Tag-arkiv: Daniel Dencik

“Som at skrive en drøm ned”

 

Grundstammen til historien i Daniel Denciks nye roman, “Nordisk vildt”, kom til ham som en “samlet pakke”, fortalte han ved vores søndagsevent 21. oktober.

“Det var ligesom at skrive en drøm ned: Den skal fanges med det samme, ellers er den væk.”

Romanen handler om de to brødre, Silas og Elias, og den skæbne, der overgår dem.

Interviewer Knud Brix ville gerne vide, om forfatteren tror på skæbnen. Dencik tænkte lidt, før han svarede:

“Jeg tror, at skæbnen er formbar. Man kan åbne nogle døre, sørge for, at noget får mulighed for at ske.”

Søndagsevent: Daniel Dencik

 

Entré: 70,- (60,- for medlemmer).

Hvis du vil være sikker på at få en plads, kan du tilmelde dig ved at sende en mail til til@thiemersmagasin.dk

 

 

I arbejdet med sin nye roman, “Nordisk vildt”, har forfatter og filminstruktør Daniel Dencik brugt en slags “method acting” fra filmens verden: Han har levet sig ind i hovedpersonen Silas’ liv ved (delvist) at at leve som ham: Han er blevet afhørt af politiet som Silas, han har ladet sig mentalundersøge, mens han “var” Silas. Han har også brugt iscenesættelse og skuespil for at blive klogere på karaktererne.

Bogens Silas har valgt et ensomt og hårdt liv som skiftevis soldat i det danske forsvar og professionel narkoman. Elias har valgt Sara, kernefamilien og et roligt liv, hvor den jødiske mystik, Kabbala, går hånd i hånd med kvantefysik. Men på en bukkejagt sker der en ulykke, der fører brødrene tættere sammen end nogensinde.

Daniel Dencik (f. 1972) debuterede i 1998 med digtsamlingen Lyn på en motorvej. Han har siden udgivet sørgesangen Via katastroferne (2012), romanen Anden person ental (2014), novellesamlingen Grand Danois (2016) og senest essayene Sportshjerte (2017). Daniel Dencik har også instrueret filmene Moon Rider (2012), Ekspeditionen til verdens ende (2013), portrætfilmen Tal R: The Virgin samt spillefilmen Guldkysten (2015).

Daniel Dencik bliver interviewet af journalist Knud Brix, der har været jæger hele sit liv, og som har hjulpet forfatteren undervejs. For tre- fire år siden kontaktede Daniel Dencik ham og spurgte, om han måtte komme med på jagt, fordi han researchede på en ny bog, der blandt andet skulle handle om jagt. Sammen har de været på jagt mange morgener i skovene ved Juelsminde, hvor Knud Brix kommer fra, og forfatteren har i bogen ladet sig inspirere af familiens skrøner og jagthistorier.

 

 

Søndagsevent: Daniel Dencik

 

Daniel Dencik

Daniel Dencik mestrer mange kunstarter. Sidste år havde han succes som filminstruktør af spillefilmen “Guldkysten”. Før det har han skrevet både en rost roman og en digtsamling.

Nu har han skrevet “Grand Danois”, en novellesamling, der undersøger ensomhedens facetter, muligheder og umuligheder.

Novellerne handler om at dø alene, hvilket vi alle skal, om vores jagt efter mening i en meningsløs verden, om vores forsøg på at holde sammen ved hjælp af sex. Bogen er i sin undersøgelse af ensomhedens væsen muligvis en modgift mod den.

Daniel Dencik fortæller om bogen i samtale med Louise Rømeling fra Thiemers Magasin.

Entré: 50,- (40,- for medlemmer).

Hvis du vil være sikker på at få en plads, kan du tilmelde dig ved at sende en mail til til@thiemersmagasin.dk

Skriv også, hvis vi skal lægge en bog til side til dig.

 

 

Thiemers læseklub 1

Har du lyst til at være med i Thiemers’ læseklub? Vi mødes en gang om måneden i salonen og diskuterer månedens bog.

Rikke styrer diskussionen. Hun ejer Thiemers Magasin, er journalist og BA i Litteraturvidenskab.

Vi har tidligere læst Lena Anderssons “”Brugstyveri”, Siri Hustvedts “Den flammende verden”, Haruki Murakamis “Hardboiled Wonderland og Verdens Ende”, Tomas Espedals “Biografi Dagbog Breve”, Elena Ferrantes “Min geniale veninde”, Daniel Denciks “Anden person ental”, Josefine Klougarts “Om mørke”, Trude Marstein: “Hjem til mig”, Alice Munro: “For meget lykke”/”Too Much Happiness” og Kaspar Colling Nielsen: “Den danske borgerkrig 2018-24″.

Tidspunkt:
Læseklubben mødes en eftermiddag om måneden fra klokken 16:30 til 17:30.

Pris:
Medlemsskab af Thiemers Magasin (250 kroner, der også giver 10% rabat på alle bogindkøb) + køb i Thiemers Magasin af de bøger, der skal diskuteres. Ved tilmelding betales for medlemskab og den første bog.

Thiemers læseklub

Thiemers læseklub mødes en gang om måneden og diskuterer en bog. Denne gang diskuterer vi Tomas Espedals “Biografi Dagbog Breve”.

Rikke styrer diskussionen. Hun ejer Thiemers Magasin, er uddannet journalist og BA i litteraturvidenskab.

Hvis du har lyst til at være med, så ring, skriv eller kom ind i butikken og meld dig til. Man skal være medlem af Thiemers Magasins venner (250 kr. for et år), men ellers koster det ikke noget at være med.

Vi har tidligere læst:

Dorthe Nors’ “Kantslag”
Daniel Denciks “Anden person ental”
Josefine Klougarts “Om mørke”
Trude Marstein: “Hjem til mig”
Alice Munro: “For meget lykke”/”Too Much Happiness”
Kaspar Colling Nielsen: “Den danske borgerkrig 2018-24″

“Hvis jeg havde været en kvinde, ville jeg være blevet behandlet anderledes”

photo 10

DANIEL DENCIK I THIEMERS I DAG:
Forfatteren ville i dag ikke udtale sig om, hvorvidt Sverige er blevet et “dehumaniseret monster af hunkøn”, som en af anmelderne af hans roman læste hans beskrivelse som. I den kafkaske “Anden person ental” beskriver han en mand der, ligesom ham selv, mister retten til at se sine børn efter falske anklager om overgreb.
“Men jeg har beskrevet forløbet, som det har været,” fortalte han, “og ja, jeg tror, jeg var blevet behandlet anderledes, hvis jeg havde været en kvinde.”

Søndagsevent: Daniel Dencik

Dencik, slider

Daniel Dencik fortæller om sin rystende bog “Anden person ental”, der beskriver en mand, der, ligesom ham selv, har mistet retten til at se sine børn efter en skilsmisse fra deres svenske mor.

Selvom det er svært at skelne mellem historiens Alexander og forfatteren Daniel, er anmelderne enige om, at bogen (også) er stærk og yderst velskrevet fiktion.

“Dencik angriber det dehumaniserede Sverige i fremragende roman,” hed det f. eks. i Politiken.

Der er gratis adgang, og du kan reservere plads, hvis du er medlem af Thiemers Magasin eller køber Denciks bog.

Thiemers læseklub

Thiemers læseklub mødes en gang om måneden og diskuterer en bog. Denne gang er det Daniel Denciks “Anden person ental”.

Rikke styrer diskussionen. Hun ejer Thiemers Magasin, er uddannet journalist og BA i litteraturvidenskab.

Hvis du har lyst til at være med, så ring, skriv eller kom ind i butikken og meld dig til. Man skal være medlem af Thiemers Magasins venner (250 kr. for et år), men ellers koster det ikke noget at være med.

Vi har tidligere læst:

Josefine Klougarts “Om mørke”
Trude Marstein: “Hjem til mig”
Alice Munro: “For meget lykke”/”Too Much Happiness”
Kaspar Colling Nielsen: “Den danske borgerkrig 2018-24″

Voldsomme historier om mænd

Det vrimler pludselig med nye, stærke og realistiske romaner om mænd:

I dag udkom Jens Vilstrups roman “Opland” om en mand, der vender tilbage til den jyske hjemegn, da hans far dør, og han pludselig står ansigt til ansigt med  sin traumatiske barndom.

I går udkom Daniel Denciks “Anden person ental”, der ligesom Vilstrups roman delvist bygger på selvbiografisk stof. “Anden person ental” handler om en far, der mister retten til at se sine børn, da eks-hustruen rejser falske anklager om vold og mishandling af dem.

Forleden udkom også Jesper Wung-Sungs roman “Men”, om to venner, der ikke har set hinanden siden teenageårene på grund af en voldsom episode, hvor en tredje ven omkom.

photo 2 kopi 2

photo kopi 5