Tag-arkiv: bogreception

Bogreception: København. 100 unike opplevelser

 

 

Oppdag nye perler i byen du tror du kjenner!
Nordmenn blir aldri lei av København. Men selv om vi tror vi kjenner byen, er det alltid nye oppdagelser å gjøre her, enten du er på jakt etter et moteskup eller en spennende matopplevelse. København er byen som har alt, som hele tiden forandrer seg, men som samtidig tar vare på de tradisjonsrike stedene. Derfor er København en by med både puls og sjel.

I denne nye København-guiden får du de aller beste tipsene til en vellykket langhelg i byen, enten du drar alene, med kjæreste, venner eller barn. Her er et bredt utvalg spisesteder, både hvis du ønsker en tradisjonsrik pølse eller et besøk på en Michelin-restaurant. En rekke severdigheter kan oppleves fra sjøen og fra sykkelsetet, og du kan ta nærmere i øyesyn attraksjoner som for eksempel Christiansborg, kjent fra TV-serien Borgen, eller du kan studere de siste arkitektoniske perlene i byen. Her er tips til utsøkt kvalitetsshopping i kjente danske merkevarer, i tillegg til en rekke hyggelige småforretninger. Enten du vil nyte en kald øl på en kneipe eller ta en svømmetur i Københavns ellipseformede svømmebasseng, vil du garantert finne spennende attraksjoner i denne guiden.

 

Geir Terje Ruud boede i København for 25 år siden, som korrespondent for Verdens Gang. Fra 2008-2012 var han digital chefredaktør på Ekstra Bladet. Guidebogen til København er Ruud tredje bog. Han har tidligere skrevet “Journalistiske entreprenører. Medienes krise, din mulighet» og «Autostory. Et essay om hvordan automatisering forandrer journalistikken». Alle udgivelser er på norsk.

 

 

Bogreception: Agnete Braad

Skærmbillede 2016-08-30 kl. 20.51.18

“En anden kvinde end mig” er Agnete Braads anden roman.

Den handler om den knap 40-årige kunsthistoriker Julie, der slikker sårene efter mange år med sin livsforskrækkede filosofkæreste Rune.

Hun finder sig til rette i sin egen lejlighed, arbejder på galleriet Lennart Frost og skriver på en ph.d.-ansøgning om samtidskunst.

Hun undrer sig over, at man ustandseligt skal involvere sig med kunstværket, og hun undrer sig i det hele taget over at folk hele tiden involverer sig med hinanden. Selv Rune er videre med en ny kvinde. De har fået en køkken-ø og en baby, og nu skal de giftes. Det kan Julie ikke se for sig. Hun er mere tilbøjelig til at knalde med en gift mand eller gå i dvale som den lotusblomst, hun ser i Landbohøjskolens Have.

En anden kvinde end mig er en roman om at finde sin egen vej, om parforhold, kunst og kærlighed og om at modsætte sig samfundets generelle udviklingstvang.

 

 

 

 

 

 

 

Reception for “Slå den røde dronning”

Skærmbillede 2016-08-30 kl. 10.40.24I 1994 blev Humphrey Lau første gang sendt til Kina for Novo Nordisk, og selv om han er født i Kina, er han opvokset på Amager. Med den udefrakommendes, men dog indfødtes, øjne kigger han på Kina, på landets mægtige størrelse og ufattelige muligheder, på de interne forskelligheder i landet og på de kulturelle særheder, der gør det svært at komme fra Vesten og opbygge virksomheder.

Humphrey Lau fortæller om, hvorfor det kan betale sig at glemme alt om janteloven, forstå hvad ”godt nok” egentlig betyder i Kina – og om hvordan gårsdagens, dagens og morgendagens perspektiver sagtens kan eksistere side om side, når bare landet er stort nok.
Han fortæller om oplevelser og erfaringer med at etablere og lede en dansk virksomhed i Kina, om at udvikle og implementere den rigtige strategi, om at vinde markeder og mennesker i et spændingsfelt mellem forskellige kulturer og virkelighedsopfattelser.

Bogens forord er skrevet af Steen Riisgaard, bestyrelsesformand og tidligere administrerende direktør for Novozymes A/S.

 

 

 

 

Bogreception: Lotte Kirkeby Hansen

Skærmbillede 2016-02-05 kl. 12.41.14

Reception for Lotte Kirkeby Hansen. Hun debuterer med novellesamlingen “Jubilæum”, der udkommer på Rosinante .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bogreception: “Phono Sapiens”

Skærmbillede 2016-02-11 kl. 19.50.10

Reception for “Phono Sapiens – det langsomme pattedyr på speed” af Katrine Katrine K. Pedersen.

Teknologiens blinde vinkler kommer ofte bag på os, fordi vi ikke forholder os til dem i tide, og fordi de lovgivende instanser, politikere og beslutningstagere ikke kan følge med markedets eksplosive udvikling. Hvordan skal vi kunne forestille os konsekvenserne, når udviklingen konstant tager nye retninger?

Denne bog begynder, hvor grænsen for digital fascination går. Den stiller spørgsmålstegn ved teknologien med særligt fokus på smartteknologien, dens påvirkning af mennesket, dets hjerne, hjerte og drømme.
“Phono Sapiens – det langsomme pattedyr på speed” handler om, hvordan smartteknologien forvandlede Homo Sapiens til Phono Sapiens.
Katrine K. Pedersen er ekspert i medieudvikling med researchbase i San Francisco, hvor hun følger digitale tendenser på tæt hold. Hun er associeret partner hos Instituttet for Fremtidsforskning og skriver artikler om megatrends, digi.

Alle er velkomne.

Bogreception for Anette Broman Mølbæk

Skærmbillede 2015-10-04 kl. 20.25.40

Bogreception for Anette Broman Mølbæks debutroman “Lille Idiot”. Alle er velkomne.

Om bogen:
I en alder af fem år forsøger Betty at gå hjemmefra. Hun pakker sin lille, røde kuffert og siger farvel. Det går slet ikke som planlagt, for Betty er ikke helt så god til at tænke tingene ordentligt igennem. I det hele taget er der flere ting, Betty ikke er så god til …

“Lille idiot” er en roman om tab og forsoning, om ensomhed, svigt og sorg, skam og skyld. Om håb, trods alt. Om at mestre et liv og om ikke at mestre det.

Anette Broman Mølbæk, f.1980. Lille idiot er hendes debutroman. Anette er vokset op i Jylland, pt. bosat på Vesterbro i København.