Tag-arkiv: Elena Ferrante

Søndagsevent om Elena Ferrante

De fleste har efterhånden hørt om eller selv læst Elena Ferrantes ekstremt gribende og populære Napoli-kvartet, hvor to veninders opvækst  i den napolitanske mafias skygge binder fortællingerne sammen.

Nu er Elena Ferrantes debutroman “Besværende kærlighed” udkommet på dansk, og også her er anmelderne vildt begejstrede.

Det er en umiskendelig Ferrante-historie: Også her er Napoli rammen, og også her er der en kvinde, der har forsøgt at komme væk, men som tvinges til at se sin fortid i øjnene, da hun vender hjem efter sin mors død.

I Thiemers har vi tidligere haft et par meget populære Ferrante-events med forlægger Charlotte Jørgensen, der heldigvis har sagt ja til at komme igen denne søndag. I samtale med Thiemers Rikke Viemose, vil hun fortælle om Elena Ferrantes debutroman, men også om forfatterskabet som sådan og om mødre-døtre-temaet, som Ferrante kredser om i alle sine bøger.

Entré: 50,- (40,- for medlemmer).

Hvis du vil være sikker på at få en plads, kan du tilmelde dig ved at sende en mail til til@thiemersmagasin.dk

Skriv også, hvis vi skal lægge en bog til side til dig.

 

 

EKSTRA: Ferrante event

 

Ferrante

 

På grund af en enorm interesse for at deltage i vores event om Elena Ferrantes Napoli-romaner, gentager vi successen allerede søndag den 10. april kl. 17.

31. marts udkom fjerde og sidste bind i italienske Elena Ferrantes Napoli-serie. Det fejrer vi ved at sætte en søndagevent i Ferrantes tegn.

Vi får besøg af Ferrantes danske forlægger Charlotte Jørgensen og oversætter Nina Gross. De vil fortælle om bøgerne i samtale med boghandler Rikke Viemose.

Entré: 50,- (40,- for medlemmer).

Hvis du vil være sikker på at få en plads, kan du tilmelde dig ved at sende en mail til til@thiemersmagasin.dk

Skriv også, hvis vi skal lægge en bog til side til dig.

Italiensk Napoli-serie er en enestående samtidsskildring

Søndag stod i italienske Elena Ferrantes tegn i Thiemers.

Fjerde bog i hendes Napoli-kvartet er netop udkommet, og vi er lige så begejstrede som anmelderne over hendes serie, der skildrer to kvinders venskab fra 50ernes Italien og op til i dag.

Vi havde besøg af forlægger Charlotte Jørgensen og oversætter Nina Gross til en snak om, hvorfor Napoli-serien er så fantastisk og besættende.

Bøgerne er naturligvis godt fortalt, men samtidig skildrer de hudløst de to kvinders indre og ydre kampe gennem det meste af deres liv på en meget overbevisende måde og med et så rigt persongalleri, at man som læser bliver suget ind i Napolis kvarterer og konflikter.

Hele sin karriere har forfatteren insisteret på at være anonym og vi talte om, at det måske er meget godt, at forfatteren ikke skygger for fiktionen, og at hun måske har kunnet skrive mere frit af samme grund.

Ferrante2

Læs resten

Søndagsevent: I Ferrantes tegn

Skærmbillede 2016-03-10 kl. 22.54.35

 

31. marts udkommer fjerde og sidste bind i italienske Elena Ferrantes Napoli-serie. Det fejrer vi ved at sætte en søndagevent i Ferrantes tegn.

Ferrantes danske forlægger Charlotte Jørgensen vil fortælle om bøgerne i samtale med boghandler Rikke Viemose.

Entré: 50,- (40,- for medlemmer).

Hvis du vil være sikker på at få en plads, kan du tilmelde dig ved at sende en mail til til@thiemersmagasin.dk

Skriv også, hvis vi skal lægge en bog til side til dig.

Thiemers læseklub 1

Har du lyst til at være med i Thiemers’ læseklub? Vi mødes en gang om måneden i salonen og diskuterer månedens bog.

Rikke styrer diskussionen. Hun ejer Thiemers Magasin, er journalist og BA i Litteraturvidenskab.

Vi har tidligere læst Lena Anderssons “”Brugstyveri”, Siri Hustvedts “Den flammende verden”, Haruki Murakamis “Hardboiled Wonderland og Verdens Ende”, Tomas Espedals “Biografi Dagbog Breve”, Elena Ferrantes “Min geniale veninde”, Daniel Denciks “Anden person ental”, Josefine Klougarts “Om mørke”, Trude Marstein: “Hjem til mig”, Alice Munro: “For meget lykke”/”Too Much Happiness” og Kaspar Colling Nielsen: “Den danske borgerkrig 2018-24″.

Tidspunkt:
Læseklubben mødes en eftermiddag om måneden fra klokken 16:30 til 17:30.

Pris:
Medlemsskab af Thiemers Magasin (250 kroner, der også giver 10% rabat på alle bogindkøb) + køb i Thiemers Magasin af de bøger, der skal diskuteres. Ved tilmelding betales for medlemskab og den første bog.