Tag-arkiv: Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Ti mestre: Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Den historiske roman

1-bogmaerke-10-mestre-anne-lise-marstrand

Flere og flere anerkendte forfattere har i de senere år skrevet historiske romaner i de senere år med meget roste resultater til følge.

Anne Lise Marstrand-Jørgensen er en af dem.

Men hvad er en god historisk roman? Hvordan kan man beskrive verdner og tider, som man ikke selv har førstehåndskendskab til? Hvordan sikrer man, at det både bliver troværdigt og god litteratur?

Alt dette vil Anne Lise Marstrand-Jørgensen forsøge at besvare, når hun gæster os som en af de “Ti mestre i Thiemers”.

 

ANNE LISE MARSTRAND-JØRGENSEN, født 1971, er cand.mag. i litteraturvidenskab. Hun debuterede i 1998 med digtsamlingen VANDRING INDEN OPHØR. Hun slog igennem med HILDEGARD I og HILDEGARD II fra 2009 og 2010 om den tyske nonne, læge og komponist Hildegard af Bingen.

Hun har efterfølgende skrevet HVAD MAN IKKE VED fra 2012 om en familie i opløsning omkring 1968 samt den selvstændige fortsættelse HVIS SANDHEDEN SKAL FREM fra 2013. Senest har hun udgivet romanen DRONNINGEN AF SABA & KONG SALOMON i 2015.

Anne Lise Marstrand Jørgensen vandt Weekendavisens Litteraturpris i 2009 og Otto Gelsted-prisen i 2013.

 

TI MESTRE I THIEMERS er et nyt spændende tilbud fra os til dig, der selv skriver eller drømmer om det: Gennem foråret 2017 tilbyder vi en række eksklusive masterclasses med ti af Danmarks bedste forfattere. Hver forfatter vil præsentere præcis dén genre, som han eller hun er ekspert i.

 

Der bliver tale om følgende forfattere og genrer:

 

12. januar: Børne- og ungdomsbogen – Kim Fupz Aakeson

26. januar: Krimien – Jesper Stein

9. februar: Novellen – Adda Djørup

23. februar: Billedbogen – Hanne Kvist

9. marts: Den historiske roman – Anne Lise Marstrand-Jørgensen

23. marts: Biografien – Tom Buk-Swienty

6. april: Digtet – Søren Ulrik Thomsen

20. april: Dramaet – Line Knutzon

4. maj: Samtidsromanen – Hanne-Vibeke Holst

18. maj: Den autofiktive/selvbiografiske roman – Peder Frederik Jensen

Projektet er støttet af Statens Kunstfond, og et samarbejde med Danmarks Radio sikrer, at alle ti masterclasses bliver optaget og sendt i redigeret form på P1 og senere bliver lagt ud som frit tilgængelige podcasts.

Pris: 450,- per masterclass, deltagelse i tre: 1200,-
Tilmelding: I Thiemers Magasin eller på mail til til@thiemersmagasin.dk

 

 

 

 

 

Søndagsevent: Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Anne Lise Marstrand-Jørgensen

 

Anne Lise Marstrand-Jørgensens seneste roman, ”Dronningen af Saba & Kong Salomon”, er en bog om kærlighed, magt og strid. Den bygger på en mytisk fortælling, der går igen i både Biblen, Koranen og i det etiopiske epos Kebra Nagast.

For tretusinde år siden, på grænsen mellem myte og historie møder to mennesker hinanden. De kommer begge til at præge deres samfund i så høj grad, at vi stadigvæk kender deres navne.

Anne Lise Marstrand-Jørgensen har skrevet fire digtsamlinger og syv romaner. I 2009 vandt hun Weekendavisens Litteraturpris for romanen “Hildegard”. I 2012 blev hun desuden tildelt Edvard Pedersens Biblioteksfonds Forfatterpris.

Forfatteren præsenterer bogen i en samtale med journalist Lotte Winkler.

Entré: 50,- (40,- for medlemmer).

Tilmelding: Hvis du vil være sikker på at få en plads, kan du tilmelde dig ved at sende en mail til til@thiemersmagasin.dk

Skriv også, hvis vi skal lægge en bog til side til dig.