Tag-arkiv: bogreception

Bogreception: København. 100 unike opplevelser

 

 

Oppdag nye perler i byen du tror du kjenner!
Nordmenn blir aldri lei av København. Men selv om vi tror vi kjenner byen, er det alltid nye oppdagelser å gjøre her, enten du er på jakt etter et moteskup eller en spennende matopplevelse. København er byen som har alt, som hele tiden forandrer seg, men som samtidig tar vare på de tradisjonsrike stedene. Derfor er København en by med både puls og sjel.

I denne nye København-guiden får du de aller beste tipsene til en vellykket langhelg i byen, enten du drar alene, med kjæreste, venner eller barn. Her er et bredt utvalg spisesteder, både hvis du ønsker en tradisjonsrik pølse eller et besøk på en Michelin-restaurant. En rekke severdigheter kan oppleves fra sjøen og fra sykkelsetet, og du kan ta nærmere i øyesyn attraksjoner som for eksempel Christiansborg, kjent fra TV-serien Borgen, eller du kan studere de siste arkitektoniske perlene i byen. Her er tips til utsøkt kvalitetsshopping i kjente danske merkevarer, i tillegg til en rekke hyggelige småforretninger. Enten du vil nyte en kald øl på en kneipe eller ta en svømmetur i Københavns ellipseformede svømmebasseng, vil du garantert finne spennende attraksjoner i denne guiden.

 

Geir Terje Ruud boede i København for 25 år siden, som korrespondent for Verdens Gang. Fra 2008-2012 var han digital chefredaktør på Ekstra Bladet. Guidebogen til København er Ruud tredje bog. Han har tidligere skrevet “Journalistiske entreprenører. Medienes krise, din mulighet» og «Autostory. Et essay om hvordan automatisering forandrer journalistikken». Alle udgivelser er på norsk.

 

 

Bogreception: Agnete Braad

Skærmbillede 2016-08-30 kl. 20.51.18

“En anden kvinde end mig” er Agnete Braads anden roman.

Den handler om den knap 40-årige kunsthistoriker Julie, der slikker sårene efter mange år med sin livsforskrækkede filosofkæreste Rune.

Hun finder sig til rette i sin egen lejlighed, arbejder på galleriet Lennart Frost og skriver på en ph.d.-ansøgning om samtidskunst.

Hun undrer sig over, at man ustandseligt skal involvere sig med kunstværket, og hun undrer sig i det hele taget over at folk hele tiden involverer sig med hinanden. Selv Rune er videre med en ny kvinde. De har fået en køkken-ø og en baby, og nu skal de giftes. Det kan Julie ikke se for sig. Hun er mere tilbøjelig til at knalde med en gift mand eller gå i dvale som den lotusblomst, hun ser i Landbohøjskolens Have.

En anden kvinde end mig er en roman om at finde sin egen vej, om parforhold, kunst og kærlighed og om at modsætte sig samfundets generelle udviklingstvang.

 

 

 

 

 

 

 

Reception for “Slå den røde dronning”

Skærmbillede 2016-08-30 kl. 10.40.24I 1994 blev Humphrey Lau første gang sendt til Kina for Novo Nordisk, og selv om han er født i Kina, er han opvokset på Amager. Med den udefrakommendes, men dog indfødtes, øjne kigger han på Kina, på landets mægtige størrelse og ufattelige muligheder, på de interne forskelligheder i landet og på de kulturelle særheder, der gør det svært at komme fra Vesten og opbygge virksomheder.

Humphrey Lau fortæller om, hvorfor det kan betale sig at glemme alt om janteloven, forstå hvad ”godt nok” egentlig betyder i Kina – og om hvordan gårsdagens, dagens og morgendagens perspektiver sagtens kan eksistere side om side, når bare landet er stort nok.
Han fortæller om oplevelser og erfaringer med at etablere og lede en dansk virksomhed i Kina, om at udvikle og implementere den rigtige strategi, om at vinde markeder og mennesker i et spændingsfelt mellem forskellige kulturer og virkelighedsopfattelser.

Bogens forord er skrevet af Steen Riisgaard, bestyrelsesformand og tidligere administrerende direktør for Novozymes A/S.

 

 

 

 

Bogreception: Lotte Kirkeby Hansen

Skærmbillede 2016-02-05 kl. 12.41.14

Reception for Lotte Kirkeby Hansen. Hun debuterer med novellesamlingen “Jubilæum”, der udkommer på Rosinante .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bogreception: “Phono Sapiens”

Skærmbillede 2016-02-11 kl. 19.50.10

Reception for “Phono Sapiens – det langsomme pattedyr på speed” af Katrine Katrine K. Pedersen.

Teknologiens blinde vinkler kommer ofte bag på os, fordi vi ikke forholder os til dem i tide, og fordi de lovgivende instanser, politikere og beslutningstagere ikke kan følge med markedets eksplosive udvikling. Hvordan skal vi kunne forestille os konsekvenserne, når udviklingen konstant tager nye retninger?

Denne bog begynder, hvor grænsen for digital fascination går. Den stiller spørgsmålstegn ved teknologien med særligt fokus på smartteknologien, dens påvirkning af mennesket, dets hjerne, hjerte og drømme.
“Phono Sapiens – det langsomme pattedyr på speed” handler om, hvordan smartteknologien forvandlede Homo Sapiens til Phono Sapiens.
Katrine K. Pedersen er ekspert i medieudvikling med researchbase i San Francisco, hvor hun følger digitale tendenser på tæt hold. Hun er associeret partner hos Instituttet for Fremtidsforskning og skriver artikler om megatrends, digi.

Alle er velkomne.

Bogreception for Anette Broman Mølbæk

Skærmbillede 2015-10-04 kl. 20.25.40

Bogreception for Anette Broman Mølbæks debutroman “Lille Idiot”. Alle er velkomne.

Om bogen:
I en alder af fem år forsøger Betty at gå hjemmefra. Hun pakker sin lille, røde kuffert og siger farvel. Det går slet ikke som planlagt, for Betty er ikke helt så god til at tænke tingene ordentligt igennem. I det hele taget er der flere ting, Betty ikke er så god til …

“Lille idiot” er en roman om tab og forsoning, om ensomhed, svigt og sorg, skam og skyld. Om håb, trods alt. Om at mestre et liv og om ikke at mestre det.

Anette Broman Mølbæk, f.1980. Lille idiot er hendes debutroman. Anette er vokset op i Jylland, pt. bosat på Vesterbro i København.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bogreception: “Mig og Nelson”

Reception for Oliver Stilling og hans nye bog “Mig og Nelson – barselsreportager fra en fuldbefaren far”.

Skærmbillede 2015-10-04 kl. 19.25.16

Da Oliver Stilling går på barselsorlov med sit tredje barn, sønnen Nelson, beslutter han sig for at tage babyens intelligens og ufattelige læringskapacitet alvorligt.

Deres første fælles ekspedition går til Borgerservice, hvor de begge får lavet pas. Nu ligger verden åben, og mens de går ud i den, indfører Oliver Stilling sin baby i begreber og fænomener, som de møder på deres vej.

Hvad er hentehår?
Hvad er civilcourage?
Hvem var den sidste mand på Månen?

Mange vigtige spørgsmål melder sig, og Nelson får svar på de fleste.

‘Mig og Nelson’ er et roadtrip – en original beretning om to frihedssøgende individer på eventyr. Deres orlov begynder på Vesterbro og fører dem forbi Danmarks rigeste kommune (målt på husstandsindkomst), en 70 års fødselsdag uden for Ebeltoft, et kontorlandskab ved Rådhuspladsen og endelig New York City i december.

Alle er velkomne.

 

 

 

 

 

 

Bogreception: ReDesign Kids

Reception for bogen “Redesign Kids”, der viser dig, hvordan du let og hurtigt kan omdanne aflagt voksentøj til cool tøj til børn.

Skærmbillede 2015-09-22 kl. 18.43.38Bogen er spækket med letforståelige trin-for-trin guides til at sy, teknikker til at lave print på tekstiler, simple mønstre og meget mere.

I Danmark køber vi rigtig meget tøj. Vores forbrug af tøj er næsten fordoblet siden 1990’erne, og gennemsnitligt køber hver dansker 16 kilo tøj om året. En stor del af det tøj, vi køber, havner hurtigt bagest i skabet. Når vi er færdige med at bruge tøjet, bliver det som regel givet til genbrug eller smidt ud til forbrænding. Når man tænker over, hvor mange ressourcer det kræver at producere tekstiler, er det et kæmpe spild, at det har så kort levetid.

Denne bog viser dig, hvordan du let og hurtigt kan omdanne aflagt voksentøj til cool tøj til børn. Bogen er spøkket med letforståelige trin-for-trin guides til at sy, teknikker til at lave print på tekstiler, simple mønstre og meget mere.

Om forfatterne:
Tilde Grynnerup (f.1973) er uddannet tekstilformidler fra Håndarbejdets Fremmes Seminarium, Professionsh.jskolen UCC.

Aya Gantriis (f. 1974) er uddannet skodesigner fra Cordwainers College i London.

De har begge arbejdet med forskellige former for bæredygtig mode og genbrug igennem de seneste 15 år i både København og London. De mødtes gennem et redesign-projekt for en større organisation i 2012.

 

 

 

Bogreception: Trine Hahnemann

Trine Hahnemann italiensk1

 

På tirsdag udkommer Trine Hahnemanns og Lars Raneks nye, flotte kogebog med opskrifter og fortællinger fra deres yndlingsområde i Toscana:
“PERALTA – MAD, FORTÆLLINGER OG BILLEDER FRA NORDTOSCANA”.
“Lige siden jeg besøgte Peralta første gang, har jeg har drømt om at lave en kogebog om stedet og mit liv der, når jeg er dernede med min familie. Peralta er for mig summen af mine drømme om det gode liv. Det er stedet, hvor natur møder kultur,” siger Trine Hahnemann, ejer af Hahnemanns Køkken, kok og kogebogsforfatter.

Du kan vinde et eksemplar af bogen ved på vores facebookside at fortælle os, hvor dit eget drømmested er og hvorfor.

Vi udlodder to bøger, og vinderne udtrækkes blandt kommentarerne 8. september. Præmierne kan hentes i butikken.