Tag-arkiv: Kim Leine

“En roman skal være en hårdknude af selvmodsigelser”

En roman skal være en hårdknude af selvmodsigelser, ligesom personerne i en roman også skal skabes af modsætninger for at blive menneskelige. Det mener forfatteren Kim Leine, som vi havde besøg af før påske.
Hans nye roman “Rød mand/Sort mand”, den længe ventede opfølger til den prisbelønnede roman “Profeterne i Evighedsfjorden”, har fået fantastiske anmeldelser, og det er den næste roman, vi læser i Thiemers læseklub.

Søndagsevent: Kim Leine

DER ER DESVÆRRE UDSOLGT TIL DENNE EVENT, MEN SEND OS EN MAIL, HVIS DU VIL PÅ VENTELISTE

Entré: 70,- (60,- for medlemmer).

Hvis du vil være sikker på at få en plads, kan du tilmelde dig ved at sende en mail til til@thiemersmagasin.dk

Skriv også, hvis vi skal lægge en bog til side til dig.

 

 

“Rød mand/Sort mand” er en selvstændig efterfølger til Kim Leines prisbelønnede bestseller “Profeterne i Evighedsfjorden”.

Den nye roman er en stor fortælling om koloniseringen af Grønland i 1728. Om præsten Hans Egede og åndemaneren Aappaluttoq, om vældige naturkræfter, død, druk og ondskab, om mødet mellem to kulturer, om fædre og sønner og to mænd, der kæmper om en drengs sjæl. Om de kræfter, der driver os mod mørket eller lyset.

Forfatteren bliver interviewet af boghandler og journalist Rikke Viemose.

 

 

Bøger til ferien: Kim Leine anbefaler

Kim Leine

Forfatteren Kim Leine, der er aktuel med den fantastiske roman “Afgrunden”, anbefaler her tre bøger til sommerferien:

1. Martin Amis: “Times Arrow” (Tidens pil)

“Bedste roman jeg har læst til nu i år. Barok og morsom og frygtelig. Alting foregår baglæns. Det ender, eller begynder, i Auschwitz, hvor han ikke skubber jøder i ovnen, men hjælper dem ud derfra, og dermed er han, og tyskerne, ikke ved at udrydde det jødiske folk, men skabe det, trække det ned fra himlen, som han siger. Det er en brillant idé, og sådan en idé man som forfatter kun kan drømme om at få.”

Læs resten

“Mine personer skal gøre sig deres egne erfaringer”

“Den alvidende forfatter er død, men det er den episke roman ikke. Mine personer skal gøre sig deres egne erfaringer, og jeg er solidarisk med dem”.
Kim Leine talte om sin bog “Afgrunden” og den episke romans styrker til vores søndagsevent 3. maj.

“Når man skriver, skal man glemme alt om, hvad man har lært og viden om, hvad man må. Man skal løbe den risiko, at man tager sig dum ud, og det er der måske for få, der gør i dansk litteratur i dag. Der er for få, der tør tage chancer.”

Skærmbillede 2015-05-03 kl. 20.30.27Skærmbillede 2015-05-03 kl. 20.30.44

 

Søndagsevent: Kim Leine

Nu kommer Kim Leine endelig med en ny bog! Kim Leine

“Afgrunden” er en historisk roman:

Marts 1918. Tvillingerne Kaj og Ib Gottlieb rejser til Finland for at deltage som frivillige i borgerkrigen der netop er brudt ud deroppe, og deltager i stormen på byen Tampere. Efter dette møde med krigen følger vi dem, hver for sig og sammen, i den lange fredstid, op gennem 20’ernes og 30’ernes tiltagende nazificering og uroligheder i Danmark og Tyskland, med afstikkere til Mellemøsten og USA. Og med ét er de tilbage i krigen, i besættelsestid og modstandskamp, hvor de balancerer på en knivsæg i deres legen kispus med Gestapo i Københavns gader. Men hvor er afgrunden; er den i krigen eller i freden, eller er den et helt tredje sted? Afgrunden er en stor fortælling om krig og freden, om kærligheden og drifternes veje og vildveje og om at være menneske i det onde 20. århundrede – og til hver en tid.

Entré: 60,- (50,- for medlemmer).

OBS!
Der er desværre allerede fuldt booket med reservationer til denne event, men du er velkommen til at møde op og se, om der bliver en plads. Du kan også få signeret et eksemplar af romanen.

 

 

 

 

 

 

Glæd dig!

 

Afgrunden

Boghandleren er i disse dage tabt for omverdnen i den nye roman “Afgrunden” fra Kim Leine, der udkommer mandag.

Søndag den 3. kommer forfatteren til vores søndgsevent i Thiemers, hvor han vil fortælle om arbejdet med den store historiske roman.

Vi har desværre ikke plads til flere reservationer, men du er velkommen til at møde op og se, om der bliver en plads alligevel.

Kim Leine vandt!

Kim Leine har vundet Nordisk Råds Litteraturpris for romanen “Profeterne i Evighedsfjorden”. Den – og hans tidligere bøger – kan du finde hos os.