Tag-arkiv: Dy Plambeck

Søndagsevent: Dy Plambeck

 

Entré: 60,- (50,- for medlemmer).

Hvis du vil være sikker på at få en plads, kan du tilmelde dig ved at sende en mail til til@thiemersmagasin.dk

 

 

“Til min søster” er en roman om søstrene Aya og Andrea.

Aya føder en datter, Nola, efter at faren har forladt hende. Andrea forlader sin voldelige kæreste. I sit arbejde som historiker kommer Aya på sporet af J.P. Jacobsens ungdomskæreste Anna Michelsen.

Til min søster er en kraftfuld roman om vold og drifter, seksualitet og brutalitet, moderskab og galskab. Den handler om retten til at fortælle sin historie og få sin stemme hørt og om søstersolidaritet på tværs af tider.

Dy Plambeck er af anmeldere blevet kaldt en af sin generations mest talentfulde og originale forfattere. Hun er uddannet fra Forfatterskolen i 2004. Hun debuterede i 2005 med digtsamlingen Buresø-fortællinger, siden har hun skrevet romanerne Texas’ rose (2008), Gudfar (2011) og Mikael (2014) samt flere børnebøger.

Tove D satte en høj standard for ærligheden

Vi havde en skøn søndagsevent 24. januar om Tove Ditlevsen: Debattør og journalist Johanne Mygind føler sig inspireret af, at “Tove Ditlevsen satte en meget høj standard for ærligheden”, og forfatter Dy Plambeck fremhævede også forfatterens evne til at “være tilstede i skriften”.

Tove-event

Tove Ditlevsen-event med Plambeck og Mygind

 

Tove Ditlevsen

 

Tove Ditlevsen har fået en renæssance – hendes bøger genudgives i nye, flotte udgaver, teatergruppen Sort Samvittighed har hele 2015 spillet deres stykke “Tove, Tove, Tove” for fulde huse, og yngre forfattere fortolker og lader sig inspirere af hendes tekster.

Hvorfor sker det nu? I mange år faldt Tove Ditlevsen udenfor den gode smag på det litterære parnas. Hvorfor er hun pludselig blevet god smag nu? Og hvad siger hendes tekster os i dag?

Det vil Emilie Schultz-Nybye, cand. mag. i litteratur og medarbejder i Thiemers, spørge forfatter Dy Plambeck og samfundsdebattør og skribent ved Weekendavisen, Johanne Mygind, om ved vores særlige “Tove-event” 24. januar.

Dy Plambech har skrevet forordet til genudgivelsen af erindringsromanen “Gift”, hvor hun understeger værkets nutidighed, mens Johanne Mygind har udtalt sig om forfatterskabets kvindelige erfaringer: ”Jeg var barn med Tove Ditlevsen, jeg var ung med Tove Ditlevsen, og nu er jeg mor med Tove Ditlevsen”.

Entré: 60,- (50,- for medlemmer).

Hvis du vil være sikker på at få en plads, kan du tilmelde dig ved at sende en mail til til@thiemersmagasin.dk

Skriv også, hvis vi skal lægge en bog til side til dig.

 

Denne event afholdes med støtte fra Vesterbro Kulturudvalg

Vesterbro logo web udgave

 

 

 

 

Fuldt hus til Dy Plambeck

Den 17. august præsenterede Dy Plambeck sin nye, roste roman “Mikael” til vores søndagsevent, og der var så stor interesse for det, at flere mødte op forgæves. Husk, at du kan reservere billet til vores events, hvis du vil være sikker på at være med. Du skal bare ringe eller maile og blive skrevet på listen. Så får du en plads, hvis du er her senest 15 minutter før eventen.

DY event

Søndagsevent: Dy Plambeck

Skærmbillede 2014-07-23 kl. 14.43.24

Dy Plambecks nye roman “Mikael” er en bog om krig og kærlighed.

Den unge journalist Becky rejser til Afghanistan for at skrive om hverdagen ved fronten og bliver venner med soldaterne Mikael og Jan. I landskabet omkring dem er sand og savn, lys og mørke, ildkampe og improviserede sprængladninger. Et kærlighedsforhold udvikler sig mellem Becky og Mikael og fører dem fra Afghanistan til Sardinien og København. Men krigen raser og får konsekvenser for dem alle.

Romanen er et blik ind i den menneskelige bevidsthed og en rejse gennem naturens og sindets landskaber. Den handler om ensomhed og længsel, om krigens gru og kærlighedens kraft.

Entré: 40,-
Entré for medlemmer: 30,-

Ny ansat i Thiemers

photo 8

Jannie Schjødt Kold begyndte at arbejde i Thiemers i dag. Hun er samtidig freelancejournalist og var med til at stifte webmagasinet Litteraturnu.dk – Jannie har også skrevet et længere interview i Weekendavisen i dag med Dy Plambeck, der kommer til vores søndagsevent den 17. august

photo 9