Tag-arkiv: Hanne Kvist

Ti mestre: Hanne Kvist

Billedbogen

1-bogmaerke-10-mestre-hanne-kvist

Hvad er en god billedbog og hvordan skriver man den? Hvilke begrænsninger og særlige muligheder giver det, at teksten skal spille sammen med billeder? I formen, i sproget, i indholdet? Hvad kommer først – billederne eller teksten – og betyder det noget? Hvordan kan billeder og tekst spille sammen? Er det anderledes at skrive for børn end for voksne? Skal man tage særlige hensyn, fordi det er skrevet for børn? Hvordan skriver man i børnehøjde?

Dette vil Hanne Kvist forsøge at besvare, når hun gæster os som en af de “Ti mestre i Thiemers”.

 

HANNE KVIST, født i 1961, er uddannet Grafisk Designer ved Den Grafiske Højskole og arbejder som forfatter og illustrator. I 1995 debuterede hun med billedbogen ALLETIDERS REJSE og har siden udgivet adskillige bøger til både børn, unge og voksne. Heriblandt DRENGEN MED SØLVHJELMEN, TO AF ALTING, OS TO (UDEN SUTSKO) og DYR MED PELS OG UDEN.

Gennem årene er Hanne Kvists bøger oversat til adskillige sprog, hun har vundet Danmarks Skolebibliotekarers Børnebogspris, hun har modtaget Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat og i 2014 blev hun nomineret til Nordisk Råds Børne- og Ungdomslitteraturpris.

 

 

TI MESTRE I THIEMERS er et nyt spændende tilbud fra os til dig, der selv skriver eller drømmer om det: Gennem foråret 2017 tilbyder vi en række eksklusive masterclasses med ti af Danmarks bedste forfattere. Hver forfatter vil præsentere præcis dén genre, som han eller hun er ekspert i.

Der bliver tale om følgende forfattere og genrer:

12. januar: Børne- og ungdomsbogen – Kim Fupz Aakeson

26. januar: Krimien – Jesper Stein

9. februar: Novellen – Adda Djørup

23. februar: Billedbogen – Hanne Kvist

9. marts: Den historiske roman – Anne Lise Marstrand-Jørgensen

23. marts: Biografien – Tom Buk-Swienty

6. april: Digtet – Søren Ulrik Thomsen

20. april: Dramaet – Line Knutzon

4. maj: Samtidsromanen – Hanne-Vibeke Holst

18. maj: Den autofiktive/selvbiografiske roman – Peder Frederik Jensen

 

Projektet er støttet af Statens Kunstfond, og et samarbejde med Danmarks Radio sikrer, at alle ti masterclasses bliver optaget og sendt i redigeret form på P1 og senere bliver lagt ud som frit tilgængelige podcasts.

 

Pris: 450,- per masterclass, deltagelse i tre: 1200,-
Tilmelding: I Thiemers Magasin eller på mail til til@thiemersmagasin.dk

 

 

Stadig plads på billedbogs-masterclass den 23.februar

På næste torsdag, den 23. februar, holder Hanne Kvist en masterclass i Thiemers Magasin om billedbogen – du kan stadig nå at reservere en plads.

Du vil få guldkorn fra en af de bedste: Hanne Kvist blev i torsdag nomineret til Kulturministeriets Børne- og Ungsdomspris!

Læs mere om den her.

21: Dagens (julegave)anbefaling: Dyr med pels!


Hanne Kvists nyeste bog, “Dyr med pels – og uden” er lavet som en blanding af en roman og en graphic novel for tweens:
Freddy er meget overladt til sig selv, når han da ikke skal forholde sig til sin mors udfordrende temperament. Hans venskab med Eskild er et kærkomment afbræk.
Bogen er blevet sammenlignet med både Ole Lund Kirkegaard, Bjarne Reuter og Kim Fupz Aakeson og lægger sig i forlængelse af børnebogs-traditionen med hovedpersoner, der primært er overladt til sig selv og er omgivet af uduelige voksne.
På et tidspunkt stikker Freddy af fra det hele, og han holder også op med at tale. Det bliver vist rigtig fint i en række opslag, der udelukkende består af tegninger. Da Freddy genvinder mælet, vender romanteksten – meget effektfuldt – tilbage. Hanne Kvist er på børnenes side, og i Dyr med pels – og uden finder man sjove og præcise skildringer af tweendrengelogik, gaming og livet i en sammenbragt familie.

Der er stadig ledige pladser på vores masterclass med Hanne Kvist torsdag den 23. februar 19-22. Læs mere om den her.

Skriv for børn med Hanne Kvist

Skrivekursus for voksne i at skrive børnelitteratur.

 

Skrivekursus m Hanne Kvist

 

Tre dages kursus, hvor vi arbejder med at skrive tekster til børn.

Vi laver skriveøvelser der sigter mod at udvikle et væld af ideer, at finde en god fortællerstemme og at arbejde bevidst hen mod det sprog og den tone som passer til den enkelte tekst. At få fortalt en god historie bedst muligt, uanset om det er en billedbog, en novelle eller kortprosa.

Vi vil komme til at læse hinandens tekster løbende og give respons på alt hvad der bliver produceret. Der er tid nok til at alle har en færdigredigeret tekst med hjem efter en weekend med hårdt (men forhåbentlig sjovt) arbejde.

Alle kan være med, begyndere såvel som garvede.

Underviser:
Hanne Kvist, der er både forfatter og illustrator og garvet underviser. I 2014 blev hun nomineret til Nordisk Råds Børne- og ungdomsbogspris.

“Skriv for børn”-kursus stor succes

Hele sidste uge blev der skrevet børnelitteratur i Thiemers med forfatter Hanne Kvist som underviser og 12 begejstrede, skrivelystne deltagere. Mange har allerede efterlyst endnu et kursus, og Hanne Kvist har heldigvis lovet at komme igen. Datoerne ligger ikke fast, men hold øje her på hjemmesiden eller abonner på vores nyhedsbrev, hvis du vil være sikker på at høre om det, når det annonceres.

photo 9

Læs resten

Kursus: Skriv for børn

hanne_kvist07

Et intensivt kursus for voksne i at skrive skønlitteratur for børn.

Mandag 30/6-fredag 4/7 dagligt kl. 9-12

I løbet af fem dage, mandag-fredag 9-12, arbejdes der med idé- og karakterudvikling, sprog og plot i forskellige børnebogsgenrer som for eksempel billedbøger, oplæsningsbøger og læs selv-bøger.
Der vil være tricks og genveje til at finde den gode fortælling frem, men også fokus på den disciplin og vedholdenhed, det kræver at skrive en historie om mange gange.
Smagsprøver fra børnelitteraturen vil blive brugt til inspiration.

Underviser på dette kursus er forfatter Hanne Kvist, der siden 1995 har skrevet og illustreret 16 bøger for børn og unge. Blandt andet ”Drengen med sølvhjelmen”, som er filmatiseret, opført som teaterstykke og oversat til en række sprog. Hun underviser på Forfatterskolen for Børnelitteratur, og i 2000 modtog hun Statens Kunstfonds 3-årige arbejdslegat.

Sidste nyt: Hanne Kvist er netop blevet nomineret til Nordisk Råds børne- og ungdomspris!