Tag-arkiv: Haruki Murakami

Murakami-hype

Butikken var fuld af fine bogbloggere torsdag aften, fordi Forlaget Klim og oversætter Mette Holm holdt super arrangement om Murakamis “Mordet på kommandanten 1”, der udkommer den 24. maj.

Dagens julegaveanbefaling

Amalie fra Thiemers anbefaler Haruki Murakamis “Den farveløse Tsukuru Tazakis pilgrimsår” .

Søndagsevent: Mette Holm om Murakami

Denne event er desværre udsolgt Mette Holm

Haruki Murakami har samlet 7 noveller fra de seneste år i “Mænd uden kvinder”.

Ingen af dem har tidligere været oversat til dansk, men fem af dem har tidligere været bragt i amerikanske tidsskrifter som The New Yorker.

Murakami har for nylig udtalt i et interview i selvsamme tidsskrift, at han med samlingen har forsøgt at samle en række historier der behandler ensomhed og isolation og forsøger at få fat på, hvad disse tilstande – som de fleste jo kender til – betyder på det følelsesmæssige plan.

I alle novellerne optræder mænd, som er blevet forladt af deres kvinder. Stilmæssigt breder Murakami sig som vanligt over et stort felt: fra det realistiske til det kafkask groteske. Som et eksempel på sidstnævnte kan nævnes novellen ”Samsa in love”, hvor en person vågner op en morgen og er blevet til den berømte Gregor Samsa fra Kafkas fortælling ”Forvandlingen”.

Murakami har igen stjålet titelidé fra en af sine gamle amerikanske helte. Denne gang er det dog ikke Raymond Carver (som i Hvad jeg taler om når jeg taler om at løbe – der var en leg med Carvers titel Hvad vi taler om når vi taler om kærlighed), men i stedet Ernest Hemingway, der i 1927 udgav en novellesamling med samme titel.

Vi får besøg af oversætter og Murakami-ekspert Mette Holm to dage før udgivelsen og har fået lov at sælge bogen ved samme lejlighed.

Man kan bestille både bogen og billet til eventen (eller bare en af delene) ved at skrive til: til@thiemersmagasin.dk

Entré: 60,- (50,- for medlemmer af Thiemers Magasin)

 

 

Thiemers læseklub 1

Har du lyst til at være med i Thiemers’ læseklub? Vi mødes en gang om måneden i salonen og diskuterer månedens bog.

Rikke styrer diskussionen. Hun ejer Thiemers Magasin, er journalist og BA i Litteraturvidenskab.

Vi har tidligere læst Lena Anderssons “”Brugstyveri”, Siri Hustvedts “Den flammende verden”, Haruki Murakamis “Hardboiled Wonderland og Verdens Ende”, Tomas Espedals “Biografi Dagbog Breve”, Elena Ferrantes “Min geniale veninde”, Daniel Denciks “Anden person ental”, Josefine Klougarts “Om mørke”, Trude Marstein: “Hjem til mig”, Alice Munro: “For meget lykke”/”Too Much Happiness” og Kaspar Colling Nielsen: “Den danske borgerkrig 2018-24″.

Tidspunkt:
Læseklubben mødes en eftermiddag om måneden fra klokken 16:30 til 17:30.

Pris:
Medlemsskab af Thiemers Magasin (250 kroner, der også giver 10% rabat på alle bogindkøb) + køb i Thiemers Magasin af de bøger, der skal diskuteres. Ved tilmelding betales for medlemskab og den første bog.

Sommertid er læsetid!

Skærmbillede 2014-06-26 kl. 20.13.57Mange af os kan se frem til ferie i den kommende tid, og intet er vel mere oplagt at have med i kufferten end en god bog.

Det er på ferien, vi har tid til fordybelse – om det så foregår i et sommerhus med regnen trommende på taget, ved en pool under stegende sol eller på en fortovscafé i storbyen.

Vi kan anbefale mange nye bøger, og her har du et udvalg af dem:

Den episke: Philipp Meyer “Sønner”

Den litterære: Theis Ørntoft: “Digte 2014”

Den dybe: Siri Hustvedt “Den flammende verden”

Den vildtvoksende: Kaspar Colling Nielsen “Den danske Borgerkrig 2014-18”

Den debatskabende: Maja Lee Langvad “Hun er vred”

Den franske: Delphine de Vigan “Alt må vige for natten”

Den udfordrende: Majse Aymo-Boot “Over os hænger en vidunderlig sol”

Den fantastiske: Haruki Murakami “Hardboiled Wonderland og Verdens Ende”

Den kønspolitiske: Knutzon, Aidt, Moestrup: “Frit flet”

Skærmbillede 2014-06-26 kl. 20.05.30

Sexede bibliotekarer

“Murakami har noget med kvinderne,” konstaterede Mette Holm i dag, da hun fortalte om forfatteren og om oversættelsen af “Hardboiled Wonderland og Verdens Ende”.
Romanen indeholder blandt andet et par søde bibliotekarer, en fristende overvægtig kvinde og også en del sex og whiskey – hvis man altså ikke læser den i den amerikanske oversættelse, hvor derer luget ud i lasterne.

photo 7

Søndagsevent: Mette Holm om “Hardboiled Wonderland”

Mette Holm Hardboiled event1

 

Haruki Murakamis danske oversætter Mette Holm trækker ofte fulde huse, når hun fortæller om den japanske forfatters bøger. En mere levende fortæller skal man lede længe efter, og en mere vidende Murakami-kender findes ikke i Danmark.

Nu har Mette Holm oversat Murakamis “Hardboiled Wonderland og verdens ende” til dansk, og ifølge hende er det hans måske bedste bog.

Til vores søndagsevent fortæller Mette Holm om bogen og om oversættelsen af den.
Boghandler og journalist Rikke Viemose interviewer.

Tilmelding:
Hvis du vil være sikker på at få en plads, så send en mail til til@thiemersmagasin.dk

Entré inkl. kaffe/te for ikke-medlemmer: 50,-
Entré inkl. kaffe/te for medlemmer af Thiemers Magasin: 40,-

Eventen er støttet af Statens Kunstfond.

Kunstfonden_LOGO_small_sort_baggrund