Tag-arkiv: Adda Djørup

Sjov event om sjofel bog

Der var fuldt hus og løssluppen stemning ved vores søndagsevent med Adda Djørup den 2. februar. Hun fortalte levende om sin nye – og sjofle – roman, “Bulgakovs kat”.

Søndagsevent: Adda Djørup

Forfatter Adda Djørup interviewes om sin nye roman, “Bulgakovs kat”, af boghandler Rikke Viemose.

Entré: 60,- (50,- for medlemmer).

Hvis du vil være sikker på at få en plads, kan du tilmelde dig ved at sende en mail til til@thiemersmagasin.dk

 

 

Adda Djørup debuterede i 2005 med Monsieurs monologer og har siden skrevet lyrik, prosa og dramatik. I 2007 udkom novellesamlingen, “Hvis man begyndte at spørge sig selv”, og i 2009 romanen “Den mindste modstand”, som blev belønnet med EU’s Litteraturpris. I 2011 digtsamlingen 37 Postkort. Senest udkom i 2015 novellesamlingen “Poesi og andre former for trods.” Adda Djørup har også modtaget Kunstfondens pris for nyudgivelser samt Kunstfondens 3-årige arbejdslegat.

Om hendes nye bog, “Bulgakovs kat” lyder det:

Et birketræ. En forfatter, der prøver at holde op med at skrive. En ubestikkelig 5-årig pige. En tålmodig redaktør. En ingeniør, der farer vild i tiden. En ekshibitionistisk kæmpekat med meget store nosser. En ærkeengel af husmoderordenen. Vold, død, sex, kunst og kærlighed. BULGAKOVS KAT er et sjofelt og sentimentalt forsvar for kunsten og menneskeheden. Ikke en sten, men en sort perle i skoen. Rørende og obskønt, fint og fortvivlende. Man ved ikke, om man skal grine, græde eller onanere.  

 

 

“Novellen zoomer ind”

“Novellen er som et mikroskop, hvor man zoomer ind. Den er komprimeret og præcis, og alt i sproget får emblematisk betydning.”
Novelleskrivning minder på mange måder om at skrive lyrik, fortalte Adda Djørup ved vores masterclass om novellegenren i forbindelse med vores “Ti mestre i Thiemers”.

Næste masterclass er med Hanne Kvist torsdag den 23. februar. Hun er netop blevet indstillet til Kulturministeriets Børne- og Ungdomsbogspris.

Ti mestre: Adda Djørup

Novellen

bogmaerke-10-mestre-adda-djoerup

Novellegenren har længe levet en lidt skyggeagtig tilværelse i forhold til romanen, men de senere år er der udkommet en række fantastiske novellesamlinger (heriblandt Adda Djørups “Poesi og andre former for trods”), og mange nye læsere har fået øjnene op for, at novellen kan noget helt særligt – ikke mindst efter canadiske Alice Munro fik Nobelprisen i litteratur i 2014. Men hvad er det, novellen kan, som romanen ikke formår? Hvad er en god novelle, og hvordan skriver man den? Hvordan får man personerne til at leve i det forholdsvist korte format, og hvilke krav stiller genren til sproget? Hvilke fordele og ulemper er der ved at skrive noveller frem for at skrive i andre skønlitterære genrer?

Dette vil Adda Djørup forsøge at besvare, når hun gæster os som en af de “Ti mestre i Thiemers”.

 

ADDA DJØRUP , født 1972, er en eksperimenterende forfatter: debuterede i 2005 med Monsieurs monologer og har siden skrevet lyrik, prosa og dramatik. I 2007 udkom novellesamlingen Hvis man begyndte at spørge sig selv, og i 2009 romanen Den mindste modstand, som blev belønnet med EU’s Litteraturpris. I 2011 digtsamlingen 37 Postkort. Senest udkom i 2015 novellesamlingen Poesi og andre former for trods.

Om den skrev Politikens begejstrede anmelder: “Adda Djørup skriver så sprudlende, at det må vække selv den søvnigste, opmuntre selv den tristeste. Men også så uforskrækket om det tungeste, at selv stenen bliver bevæget.”

 

TI MESTRE I THIEMERS er et nyt spændende tilbud fra os til dig, der selv skriver eller drømmer om det: Gennem foråret 2017 tilbyder vi en række eksklusive masterclasses med ti af Danmarks bedste forfattere. Hver forfatter vil præsentere præcis dén genre, som han eller hun er ekspert i.

 

Der bliver tale om følgende forfattere og genrer:

 

12. januar: Børne- og ungdomsbogen – Kim Fupz Aakeson

26. januar: Krimien – Jesper Stein

9. februar: Novellen – Adda Djørup

23. februar: Billedbogen – Hanne Kvist

9. marts: Den historiske roman – Anne Lise Marstrand-Jørgensen

23. marts: Biografien – Tom Buk-Swienty

6. april: Digtet – Søren Ulrik Thomsen

20. april: Dramaet – Line Knutzon

4. maj: Samtidsromanen – Hanne-Vibeke Holst

18. maj: Den autofiktive/selvbiografiske roman – Peder Frederik Jensen

Projektet er støttet af Statens Kunstfond, og et samarbejde med Danmarks Radio sikrer, at alle ti masterclasses bliver optaget og sendt i redigeret form på P1 og senere bliver lagt ud som frit tilgængelige podcasts.

 

Pris: 450,- per masterclass, deltagelse i tre: 1200,-
Tilmelding: I Thiemers Magasin eller på mail til til@thiemersmagasin.dk

 

 

 

Søndagsevent: Adda Djørup

Addaprofilbillede2014-2-1

240 svin på coke på en golfbane. En lykkelig morderske i Paris. Et menneske, der vil være hund. 3 gratier fra helvede i varietékostumer. En liderlig, grædende læge på en togstation. 12 berusede digtere. En utro brud. Et græsk kor og et brombærkrat. En lille klokke, der ringer.

Kærlighedsforholdene i denne nye novellesamling antager nogle ret usædvanlige former.

“Poesi og andre former for trods” er 16 elegante, humoristiske og intelligente noveller om at byde verden og døden, sorgen og sygdommen trods. Og ét digt om søvnløshed.

Entré: 40 kr (30 kr for medlemmer)

Bestil billet hvis du vil være sikker på at få plads: til@thiemersmagasin.dk