Tag-arkiv: Kaspar Colling Nielsen

Søndagsevent: Kaspar Colling Nielsen

 

Forfatter Kaspar Colling Nielsen interviewes af journalist og boghandler Merete Reinholdt om sin bog “Dengang dinosaurerne var små”

Entré: 60,- (50,- for medlemmer).

Hvis du vil være sikker på at få en plads, kan du tilmelde dig ved at sende en mail til til@thiemersmagasin.dk

 

 

 

Med ”Dengang dinosaurerne var små” vender Kaspar Colling Nielsen tilbage til de fortællinger, der gjorde ham til en sjælden stjerne på den danske litterære himmel.

Universet i hans fortællinger er lige så mangfoldigt og foranderligt som tidligere, og derfor bliver læseren både klogere på dinosaurernes oprindelse og på nye arter inden for varpeslægten, på globaliseringens konsekvenser for skibsfarten og overvågningsdronernes betydning for det enkelte menneske.

I flere fortællinger guider Kaspar Colling Nielsen os igennem verdenshistorien og alt det, vi troede, vi vidste, og alt det, vi ikke begriber. Eksempelvis det faktum, at fisser kan tale, spise ostepops og bliver temmelig aggressive i infight. At VVS-manden kan bruge sine erfaringer fra et tidligere liv som indianer, når han skal reparere et lokum. Og at voldsinstinktet kan blive tændt i den mest fredelige familiefar på en sommerdag i København.

I fortællingerne er der ingen grænser for, hvordan identitet kan moduleres, alle forvandlinger er mulige, og både helvede og paradis synes inden for rækkevidde.

Denne event er støttet af Statens Kunstfond.

 

Søndagsevent: Kaspar Colling Nielsen

UDSOLGT – UDSOLGT – UDSOLGT -UDSOLGT – UDSOLGT – UDSOLGT

 

 

Kaspar Colling Nielsen er en usædvanlig forfatter med meget på hjerte – om kunsten, om teknologien, om tiden, vi lever i. Ved denne event vil han præsentere præsentere sin længe ventede nye roman  “Det europæiske forår”.

Romanen er en kontroversiel fortælling om fire menneskers livsbaner og Europas forfatning i begyndelsen af et nyt årtusinde.

 

Entré: 60,- (50,- for medlemmer).

Hvis du vil være sikker på at få en plads, kan du tilmelde dig ved at sende en mail til til@thiemersmagasin.dk

Skriv også, hvis vi skal lægge en bog til side til dig.

 

Thiemers læseklub 1

Har du lyst til at være med i Thiemers’ læseklub? Vi mødes en gang om måneden i salonen og diskuterer månedens bog.

Rikke styrer diskussionen. Hun ejer Thiemers Magasin, er journalist og BA i Litteraturvidenskab.

Vi har tidligere læst Lena Anderssons “”Brugstyveri”, Siri Hustvedts “Den flammende verden”, Haruki Murakamis “Hardboiled Wonderland og Verdens Ende”, Tomas Espedals “Biografi Dagbog Breve”, Elena Ferrantes “Min geniale veninde”, Daniel Denciks “Anden person ental”, Josefine Klougarts “Om mørke”, Trude Marstein: “Hjem til mig”, Alice Munro: “For meget lykke”/”Too Much Happiness” og Kaspar Colling Nielsen: “Den danske borgerkrig 2018-24″.

Tidspunkt:
Læseklubben mødes en eftermiddag om måneden fra klokken 16:30 til 17:30.

Pris:
Medlemsskab af Thiemers Magasin (250 kroner, der også giver 10% rabat på alle bogindkøb) + køb i Thiemers Magasin af de bøger, der skal diskuteres. Ved tilmelding betales for medlemskab og den første bog.

Sommertid er læsetid!

Skærmbillede 2014-06-26 kl. 20.13.57Mange af os kan se frem til ferie i den kommende tid, og intet er vel mere oplagt at have med i kufferten end en god bog.

Det er på ferien, vi har tid til fordybelse – om det så foregår i et sommerhus med regnen trommende på taget, ved en pool under stegende sol eller på en fortovscafé i storbyen.

Vi kan anbefale mange nye bøger, og her har du et udvalg af dem:

Den episke: Philipp Meyer “Sønner”

Den litterære: Theis Ørntoft: “Digte 2014”

Den dybe: Siri Hustvedt “Den flammende verden”

Den vildtvoksende: Kaspar Colling Nielsen “Den danske Borgerkrig 2014-18”

Den debatskabende: Maja Lee Langvad “Hun er vred”

Den franske: Delphine de Vigan “Alt må vige for natten”

Den udfordrende: Majse Aymo-Boot “Over os hænger en vidunderlig sol”

Den fantastiske: Haruki Murakami “Hardboiled Wonderland og Verdens Ende”

Den kønspolitiske: Knutzon, Aidt, Moestrup: “Frit flet”

Skærmbillede 2014-06-26 kl. 20.05.30

Thiemers læseklub

Thiemers læseklub mødes en gang om måneden og diskuterer en bog. Denne gang diskuterer vi Tomas Espedals “Biografi Dagbog Breve”.

Rikke styrer diskussionen. Hun ejer Thiemers Magasin, er uddannet journalist og BA i litteraturvidenskab.

Hvis du har lyst til at være med, så ring, skriv eller kom ind i butikken og meld dig til. Man skal være medlem af Thiemers Magasins venner (250 kr. for et år), men ellers koster det ikke noget at være med.

Vi har tidligere læst:

Dorthe Nors’ “Kantslag”
Daniel Denciks “Anden person ental”
Josefine Klougarts “Om mørke”
Trude Marstein: “Hjem til mig”
Alice Munro: “For meget lykke”/”Too Much Happiness”
Kaspar Colling Nielsen: “Den danske borgerkrig 2018-24″

I dystopiens tegn

Søndagsevent:
Mennesket har nogle stærke sadistiske drifter, mener Kaspar Colling Nielsen. Hvordan skal man ellers forklare de  overgreb, der begås igen og igen i den ene konflikt efter den anden overalt i verden?

Tyskland i 30erne og 40erne, Balkan og Abu Ghraib var blandt de eksempler forfatteren nævnte på overgreb, det ikke giver mening at forklare på anden måde: Vi er sadistiske væsner, der finder en vis nydelse i at se andre lide.

Kaspar Colling Nielsen var gæst i Thiemers Salon i dag og fortalte om sin roman “Den danske borgerkrig 2018-24”, der på mange måder er en undersøgelse af, hvordan ondskaben og volden  kan udvikle sig i et samfund i krise.

At romanen mange steder er utroligt sjov, kan måske lyde mærkeligt, men det er den. Og det er forfatteren også!

Kaspar fortæller

 

Kaspar foran Thiemers

 

 

Søndagsevent: Kaspar Colling Nielsen

“Jeg har enormt svært ved at forstå, hvorfor der ikke er nogen, der taler åbent om, at der er krise i Danmark,” sagde forfatter Kaspar Colling Nielsen for nylig i et interview.

“Hvis vi ikke får den debat, og tingene bliver værre, er jeg helt sikker på, at der kommer voldsomme sociale uroligheder i Danmark. Tavshed om vigtige samfundsproblemer er det stof, krige er gjort af.”

Det var den bekymring, der gav forfatteren ideen til romanen “Den danske borgerkrig 2018-24″. Heri forestiller Kaspar Colling Nielsen sig en kommende borgerkrig,  som bliver beskrevet af den 450-årige hovedperson, der er en del af et stamcelleprogram, og derfor kan beskrive begivenhederne på afstand.

Det er en tankevækkende, skræmmende og til tider rablende vanvittig bog (hvori der også optræder en del talende dyr), som i Politiken fik seks hjerter og her også blev kaldt for en “suveræn fremtidsfabel”.

Kaspar Colling Nielsen kommer og læser op og fortæller om bogen i Thiemers Magasin den 24. november.

Arrangementet er gratis.

Første møde i den nye læseklub

læseklub

“Den danske borgerkrig 2018-24” af Kaspar Colling Nielsen var den første roman, vi diskuterede i Thiemers nye læseklub.

Det blev en superhyggelig eftermiddag, hvor vi både fik diskuteret forfatterens helt særlige skrivestil, hans vilde fantasi og ikke mindst de store emner, han kommer omkring i bogen som for eksempel: Den økonomiske krise, hvad vil det sige at være et menneske (contra et dyr), hvordan opstår ondskab?

Forfatteren kommer selv og læser op og fortæller i Thiemers Salon søndag den 24. kl. 13 – alle er velkomne – så her kan man høre forfatterens egne tanker i forbindelse med bogen.

Næste måneds bog i læseklubben er Alice Munros “For megen lykke”/”Too much happiness”. Vi mødes næste gang torsdag den 12. december. Hvis du har lyst til at være med, så kom ind i butikken og meld dig til. Man skal være medlem (250 kr. for et år), men ellers koster det ikke noget at være med.

Thiemers læseklub

Første møde i Thiemers nye læseklub, hvor vi fremover mødes en gang om måneden.

Denne gang har vi læst Kaspar Colling Nielsens “Den danske borgerkrig 2018-24”, der i Politiken blev kaldt en “suveræn fremtidsfabel” og fik seks hjerter.

Hvis du er interesseret i at deltage, kan du kontakte boghandleren her eller komme ind i butikken.