Tag-arkiv: Hanne-Vibeke Holst

Fem år med Thiemers Magasin

Lørdag fejrede vi, at Rikke Viemose har haft Thiemers Magasin i fem år – heldigvis kom der mange af jer, der gør stedet til dét, det er, nemlig et centrum for skønne litterære fælleskaber for alle, der elsker god litteratur. Vi skålede i bobler, spiste pizza, og Filip fra boghandlen stod for en genial litteraturquiz.

Fotograf Kåre Viemose (yes, han er boghandlerens bror), tog disse stemningsmættede billeder:
Søndagsevent: Hanne-Vibeke Holst

 

 

Den danske læge Karoline Branner er nyansat i  WHO’s afdeling for pandemibekæmpelse, da en ny og ekstremt dødelig influenza bryder ud. Først i Danmark, siden kloden rundt. Medicinalindustrien tøver af økonomiske grunde med at udvikle en vaccine. Senere tyder det på, at folk med afrikansk afstamning er mest modtagelig for smitten og derfor bør vaccineres først. Hvad gør vi så i Europa?

Hanne-Vibeke Holst skriver medrivende om vigtige og aktuelle emner. Hun mestrer plottet og holder os fanget på kanten af stolen med cliffhangere, samtidig med, at hun kalder “Som pesten” for “aktivistisk litteratur”.

Hun har noget på hjerte og vil med denne roman gerne have os til at tænke over, om vi træffer de rigtige (etiske) valg.

Mød hende i Thiemers søndag den 26. november kl. 15, hvor hun interviewes om sin nye roman af journalist Camilla Lindemann.

 

Entré: 60 kr. (50 kr. for medlemmer af Thiemers Magasin).

Skriv en mail til Thiemers Magasin, hvis du vil reservere plads: til@thiemersmagasin.dk

Hanne-Vibeke Holst: “Du skal brænde for noget for at skrive samtidsromaner”

Samtidsromanen var emnet for vores masterclass med Hanne-Vibeke Holst tirsdag aften, og vi kom langt ind i forfatterens værksted. Forfatteren brugte eksempler fra sin kommende bog, “Som pesten”, som hun har brugt fire år på at skrive.

Hanne-Vibeke Holst skriver samtidsromaner, fordi hun er dybt samfundsengageret og fordi netop denne genre kan sætte aktuelle problemer til debat. Hun siger selv, at hun skriver moralske romaner. “Som pesten”, der udkommer sidst i september, kalder hun selv for en “aktivistisk roman”.

Denne masterclass var den sidste i vores serie af “Ti mestre i Thiemers”.

De bliver alle omredigeret til podcasts på Danmarks Radio i serien “Masterclasses”.

 

Ti mestre: Hanne-Vibeke Holst

OBS: DENNE MASTERCLASS ER UDSOLGT

Samtidsromanen

bogmaerke-10-mestre-hanne-vibeke-kopi

Hvad er en (god) samtidsroman og hvordan skriver man den? Skal den sige læseren noget om samtiden, og hvordan gør man det, uden at blive en forfatter med løftet pegefinger? Kan den handle om alt? Hvordan folder man sin historie ud – bør man udtænke et plot? – og hvordan udvikler man karaktererne? Skal det være realistisk? Hvordan bør vægten være mellem scener, beskrivelser og dialog? Hvad er en god dialog? Hvad er et godt sprog?

Dette vil Hanne-Vibeke Holst forsøge at besvare, når hun gæster os som en af de “Ti mestre i Thiemers”.

 

HANNE-VIBEKE HOLST (f. 1959) debuterede som 21-årig med ungdomsromanen “Hejsa Majsa”. Hun er uddannet journalist, men brød hurtigt igennem som en elsket forfatter. I 1990´erne udkom romantrilogien om tv-journalisten Therese. Siden har hun skrevet en række samtidsaktuelle romaner, hvoraf flere er blevet filmatiseret med stor succes, bl.a. “Kongemordet” (2005) og “Dronningeofret” (2008). Hendes seneste roman, “Knud den Store” (2013), hvori hun beskriver sin far, forfatteren Knud Holst, blev meget rost af anmelderne.

Hanne-Vibeke Holst har modtaget en række priser, heriblandt De Gyldne Laurbær, Gyldendalprisen og Læsernes Bogpris. Og snart er hun aktuel med endnu en samfundsaktuel roman!

 

TI MESTRE I THIEMERS er for dig, der selv skriver eller drømmer om det: Gennem foråret 2017 tilbyder vi en række eksklusive masterclasses med ti af Danmarks bedste forfattere. Hver forfatter vil præsentere præcis dén genre, som han eller hun er ekspert i.

 

Der bliver tale om følgende forfattere og genrer:

 

12. januar: Børne- og ungdomsbogen – Kim Fupz Aakeson

26. januar: Krimien – Jesper Stein

9. februar: Novellen – Adda Djørup

23. februar: Billedbogen – Hanne Kvist

9. marts: Den historiske roman – Anne Lise Marstrand-Jørgensen

23. marts: Biografien – Tom Buk-Swienty

6. april: Digtet – Søren Ulrik Thomsen

20. april: Dramaet – Line KnutzoN

18. maj: Den autofiktive/selvbiografiske roman – Peder Frederik Jensen

6. juni: Samtidsromanen – Hanne-Vibeke Holst

 

Projektet er støttet af Statens Kunstfond, og et samarbejde med Danmarks Radio sikrer, at alle ti masterclasses bliver optaget og sendt i redigeret form på P1 og senere bliver lagt ud som frit tilgængelige podcasts.

 

Pris: 450,- per masterclass, deltagelse i tre: 1200,-
Tilmelding: I Thiemers Magasin eller på mail til til@thiemersmagasin.dk