornemmelsen af at alting pludselig er let, indlysende og overkommeligt. At fremtiden bare kan komme an, og måske gør det.

 

Lone Hørslev (f. 1974) har udgivet fem digtsamlinger: TAK, Ærgerligt, ærgerligt, Lige mig, Jeg ved ikke om den slags tanker er normale og La’os, og fire romaner: Fjerne galakser er kedelige, Naturlige fjender, Sorg og camping og senest Dyrets år (2014) om Marie Grubbe. Lone Hørslev er desuden sangskriver og sanger i duoerne Mouritz/Hørslev, Er de sjældne (med Solveig Sandnes) og aktuel med UHØRT (med Jesper Mechlenburg).

Hun har modtaget en række priser, blandt andre Michael Strunge-prisen (2004), Jytte Borberg Prisen (2009) og Beatriceprisen (2014).

Ved denne event vil hun fortælle om “En ordentlig mundfuld” i samtale med Rikke Viemose.

Entré: 50,- (40,- for medlemmer).

Hvis du vil være sikker på at få en plads, kan du tilmelde dig ved at sende en mail til til@thiemersmagasin.dk

Skriv også, hvis vi skal lægge en bog til side til dig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fest i sproget

“Det gælder om at holde fest i sproget,” slog Lone Hørslev fast til vores søndagsevent 5. oktober, hvor hun fortalte om sin nye roman, “Dyrets år”, der handler om Marie Grubbe.

“Hvis ikke der er smæk, nerve og nødvendighed i historien, kan det være ligemeget.”

Lone Hørslev er langt fra den første, der har ladet sig inspirere af Marie Grubbes skæbne – både I. P. Jacobsen, H. C. Andersen og Holberg kom før hende – men det har ikke skræmt forfatteren og godt for det!

Lone Hørslev4

Lone Hørslev3

Søndagsevent: Lone Hørslev

Skærmbillede 2014-09-22 kl. 13.11.46

“Dødsdrift og seksuelt begær mødes i vellykket roman,” skrev Politikens anmelder om Lone Hørslevs nye roman”Dyrets år” – en sansemættet roman om Marie Grubbe, der satser alt på lidenskaben.

Søndag den 5. oktober kan du møde forfatteren til vores søndagsevent.

I romanen lægger Lone Hørslev snittet i de vintermåneder 1666-67, hvor den unge Marie boede med sin ægtefælle, Ulrik Frederik Gyldenløve, på Akershus i Christiania. Mens Gyldenløve er på rejse rundt i Norge, har Marie et lidenskabeligt forhold til slottets ritmester, Blanquefort. I julen 1666 kommer Maries søster og hendes mand på besøg. Marie er tiltrukket af sin charmerende svoger, Styge Høegh, og mens hun kæmper med sit begær, kæmper almindelige mennesker i Christiania med djævelskab, varulve og trolddom.